Ana SayfaTeknolojiYıldızı Parlayanlar'ın Bu Ayki Konuğu PEK'in Klibi iPhone ile Çekildi

Yıldızı Parlayanlar’ın Bu Ayki Konuğu PEK’in Klibi iPhone ile Çekildi

Apple Music’in yükselen yetenekleri belirlemeye, sergilemeye ve yükseltmeye yönelik aylık sanatçı girişimi olan Yıldızı Parlayanlar programının Eylül ayı konuğu PEK. Sanatçı’nın Ağustos ayında yayınlanan ilk teklisi “Ama İstersen”in video klibi yönetmen Ali Demirel tarafından iPhone 12 Pro Max ile çekildi.
 
Apple Music ekibi her ay, platformun tüm gücünden yararlanarak tanıtımını yapmak üzere bir sanatçı seçiyor ve bu sanatçının dünya çapındaki büyüyen müzik hayranları kitlesine sanatçı hakkında farkındalık kazandırmak için Apple Music’te yayınlıyor. Ağustos ayında Güneş ile başlayan programın bu ayki konuğu PEK. 

PEK “Yıldızı Parlayanlar” projesinde yer almasının kendisi için hem çok şaşırtıcı hem oldukça heyecan verici olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Daha yolun çok başındayken yaptıklarımızın böyle değer ve destek görmesi çok mutluluk verici. Sıradaki parçalar için hep beraber daha da motive bir şekilde çalışıyoruz.”
 
Küçüklüğünden beri müzikle iç içe büyüyen PEK, sözü ve bestesi kendisine ait olan ilk parçası “Ama İstersen”’i 2018 yılında bestelemiş. Parçanın melodi ve yapısının neredeyse ilk anki halini koruduğunu belirten sanatçı, o ilk an şarkının meselesinin kendisini notalarla dışa vurduğunu söylüyor: kavuşamama hali… “Sözlerini oluşturmaya çalışırken Güneş bunu Dünya’a söylese nasıl olur diye düşündüm bir süre.. Bu metaforun yardımıyla da sözler tamamlandı. Bu süreçte bir çok parça yapmaya ve kaydetmeye başladım.”

Ama İstersenin’in  prodüksiyonunu ve mix’ini üstlenen Berkeleyli müzisyen Cem Pilevneli’nin ve gitar bölümlerini yaratan ve çalan Birkan Nasuhoğlu’un katkılarıyla, sanatçının deyimiyle parça “gerçek ruhuna kavuştu”. Vokal kayıtlarını Kenan Doğulu’nun stüdyosunda Bade Karakoç rehberliğinde gerçekleştiren PEK’in vokal tarzı parçanın masalsı tavrını destekliyor. Mastering’ini parçanın hissini koruma konusundaki titizliğiyle Berk Falay gerçekleştirdi. Parçanın kapak tasarımı ise Los Angeles’ta çalışmalarını sürdüren illüstrasyon sanatçısı Tolga Tarhan’a, grafik tasarımı ise klibin yönetmenliğini de üstlenen Ali Demirel’e ait. Şarkıya Ege ve Akdeniz sahillerinin güzelliğini yansıtan bir video eşlik ediyor. 

 “Ama İstersen” iPhone 12 Pro Max ile çekildi, iPad Pro ve MacBook Pro ile Düzenlendi
 

Yönetmen Ali Demirel, klibi Ege ve Akdeniz’in farklı bölgelerinde kaydetmiş ve iPhone 12 Pro Max’i sağladığı olağanüstü pratik imkanlardan dolayı çekimlerinde tercih etmiş. Klibi iPhone’un yeni Yüksek Dinamik Aralık HDR teknolojisinin sunduğu canlı ve derinlikli görüntüler sayesinde, renk düzenlemesine ihtiyaç duymadan yayınladığı ilk iş olarak tanımlayan yönetmen, iPhone 12 Pro Max’in geniş açısı kullanılarak gerçekleştirdiği çekimlerde, bu bölgede gerçekleşen yangınlar öncesi Ege ve Akdeniz bölgesinin büyüleyici güzelliğini tüm görkemi ile görmemizi sağlıyor. 
 
Yollarda geçen çekim süreci boyunca çekim yaptığı telefonun diğer Apple ürünleri ile olan entegrasyonunun çekim sürecini oldukça hızlandırdığını söyleyen Ali Demirel,  iPhone 12 Pro’nun hoparlörünü klibin çekimlerinde ses senkronizasyonu için kullandıktan sonra yine aynı cihazla klibin kaba düzenlemesini yapmış. 
 
Yönetmen Ali Demirel: “Yönetmen ve müzisyenden oluşan toplamda 2 kişilik bir ekiple bu kadar kısa sürede, bu kadar farklı yerde çekim yaparak ve böyle kaliteli görüntüler elde ettiğimiz bu projenin çekimlerini iPhone Pro Max ile, iMovie kullanarak ön düzenlemesi iPad Pro ile ve Adobe Premier kullanarak düzenlemesi Macbook Pro ile akıcı bir şekilde gerçekleştirmeyi başardık.”
 
Sanatçı PEK: “Ama İstersen; naif, savruk, çocuksu ve savunmasız duyguları barındırıyor. Şarkının sözleri de prodüksiyonu da bilinçli olarak buna uygun düşecek şekilde olabildiğince basit tutuldu. Aynı şekilde klip de iPhone’un sağladığı pratiklik sayesinde; organik, spontane ve akışta gerçekleşti. Çekimler sırasında sahip olduğumuz bu özgür alan,  doğal ama bir o kadar da etkileyici görüntüler elde etmemizi sağladı. Bu da şarkının ruhuna uygun bir atmosfer oluşturmamıza yardımcı oldu. Kendimi hangi resmin içinde görmek istiyorsam, anında o resmin içine girip hem de oradan bu kalitede görseller elde etmek güzel bir deneyimdi. Doğanın içinde tek başıma parçayı söylerken, nasıl hissettiysem bunun olduğu gibi görüntülere yansıması beni mutlu etti.”
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI