Ana SayfaModaTrendus Editörleri 2020'nin En İyilerini Açıklıyor!

Trendus Editörleri 2020’nin En İyilerini Açıklıyor!

2020’nin çoğunu evde geçirmiş olabiliriz ancak Trendus editörleri Kübra Elmalı ve Müşra Demir olarak sizinle paylaşmaktan heyecan duyduğumuz pek çok favorimiz var. İşte dizilerden uygulamalara; 2020’nin en iyileri!

– 2020'de en çok hangi şarkıları dinledin? Favori albümün hangisi?

Müşra: 2020 müzik açısından bence harika geçti! Yılın en yenilerinden iki favorim oldu. Dua Lipa'nın Future Nostalgia'sına bayıldım; Madonna'nın disko albümünden beri en sevdiğim disko işi oldu. Albümün full remix versiyonunu bile sevdim! İkinci favorim ise Pearl Jam'in Gigaton'u oldu. Bunun dışında her zamanki favorilerim Metallica, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters gibi isimlerle güne başladım.

Kübra: 2020 benim için müzikal açıdan bile değişimlerle dolu bir yıl. Aşırı çekimser yaklaştığım rap müziğin bazı isimlerine inanılmaz takıldım. Ozbi gibi mesela! Ya da dönemin overrated isimleri gibi gelen, önyargılı olduğum isimlere yakınlaştım. Artık Evdeki Saat ve Adamlar fanı olduğumu söyleyebilirim. Virüs bitse de konsere gitsek! Direkt olarak favori albüm ismi veremeyeceğim çünkü daha çok eskiden dinlediklerime sığındığım bir sene oldu. Yenilerdense öyle bütün bir albüm favorim olamadı ne yazık ki.

– Bu yıl müzik kategorisinde yerli/yabancı kimleri keşfettin?

Müşra: Ben galiba yeni birini keşfedemedim, hep güvendiğim tanıdıklarla takıldım 🙁
 

Kübra: Aşırı keşif yılıydı benim için. İlk soruda bahsettiğim yerli isimlerle tanışmamın yanı sıra Leon inanılmaz sevdiğim isimlerden oldu. Mesela Falling Apart şarkısına bir kulak vermenizi isterim. Lady Gaga tınısındaki sesiyle sakin ve huzur veren şarkılarını çok sevdim.

– Hangi dizileri sevdin? Dizilerde gördüğün ve "onu çok konuşacağız" diye düşündüğün yeni isimler var mı?

Müşra: 2020'nin en iyi dizisi çok net The Boys! Şu dakikadan sonra bir daha Avengers filmleri izleyebileceğimi sanmıyorum, o kadar aptalca geliyor ki…Çok üzgünüm. The Boys tüm bunlarla, sosyal medya fenomenleriyle,kahraman klişeleriyle, sosyal adalet savaşçılarıyla harika dalga geçen bir dizi. Kadın eşitsizliklerine de ülke politikalarına da dokunduruyor.

Dizideki Homelander karakterini canlandıran Antony Starr ise pek çokları gibi benim de favorim. Captain America ile eş değer güçleri var, Amerika'yı temsil eden bir poster çocuğu ama aynı zamanda tartışmalı bir cinsel hayatı, komik egosu, şımarıklığı ile tam bir ruh hastası; küçük bir bebeği bile kıskanabilen biri ve Starr bu karakteri mu-az-zam canlandırıyor! 3. sezon ile birlikte daha fazla konuşulacağına eminim!

Bir diğer isim ise Succession'ın Kendall'ı, Jeremy Strong. Zaten Emmy'yi eve götürdü. (Aslında adam pandemiden dolayı baya evde aldı ödülü.) Bu yıl Oscar sezonunda bile ismini duyarız. Bkz. "The Trial of Chicago 7."
 

Kübra: Benim için 2020'nin favori dizisi Ratched oldu. Gerçek bir Ryan Murphy harikası. Oyunculuklar, renkler, her bir detay kusursuzdu. Normal People'ın başrolleri Paul Mescal ve Daisy Edgar-Jones bu yıl rüştünü ispat edenlerden oldu. Bunlar haricinde yerli yapımlardan Saygı ve Sadakatsiz'i izlemekten büyük keyif alıyorum. Umarım sonradan tatları kaçmaz. 
 

– 2020'de izlemekten en çok keyif aldığın film hangisiydi?

Müşra: Guy Ritchie'nin The Gentlemen'ı; enfes kadrosu, leziz işlenişi ve stilize atmosferiyle 2020'de canım sıkıldıkça izlediklerimden oldu.

Bir de pandemiden hemen önce yakın dostlarımla Little Women'ı izlemiştik sinemada. Son sinema deneyimim oldu, en iyisi değildi ama sinemada izlemek yanımdaki kişiler sayesinde hoş bir deneyimdi; bu yüzden bu 2020 filmi de benim için özel olacak.
 

Kübra: Öncelikle Little Women seyrimizi hatırlatan cevabıyla Müşra'ya kocaman kalp bırakmadan geçemeyeceğim! Sanırım bu sene öyle muazzam bir film izlemedim. Genel olarak bu yıl 20'yi aşkın dizi izlediğimi düşünecek olursak filmlere pek vakit ayırdığım da söylenemez. Ama keyifli bir seyir olarak Enola Holmes'ü söyleyebilirim. Aşırı iddiasız, düz bir film ama keyifliydi.

– En çok hangi cilt bakım ürünü veya makyaj ürününü kullandın?

Müşra: Her gün ruj sürdüğümden tüm dudak ürünleri ve kağıt maskeler.

Kübra: Sıfır makyajla geçti 2020 yılım. En sık olarak dudaklarım için nemlendirici balmlar kullandım ve yüzümü nemlendirdim.

– Sosyal medyada takip etmekten en çok keyif aldığın kişi kimdi?

Müşra: Dua Lipa. Future Nostalgia ile birlikte evrilen punk-disko stilini severek takip ediyorum. Tanışsam kanka olurmuşum hissini karantinada daha iyi aldım.Bunun dışında Kelly Wearstler beni her gün ilhamla besledi hatta köpük ayna dahil pek çok tasarımını ben de çaldım, uyguladım.

Kübra: Karantina sürecinde bu isim kesinlikle Yalın'dı! İflah olmaz bir romantik olduğum için canlı yayın konserlerini kaçırmadım. Bunun haricinde genel olarak seneye baktığımızda Rachel Araz Kiresepi kareleri ilham verdi ve Bengi Kurtcebe tarifleri sık sık mutfağa girmemi sağladı. Yabancı isimlerden de Vivian Horn, Emili Sindlev ve Rianne Meijer keyifle takip ettiğim kişiler oldu.
 

– En çok hangi uygulamaları kullandın veya en çok nereden alışveriş yaptın?

Müşra: Uygulamalar Calm ve Migros Sanal Market. En çok alışveriş yaptığım yerler ise IKEA, Zara ve LC Waikiki oldu.
 

Kübra: Yılın favori uygulamaları, izlediğim dizileri kolaylıkla takip ettiğim TV Time ve Spotify oldu. En sık alışverişi ise Migros Sanal Market, H&M ve Tazer Direkt'ten yaptım.

– Neler yedin? Bir şeyler izlerken yanından eksik olmayan atıştırmalıkların hangileriydi?

Müşra: Yaz aylarında yüzlerce Twister tükettim. Lays Fırından başta olmak üzere sevdiğim cipslerle haftada 1 gün mutlaka cips partisi yapmaya devam ediyorum. Bunun dışında kendi yaptığım glutensiz yulaflı çikolatalı cookieler hem benim hem de ailemin favorisiydi.
 

Kübra: Yiyecekten ziyade bol bol bitki çayı içtim. Herby No Stress, adaçayı ve papatya çayları gün içinde yanımdan eksik olmadılar.

– 2020'de okuduğun favori kitabın hangisiydi?

Müşra: Aleister Crowley'in Moon Child'ı. Gezegeni Ay olan gerçek bir Ay çocuğu olarak yıllar sonra bu kitabı bitirerek okültizm merakıma geri döndüm.
 

Kübra: ​​​​​​​Okumaya başladığım onlarca kitaptan hiçbirini bitiremedim. Zaten bir noktadan sonra pes ettim. 2021'de dolu dolu bir liste hedefim var. Tüm yarım kalanları bitirebilmeyi umuyorum.

– 2020'de favori kombinin neydi?

Müşra: Karl Lagerfeld'in "her gün eşofman giyerseniz hayatınızın kontrolünü kaybetmişsinizdir" sözüne inanırım. Kaldı ki zaten her gün eşofmanla rahat edecek biri olmadığımdan aslında sokakta "rahat" adı altında ne giyiyorsam bot ve montsuz şekilde o şekilde dolaştım. Taytlar, oversize grup tişörtleri ve yumuşak hırkalar.

Kübra: ​​​​​​​Eşofman. Tatile eşofmanla gittim, bisiklete eşofmanla bindim, markete eşofmanla gittim. Canım eşofmanlarım.

– Çoğunluğu evde geçen 2020'de en çok ne giymeyi özledin?

Müşra: Onlarca şey alıp kombinlerimi sergileyememek beni üzdüğünden aslında her şeyi. Ama özellikle kürklerimi, opak çorapla giyilen süper mini etekler ve elbiseler, deri pantolonlar, yaz için floral slip dress ve terlikler en çok özlediklerimdi.

Kübra: ​​​​​​​Kıyafetten ziyade bir aksesuar delisi olarak giyinip kuşanıp kombinime uygun takılarımı, saç aksesuarlarımı ve fularlarımı takamamak bi tık tadımı kaçırdı.
 

– Peki en çok nereye gitmeyi özledin?

Müşra: Konserler! Ayakta, itiş tepiş, kendimi sahne önü demirlerine dayadığım, insanlarla omuz omuza tek vücut olmuş şekilde zıplayıp bağırdığımız konserleri özledim. BFF'imle ve annemle tek girişte kabinde 30 giysi değiştirdiğim alışveriş turlarını. Bir de Fooduristik'in bize keşfettirdiği mekanlara dostlarımla gitmeyi.
 

Kübra: İş çıkışı Gold Class sinemada keyfince film izlemeyi, günün yorgunluğunu atmayı inanılmaz özledim. Zorlu PSM etkinliklerini özledim. Şehirdeki favori mekanlarımızda en yakınlarımla içeceklerimizi yudumlayarak saatlerin nasıl geçtiğini anlayamama hissini özledim. 

– Hayatı ele aldığında kendinde son bir senede değişen bir şeyler fark ettin mi?

Müşra: 2018'den beri kendimi çevremdeki insanlara göre şekillendirdiğimi, köşelerimi törpülediğimi farkettim. İnsanlar umutlarını kaybediyor ya da hayalleri küçük diye ben de aynı rolü oynamak zorunda değilmişim, bunu anladım ve kendimi hatırladım. Yeniden buldum diyebilirim.

Kübra: Sabrı öğrendim. Ayrıca, başkalarına karşı denemeye ve şans vermeye daha açık biri haline geldim. "Asla" kelimesinin beni fanusumla sınırlandırdığını, "belki" nin çok daha heyecan verici olabildiğini gördüm.

– 2020'nin sana verdiği en büyük ders ne oldu?

Müşra: Her şeyi başarabilecek güce sahibim, başkalarını dinlemek için hayat kısa. Ayrıca kaç kez başarısız olduğun önemli değil, daha sıkı kürek çek.
 

Kübra: Dilediğince yaşa ve erteleme. Gitmek mi istiyorsun; git. Sevmek mi istiyorsun; sev. Nedeni, niçini, nasıl oluru düşünme; sonuca değil yaşarken hissettiklerine odaklan. 

– 2020'de edindiğin için ve kurtulduğun için mutlu olduğun alışkanlıklar neler oldu?

Müşra: Tuzlu fıstık yemeyi tamamen kestim (gece 2'de 2 tam paket bitirirdim) bu bırakmayı en sevdiğim alışkanlık oldu. Sitem ve youtube kanalım Multibabydoll'e yeniden düzenli içerikler üretmek, podcast kaydetmeye başlamak (Ne Kaybederiz Ki?), tekrardan sevdiğim konularda üretmeye başlamak; edindiğim için en mutlu olduğum alışkanlıklar oldu. Ayrıca meditasyon ve her ne kadar yıllardır her gün yapsam da bu kez favori spor hocalarımdan üyelik alıp spor yapmaya başlamak; beni diğer mutlu edenler… Bir de telefonu sık sık kapamak muhteşem bir alışkanlık!
 

Kübra: Meditasyon ve yoga 2020'nin bana kattığı, beni dinginleştiren güzellikler oldu. Sosyal medya hesaplarımın bazılarından tamamen uzaklaştım bazılarınaysa daha az vakit ayırarak başkalarının fikirlerine değil, kendi fikirlerime daha fazla kulak vermeye başladım. Kişisel web sitemde dilediğimce kendi cümlelerime yer vermekse beni en rahatlatan alışkalıklarımdan biri oldu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI