Ana SayfaSağlıkAntrenman yapacak enerjiyi bulmak için 6 yöntem

Antrenman yapacak enerjiyi bulmak için 6 yöntem

Antrenmandan önce enerjinizin azalma eğiliminde olduğunu fark ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Fitness eğitmenlerine göre, bu aslında insanların bir antrenmandan kaçmasının en yaygın nedenlerinden biridir. İnsanlar genellikle kendilerini yorgun hissederler ve bir antrenmanın enerjilerini daha fazla tüketeceğini düşünürler.

Sabah erkenden koşmak için yataktan kalktığınızı veya işten eve dönerken spor salonunun otoparkına girdiğinizi hayal etmek zor olabilir. Yatakta kalmak veya eve gitmek her zaman daha kolaydır. Ancak kendinize spor yapacağınıza söz verdiyseniz ve başladığınızda iyi vakit geçireceğinizi biliyorsanız, işte o zaman adımlarınıza biraz motivasyon katmanın yollarını aramak isteyebilirsiniz. Uzmanlara göre antrenmandan önce nasıl enerji alacağınızı aşağıda listeledik.

Egzersizden Önce Nasıl Enerji Alınır?
Antrenmandan önce su içmek, egzersiz yapmak için gereken enerjiyi bulmanıza yardımcı olacaktır.


1. Egzersizden iki veya üç Saat önce yiyin

Spor salonuna gitmeyi planlamadan iki ila üç saat önce yemek yemek, enerji krizinden çıkmanın en iyi yollarından biridir. Bu öğün karbonhidrat ve protein içermelidir. Karbonhidratlar enerjinizi artıracak ve protein kaslarınızı besleyecektir.

2. Antrenman öncesi hızlı bir atıştırmalık hazırlayın
Antrenmandan 30 dakika önce hala enerjik hissetmiyorsanız, antrenman öncesi atıştırmalık olarak fıstık ezmesi sürülmüş bir muz alın. Bu, biraz protein içeren, sindirimi kolay karbonhidratlar olduğu için mükemmel bir atıştırmalıktır. İşin anahtarı, kan şekerinde hızlı bir artışa neden olan ve egzersiz enerjisine yardımcı olabilecek hızlı karbonhidratları seçmektir.

3. Su
Dehidrasyon, düşük enerjinin sinsi bir nedenidir, bu nedenle sadece spor salonuna giderken değil, gün boyunca bol su içmeyi unutmayın. Su içmeye başlamak için antrenmandan önceye kadar beklemeyin.

Elektrolit içeren bir spor içeceği yudumlamak da doğru gelebilir. Yeterince su içtiğinizde bu yorgun, uyuşuk duygu eriyip gidecek.



4. Kafein

Birçok kafeinli egzersiz içeceği, sizin için iyi olmayabilecek diğer katkı maddelerinin yanı sıra çok miktarda kafein içerir.

Yine de buzlu bir kahve içmek isterseniz, tabii ki için! Ya da daha iyisi, çayı deneyin. Pahalı [enerji artırıcı] içeceklere çok para harcamak yerine, işlenmemiş veya yüksek oranda katkısız doğal kaynaklardan kafein de dahil olmak üzere besinleri almanın tarafıyız. Kafeinin doğru zamanda devreye girmesi için egzersiz yapmadan 15 ila 30 dakika önce çayınızı veya kahvenizi yudumlamanızı öneririz.

5. Eğlenceli bir rutin seçin
Fiziksel olarak beslenmiş olsanız bile, iyi bir ruh halinde olmadığınızda zihinsel olarak ilerlemek zor olacaktır. Ve bu yüzden mümkün olan her yerde küçük eğlenceli şeyler bulmak önemlidir. Bu, spor salonuna giderken en sevdiğiniz şarkıları dinlemek veya en sevdiğiniz kıyafeti giymek olabilir.

6. Antrenmanınızı yeniden planlayın
Günün sonunda egzersiz yapmak için her zaman çok yorgunsanız, işleri değiştirmeyi deneyin. Antrenmanınız sırasında elinizden gelenin en iyisini yapabileceğiniz bir zaman seçin. Birçok insan, sabahları egzersiz yapmak için işten sonraya kadar beklemekten daha fazla enerjiye sahip olduklarını fark eder, bu da günün geri kalanında dengenin devam etmesine yardımcı olur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI