Ana SayfaTeknolojiYouTube Logosunu Değiştirdi

YouTube Logosunu Değiştirdi

YouTube kalıbının içinde yer alan Tube kelimesi bir zamanlar televizyon için kullanılıyordu. Bunun nedeni de tahmin edebileceğiniz üzere tüplü televizyonlardı. Bu kelime oyunu ve görsel mesaj sayesinde kullanıcılara kendi kanalınızı yaratabilirsiniz deniyordu. Aradan geçen yılların ardından tüplü televizyonlar tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Onun yerini farklı teknolojilere sahip düz ekranlar aldı. Bu değişimin ardından YouTube’un logosu da eski önemini yitirmiş oldu.
 
Ayda bir buçuk milyar insana erişen YouTube herkese hitap edebilmek adına platformun tasarımında ciddi değişiklikler yaptı. Daha pratik bir hal alması amaçlanan sitenin logosu da “tüplü televizyona mesajlı” günlerini geride bıraktı. Yeni logonun başında kırmızı oynat tuşu yer alıyor. Ardından kalın harflerle yazılmış YouTube’u görüyoruz. Böylece oynat tuşu olan her teknolojik cihazdan YouTube’a erişebileceğimiz mesajı veriliyor.
 
Yapılan değişikliklerin ardından videoyu geri veya ileri sarmak, bir sonraki videoya geçmek çok daha kolay bir hal alıyor. Artık arzu edenler YouTube’u karanlık bir temayla kullanabiliyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI