Ana SayfaModaZamansız şıklık

Zamansız şıklık

Finans sektörü ve erkeklerin egemen oldugu iş hayatında çalışmasına rağmen stilinden ödün vermiyor… Bu ay hem sade hem şaşırtıcı parçaların çıktığı gardırobuyla karşınızdayız…

Şayakçı, uluslararası işletme okumuş. 10 yıl Amerika’da, kısa bir süre de Paris’te yaşamış. Dünya Bankası’nda, daha sonra da Deloitte&Touche’da çeşitli görevlerde bulunmuş. Bu arada Avrupa Birliği Kamu Hukuku yüksek lisansını tamamlamış. Halen finans sektöründe strateji planlama ve iş geliştirme üzerine çalışıyor. Erkek egemen iş hayatında, yoğun tempoyla çalışan ama aynı zamanda stilinden ödün vermeyen enternasyonal bir kadın portresi çiziyor. 

Stiliniz?

Bazen clean-cut Amerikan tarzının sadeliği, bazen Jackie Onassis klasikliği, bazen de Hollywood frapanlığı. Aralara da şaşırtıcı detaylar serpiştirilmiş. Ama ofiste kesinlikle ağırbaşlı ve ciddi bir stilim var.

Favori renginiz?

Kışın kesinlikle siyah; çünkü merak uyandırıyor insanda…. Yazın ise her türlü canlı renk; insanın ruhu neşeleniyor bu tip renklerle…

Gardırobunuzun demirbaş parçası?

Yaz için canlı renklerde unisex polo tişörtler, kış için koyu renk binici çizmeleri. 

Gardırobunuzun en pahalı parçası?

Daha giymeye başlamasam da ileride çok keyifle kullanacağımı tahmin ettiğim anneannem ve babaannem’den kalan kürkler, annemden gelen krokodil çantalar…

Her sezon gardırobunuza ne giriyor?

Çeşitli modellerde beyaz gömlekler ve beyaz tişörtler. Çok sık giyildikleri için devamlı yenilenmeleri gerekiyor. 

Gardırobunuzda alıp da giymediğiniz bir şey var mı?

Tabi, kimin yok ki….  En son örneği V2K’dan aldığım gümüş rengi parlak tayt. İyi bir parti kıyafeti olacağını düşünerek aldıysam da, daha sonra çok da uzay çağı havasında hissetmediğime karar verdim!

Kült çanta modeliniz?

Bazı objeler vardır ki dönemlerinden ve markalarından bağımsız olarak yaşarlar, her zaman varlardır.  Klasiklerden gitmek gerekirse çantalar için Kelly Bag ve Birkin Bag böyle kült modellerdir. 

İlkbahar-yaz sezonun must have listesi?

Neon renkli elbiseler, frapan OYE mayokiniler, eko-friendly her türlü ürün, Kate Moss’un TopShop koleksiyonundan bir-kaç parça, Azzedine Alaia sandaletler, şalvar kesimli muhteşem rahat pantolonlar.

Bu sezon Lanvin’in tek omuz saten elbiseleri mi  yoksa Jil Sander’in püsküllü elbisesi mi?

Tek omuzlu elbiseler. Püskül bazen gözü yorabiliyor… 

Bu sezon “keşke moda olmasaydı” dediğiniz bir şey var mı?

Her sezon “keşke moda olmasaydı” dediğim şeyler oluyor, çünkü bir şey fazla moda olduğu zaman cazibesini yitiriyor. Son bir-iki senedir çok hoşuma gitseler de “gladyatör sandaletleri keşke moda olmasaydı” diyorum, çünkü şimdi herkeste oldular

Hiç çıkartmadığınız bir mücevheriniz var mı?

Neredeyse her gün işe giderken babaannemden yadigar inci yüzüğümü takarım. 

En değerli moda yatırımınız?

Kendime ve fiziğime iyi bakmaya çalışmak, çünkü bu da kesinlikle ciddi bir zaman ve efor yatırımı. Bana göre sağlıklı ve fit kişi en güzel askıdır.

Yurtdışındaki alışveriş vahalarınız?

Uzun bir süre Washington DC’de yaşadığım için Adams Morgan bölgesindeki yeni yetişen tasarımcıların ufak tefek dükkanları ve über-cool mağaza Urban Outfitters, Paris şıklığı için Avenue Montaigne, Bangkok’taki devasa otantik pazar Jatujak ve tabiki NewYork’ta Soho ve ikiz kulelere yakın ucuzcum Century 21. Ama şunu da eklemek gerekir ki moda hayat olan heryerde, tek adresi yok.  

Sizce modanın başkenti? 

Ben nerede alışveriş yapmak istiyorsam orası. Her yerde enteresan şeyler bulabiliyor insan. Mesela en son keşfim Bangkog, komik fiyatlara muhteşem şeyler var; hem gardırop, hem ev için…

Stil ikonunuz? 

İkonum yok… Ama etkilendiğim isimler var. 

Kimin gardırobunu ele geçirmek istersiniz ve ordan ne alırsınız?

Şu sıralar Katie Holmes’un gardırobunu isteyebilirdim. Vizyoner ama yine de konsepti abartmadan çok bilinçli seçimler yapıyor. Ray Ban’in retro gözlüklerini, kısa kollu ceketleri, boy friend jean’i ilk onda gördüm bütün dünya yenilikçi, ama aynı zamanda da son derece asil ve rahat bir şıklık sergiliyor.  

En sevdiğiniz film? Ve orada hangi karakteri oynamak isterdiniz?

Çok fazla aslında… Ama oynamak isteyeceğim karakter bakış açısıyla düşündüğümde; Thomas Crown Affair’deki zeki, acımasız ama aynı zamanda da muhteşem stil sahibi Rene Russo. Veya Great Expectations’daki naif ama bir o kadar da umarsız Gweneth Paltrow, ki filmdeki çeşme sahnesinde kullanılan yeşil Donna Karan kıyafetin hafızalardan hiç silinmeyeceğine eminim. 

Alışveriş arkadaşınız?

Tek başıma alışverişi daha çok severim.

Ucuz kaçış noktalarınız?

Top-Shop, Forever 21, H&M, Zara.

Giyinirken hangi şarkıyı dinliyorsunuz? 

Akşam için hazırlanıyorsam, keyifle hazırlanmak için bir Lauryn Hill albümü koyarım ve ben de eşlik ederim. Sabahları zaten 15 dakikada hazırlanıp çıkıyorum.

İlk parfümünüz?

9-10 yaşlarındayken Amazone diye bir parfum getirmişti babam. Parfümün içinden eşarp çıkıyordu. Parfümden ziyade eşarbı kullanmıştım.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI