Ana SayfaGüzellikYeni Yöntemle Selülitlere Tek Seansta Veda Etmek Mümkün

Yeni Yöntemle Selülitlere Tek Seansta Veda Etmek Mümkün

Yaz aylarına girerken selülitlerden kurtulmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr.  Reha Yavuzer selülitleri oluşturan faktörleri ve son teknolojilerden biri olan Spherofill Cell‘i anlattı.
 


 

Selülitler neden ve nasıl oluşur?
”Selülit deri altı alanda birbirinden odacıklarla ayrılmış yağ toplanmalarının deri yüzeyinde düzensizlikler ile kendini göstermesi olarak tarif edilebilir. En sık kalça ve uyluk bölgesinde olan ve portakal kabuğu görüntüsü diye de adlandırılan selülit puberte sonrası kendisini gösterir. Selülitin tam nedeni bilinmemekle beraber sorumlu tutulan bir takım faktörler vardır. Bunlar arasında hormonal faktörler, genetik özellikler, beslenme alışkanlıkları, yaşam stili ve giyim tercihleri sayılabilir.

 
Selülitlerin yoğunluk derecesi 3’e ayrılır
Selüliti klinik görüntüsüne göre üç alt grupta sınıflamak mümkündür. 1. derecede dışarıdan gözle görülür bir bozukluk olmamasına rağmen, bölgenin mikroskopik incelemesinde yağ dokusunda değişiklikler görülür. Kişi ayakta iken veya yatarken yüzey düzensizliği gözükmez ama bölge iki parmak arasında sıkıştırıldığında kendini belli eder. 2.derecede dışarıdan gözle görülmeye başlanan yüzeyel düzensizlikler sınırlı da olsa vardır. Kişi ayaktayken izlenebilen bu düzensizlikler yatar pozisyonda izlenmez. Bölge elle sıkıştırıldığında bu görüntü daha da artar. Cilt elastikiyetinde azalma, deri renginde soluklaşma ve deri sıcaklığında azalma ile kendini gösterir. 3.derecede ise dışarıdan belirgin gözle görülür yüzey düzensizlikleri vardır. Portakal kabuğu görüntüsü denilen bu durum kişi ayakta iken de yatarken de gözlenir.
 
Selülitin tedavi yöntemleri
Selülit tedavisinde öncelikle beslenme ve egzersiz üzerinde durulur. Günümüzde selülit tedavisinde kullanılan pek çok yöntem var. Bunların çoğu cilt tonunu iyileştirmek, fazla yağı azaltmak ve / veya mikro dolaşımı iyileştirmek için başarılı, ancak tekrarlayan subkütanöz fibrozisin neden olduğu ‘’çukurlar/gamzeler’’ üzerinde etkili değil.
Yakın zamanda ülkemizde de kullanılmaya başlanan bir tedavi yöntemi ise selülitler konusunda çok etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor. Spherofill Cell ile fibrotik selülitlerden tek seansta kurtulmak mümkün olabiliyor.

 
Genel anestezi gerektirmeyen işlem 1 saatten kısa sürüyor
Spherofill Cell uzun vadeli selülit tedavisi sağlıyor. Tek seansta gerçekleşen bu tedavi selülitin yaygınlığına bağlı olarak yaklaşık bir saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. Spherofill tedavisi selülit görünümünü azaltmak için kullanılan ve ameliyat gerektirmeyen bir prosedür. Minimal invaziv bir işlem ve genel anestezi de gerektirmiyor. Spherofill teknolojisi, cildinizin hemen altındaki bağ bantlarını tedavi etmek için bir iğne boyutunda Radyo Frekans desteği olan bir yöntem kullanıyor.Etkinliği oldukça yüksek olan bu yöntem, tüm bunlara ek olarak işlem biterken cilt altına bırakılan proteolitik solüsyonun içerdiği enzimler ile cilt altında biriken gereksiz dokunun çözülmesini sağlıyor.

Olumlu sonuçlar kısa sürede ortaya çıkıyor ve etkisi 2 yıl sürüyor
Tedavi sonrası birkaç gün içinde olumlu sonuçlar görülebiliyor ve iki yıldan fazla süre boyunca selülitsiz cildin görüntüsü korunabiliyor. Spherofill Cell, fibrotikselülit (III ve IV. evreler) tedavisi için tasarlanmış yeni bir yöntem. Hastaneye yatış gerektirmeden ayakta tedavi ortamında, etkili ve uzun süre korunan sonuçlar sunuyor. Spherofill Cell, hem derin hem de yüzeysel alandaki fibrozisli bölgeyi hassas bir şekilde hedefliyor, bu alanları düzeltip, portakal kabuğu etkisini kesin bir şekilde ortadan kaldırabiliyor. Bu sayede deri yüzeyini aşağı doğru çeken septalar içinde yer alan fibrotik bağlar kesilirken oluşan travmatik süreç ile oluşan kanama yeni doku oluşumunu sağlıyor, yağ dokusu çözülüyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI