Ana SayfaTeknolojiYoutube'a Katıl Butonu Geldi... İşte Yeni Özellikler!

Youtube’a Katıl Butonu Geldi… İşte Yeni Özellikler!

Youtube Üyelikler – Katıl Butonu Nedir?

Dünya devi video platformu Youtube, geçtiğimiz günlerde bünyesine “Katıl Butonu” özelliğini ekledi. Buna göre artık Youtube için içerik üretenler, farklı sitelere, mecralara giderek kendilerine bağış toplamak yerine bu bağışları youtube üzerinden toplayabilecekler. Daha önceden patreon gibi siteler üzerinden kanallarına destek toplayan Youtuber’lar şimdi de Youtube’un özelliğini kullanabilecekler.

“Abone Ol” butonunun hemen yanında çıkan bu “Katıl Butonu” ile bağış toplamak artık çok kolay olacak.

Youtube Üzerinden Bağış Nasıl Alınır?

YouTube’da kanal üyeliklerinden yararlanabilmeniz için minimum koşulları karşılamanız gerekir.

Youtube, Katıl özelliği için gereken şartları şu şekilde sıralamış:

  • “Kanalınızın 30.000’den fazla abonesi olmalıdır
  • Oyun kanallarının 1.000’den fazla abonesi olmalıdır
  • Kanalınız YouTube İş Ortağı Programı üyesi olmalıdır
  • 18 yaşın üzerinde olmanız gerekir
  • Desteklenen konumlardan birinde bulunmanız gerekir
  • Kanalınız çocuklara özel olarak ayarlanmamış olmalıdır.
  • Kanalınızda uygun olmayan çok sayıda video olmamalıdır
  • Çocuklara özel olarak ayarlanan videolar veya müzikle ilgili hak talebi olan videolar uygun olarak değerlendirilmez
  • Varsa MCN’nizle birlikte şartlarımızı ve politikalarımızı (yürürlükteki Ticari Ürün Eki dahil) kabul edip bunlara uymanız gerekir”

Ancak Youtube’un yeni sunduğu bu Katıl Butonu’nun aktif olması için bazı şartlar var. Öncelikle abone sayınızın 30 bin ve üzerinde olması gerekiyor. Tabi ki bu opsiyon kullanılan bir koşul olmuş gibi görünüyor. Yani 30 binin altındaki bazı kanalların da katıl butonunu aktif ettiği görülüyor. Youtube da bunu belirtmiş açıklamasında.

Youtube Katıl Butonu Çıkmıyor? Kanal Üyelikleri Nasıl Aktif Edilir?

Youtube tarafından yapılan açıklamada, “Kanal üyelikleri henüz aktive edilen bir özellik olduğu için kimi kanallarda şu an bu özellik açıkken kimi kanallar da buna zaman içerisinde sahip olabilirler.” deniyor. 

Youtube’un açıklaması şöyle:

“Not: 30.000’den az abonesi olan bazı kanallarda üyelikler özelliğini görebilirsiniz. Bunlar oyun kanalları veya üyeliklerin test edilmesine yardımcı olan kanallar olabilir. Oyun kanallarının daha düşük abonelik eşiğine sahip olmasının sebebi, kullanımdan kaldırılacak olan oyun uygulamasında kanal üyelikleri için minimum uygunluk eşiğinin daha düşük olmasıdır. Oyun içeriği üreticilerinin tabi olduğu gereksinimlerin YouTube genelinde aynı olmasını istiyoruz.”

Youtube Katıl Butonu, Youtube kanalınızı seyreden kişilerin sizin kanalınıza abonelik sistemi ile üye olabileceği, bu sayede ek kazanç elde edebileceğiniz bir sistem. Gelir modeli, abonelik sistemine göre kurulmuş ve iptal etmediğiniz sürece kartınızdan ödeme tahsil edilen bir yapıda. Böylece siz iptal etmediğiniz sürece  düzenli olarak kartınızdan seçtiğiniz bir miktarda çekim yapılıyor.

Katıl Butonu Vergiye Dahil mi?

Verdiğiniz hizmeti farklılaştırarak başka kişilere sunmanız da vergiye dahil. Bazı görüşlere göre “bağış kapsamında ivazsız intikal de olabilir” şeklinde bir görüş olsa da konuyu bir mali müşavire danışmanızda fayda var.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI