Ana SayfaModaEce Salıcı ile Beklenmedik Koleksiyonu üzerine

Ece Salıcı ile Beklenmedik Koleksiyonu üzerine

Her geçen gün yeni bir tasarımcı ile tanışıyoruz. Genç yetenekler moda dünyasını istilaya geçmiş durumdalar. Bu isimler arasında özellikle bazıları ciddi anlamda dikkat çekiyorlar. Farklı ve iddialı tasarımlarıyla radarımıza giren Ece Salıcı ile siz de mutlaka tanışmalısınız. Çocukluk hayalini hayata geçirmek için ilk adımını Marangoni’de eğitim alarak yapan Salıcı, şimdi Ankara’da atölyesinde tasarladıklarını internet sitesi üzerinden bizlerle buluşturuyor.

Aslında Ece Salıcı’nın tasarımlarının bir kısmını popüler Türk dizilerinden de biliyoruz. Fatmagül’ün Suçu Ne? Kuzey ve Güney gibi dizilerde modern kadını canlandıranların üzerinde gördüğümüz tasarımlardan bir kısmı Salıcı’ya ait. İlk bakışta kendine aşık eden asimetrik eteği ile bizi yakalayan genç tasarımcının koleksiyonunda birbirinden özgün tasarımlar yer alıyor. İşi gereği sıklıkla İstanbul’a gelip giden Salıcı’yla samimi bir sohbet gerçekleştirdik ve yeni koleksiyonu, tasarım dünyasına girişi ve sezon trendleri üzerine konuştuk.

İlk olarak koleksiyonun ismi neden `Beklenmedik`?
Koleksiyonun ismi “Beklenmedik” , çünkü beklenmedik detaylar, beklenmedik dekolteler ve kumaş kombinleri kullandım. Örneğin keten, deri ve organzeyi birlike kullandığım bir etek var.

Koleksiyonda biraz maskülen bir hava da var, öyle değil mi?
Kış koleksiyonunda daha da fazla vardı aslında, ama ben kendim de maskülen esintiden hoşlandığım için koleksiyonlarımda da kullanmayı seviyorum. Ama ben bu koleksiyonda maskülen ve feminen kesimleri birlikte kullandığımı söyleyebilirim.
Bu koleksiyonu hazırlarken sana ilham veren şeyler nelerdi?
Doğrudan şundan ilham alıyorum diyemem, ama izlediğim bir film, dinlediğim bir müzik, Yves Saint Laurent arşivindeki bir fotoğaraf olur. Hatta bazen bir obje bile olur, insanı tasarıma sürükleyen her şey olabiliyor.

Peki ya popüler dizilerde yer alan tasarımların?
Evet, bir süredir dizilerde ürünlerim çıkıyor. Türkiye`de gerçekten insanlar dizileri ciddi anlamda takip ediyor. Bir çok insan dizilerdeki karakterlerin üzerinde gördükleri tasarımlara sahip olmak istiyor ve bunun için atölyeyi arıyor, mail atıyor. Ben en çok Fatmagül`ün Suçu Ne? de Meltem karakterine tasarımlar veriyorum. Onun dışında Kuzey Güney`de Zeynep, Lale Devri`nde Yeşim karakterinin üzerinde benim tasarımlarımı görebilirsiniz. Bütün dizilerin stil danışmanları var ve onlar karakterler için uygun olan tasarımları seçiyorlar. Zaten ben koleksiyonlarımı oluştururken çalışan ve güçlü kadinları düşündügüm için, bir şekilde bu karakterlerle uyumlu oluyor sanırım. 

Öne çıkan parçalar var mı?
Bir etek var mesala önünde organze detayı olan, yine asit sarısı bir gömlek var ve çok beğeniliyor. Bazı müşterilerim oluşmaya başladı ve pantolon kalıplarım onların vücutlarına çok uyduğu için farklı renklerini satın alabiliyorlar.

Online alışverişte, örneğin pantolon satışı zor olmuyor mu?
Aslında online satış yeni başladı. Ondan önce tasarımlarımın satıldığı butiklerden ürünlerimi alıyorlardı. Ama ben Markafoni`de de satış yaptım ve son derece başarılı geçti. Online satışın da ciddi bir müşterisi var. Ürünler için değiştirme imkanı da her zaman  mevcut. Hatta baştan indirimle satan siteler vardı, ama şimdi sezon fiyatlarından satan siteler de açıldı. Demek ki insanların bu ürünleri internetten satın alma nedenleri sadece indirimli olmaları değil. 

Bu sezon neler moda biraz da onun üstüne konuşalım.
Diyafram dekoltesi var bu sezon, göğüsle göbeğin arasındaki bölgenin açılması son derece moda. 1920`lere ait püsküllü olan elbiseler var, sporcu kıyafetlerini yansıtan bir tarz var. Çiçek ve dalga desenleri var. Dalganın renklerini yansıtan- nil yeşili gibi- yeşilin tonları, asit sarısı, turuncu gibi renkler son derece moda. Özellikle de farklı renkleri bir arada kullanmak bir hayli trend diyebilirim. Peplum etek ve ceketler de sezonda yine öne çıkacak gibi görünüyor. Yüksek bel kalem etekler de var.

Tasarımlarınız da fiyat aralığı nasıl?
195-645 liraya kadar, daha altı da yok, daha üstü de yok. Ama markafoni gibi sitelerde satışa çıktığı zaman daha ucuza da satıyorum.

Senin kıyafetlerini taşıyan kadını tasvir edebilir misin?
Modanın kölesi olmamış, tasarımı ufak detaylarda arayan ve farklılık yaratmak isyeten bir kadın.

Geleceğe dair nerede olmayı düşünüyorsun?
Milano`yu, Dubai`yi, Beyrut`u düşünüyorum. Oradaki mağazalara tasarımlarımı verme anlamında bu şehirleri düşünüyorum. Kendi internet sitemden de yurtdışına satış yapmak

Ece Salici`nin küçük detaylarda iddali koleksiyonuna www.ecesalici.com adresinden ulaşabileceğiniz gibi, İstanbul Galata`da Atelier 55, Nişantaşı`nda Boz Sisters, Bağdat caddesinde Building`ten, Bursa White Butik ve Adana Lookbook`tan ulasabilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI