Ana SayfaSağlıkYorgun Hissetmenizin 12 Nedeni

Yorgun Hissetmenizin 12 Nedeni

Her gece dinlenmek için uykuya dalıyor ancak sabahları yorgun mu uyanıyorsunuz? Bunun birkaç nedeni olabilir…

1- Dehidrasyon: Vücudunuzdaki tüm fonksiyonların düzgün çalışabilmesi için suya ihtiyacınız var. Eğer günde 8 bardak su içmiyorsanız bu sizi yavaşlatır ve modunuzu düşürür.

2- Çok fazla suya maruz kalmak: Zamanınızı iyi ayarlayın. Yatmadan önce duşa girmek uykunuzu bölebilir. Bunu gün içinde bir zamanda yapmaya çalışın.

3- Dağınıklık: Araştırmalar düzenli bir ortamın zihninizi de arındırdığını gösteriyor. Dinlenmek mi istiyorsunuz? Etrafın toplu olduğundan emin olun.

4- Sıcaklık: Dışarıda hava kaç derece olursa olsun oda sıcaklığınızın 18-20 derece civarında olmasına özen gösterin. Gecenin 3’ünde sırılsıklam çarşaflar içinde uyanmak istemezsiniz.

5- Alerji: Eğer gözlerinizi kaşındıran veya sürekli hapşurmanıza neden olan alerjik bir durumunuz varsa bir an önce doktora görünün.

6- Uyku düzeni: Bu tutarlılık isteyen bir durum. Eğer hafta içleri 10’da uyuyor ancak hafta sonu geldi mi 2’den önce yataktan çıkmıyorsanız vücudunuzun dengesini altüst ediyorsunuz demektir.

7- Yatağa sinirli girmek: Araştırmalar yapılan bir tartışmanın ardından uyumaya çalışmanın neredeyse imkansız olduğunu gösteriyor.

8- Tiroid: Eğer tiroid bezleriniz yavaş çalışıyorsa bu sizi halsiz ve bitkin yapar. Eğer belirtilerini taşıyorsanız bir doktora görünmenizde fayda var.

9- Demir eksikliği: Demir kan akışınızı düzenler ve kaslarınıza oksijen gitmesini sağlar. Eğer günde 10 miligram demir almıyorsanız kendinizi yavaş ve yorgun hissedebilirsiniz.

10- Hava şartları: Mevsim değişiklikleri modunuzu da değiştirir. Salgıladığınız endorfin seviyesinin normale dönmesi için egzersiz yapın ve gün içinde 10 dakika da olsa güneşe çıkın.

11- İçerde olmak: Vücut dengesi için en önemli şeylerden biri güneşle uyumlu olmak. Günde en az 30 dakika dışarıda yürüyüş yapın.

12- Yapay ışık: Ekranlardan yayılan ışığın beyin dalgalarını olumsuz etkilediği kanıtlanmış bir gerçek. Yatak odanızdan bu yapay ışıkları uzak tutun.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI