Ana SayfaMagazin`Yerli dizi yersiz uzun` eylemi

`Yerli dizi yersiz uzun` eylemi

Ünlüler ve set çalışanları Türk dizilerinin de yabancı diziler gibi 45 dakikaya inmesi için Taksim meydanında eylem yaptı.

Birçok dizi oyuncusunun da yer aldığı eylemde `Yerli dizi yersiz uzun` sloganları atıldı. `Dizi süreleri 45 dakikayı geçmesin`, `8 saatlik çalışma saati istiyoruz`, `Özel sinema yasası istiyoruz` pankartları sektörün her kesiminden katılımcılar tarafından taşındı.

Çalışma koşullarının iyileşmesini isteyen set çalışanları, oyuncular, senarist ve yönetmenler bu isteklerini Atatürk Kültür Merkezi önünde Senerya Yazarları Derneğince (SENDER) düzenlenen eylem ile dile getirdi.

-Fatmagül`ün Suçu Ne? dizisinin başrol oyuncusu Beren Saat: `Geçen gün 17 saat çalıştım, dizi süreleri biraz kısalsın`

-Bu konudaki fikirlerini her zaman cesurca ortaya koyan Mehmet Ali Alabora ise: `Çalışma ortamı insanca bir çalışma ortamı değil. İnsanca çalışma ortamını hak ediyoruz, bunun birinci koşulu 90 dakika dizi sürelerinin 45 dakikaya indirilmesidir. Normal mesai saatleri içinde iş güvencesi istiyoruz, sigortamızın olabilmesi gerekiyor. Bütün mücadele buradan başlıyor. Ve devam edecek` dedi

– Küçük Sırlar`ın başrol oyuncularından Sinem Kobal: `Dizi setlerinde büyüdüm. Gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Öncelikle ekip için ardından kendim için şartların iyileştirilmesini istiyorum. RTÜK`ten destek bekliyoruz.`

– Ezel`in yıldızı Kenan İmirzalıoğlu: `Diziler dakikaya inerse kaliteli işler yaparız.`

Burcu Kara: `İnsanların evde uyuması lazım, sette değil.`

Belçim Erdoğan: `Bu geç yapılmış bir toplanma. Ama artık susmayacağız.

 Halil Ergün: `Sağlıklı, daha insani bir çalışma ortamı olmalı`

Eylemden fotoğraflar için fotogaleriye tıklayın.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI