Ana SayfaTeknolojiGoogle Twitter`ı satın alacak mı?

Google Twitter`ı satın alacak mı?

Google`ın Facebook tehlikesine karşı Twitter`ı satın alması gerektiğini savunanlar git gide artıyor.

Tüm dünyadan yaklaşık bin sosyal medya yöneticisinin buluştuğu Engage 2015 geçtiğimiz hafta Prag’ta düzenlendi. Büyük Çek startuplarından Socialbakers tarafından düzenlenen konferansla ilgili Business Insider yazarı Jim Edwards’ın uzman bir analistle gerçekleştirdiği dialog Google’ın Twitter planlarıyla ilgili önemli detaylar içeriyor.

Elinde bir miktar Twitter hissesi tuttuğunu ve satıp satmaması konusunda kararsız olduğunu adını vermek istemediği bir yöneticiyle paylaşan Edwards aldığı cevap karşısında çok şaşırdığını yazısında belirtiyor.

Yazıda adı açıklanmayan bu yönetici Edwards’a Twitter hisselerini elinden çıkarmaması gerektiğini çünkü Google’ın Twitter’ı satın almasının olası olduğunu aktarmış.

Google’ın böyle bir satın almaya girişeceğiyle ilgili daha önce de dedikodular çıkmıştı. Twitter’da bulunan tweetlerin yapılan son anlaşmayla Google aramalarında çıkması, Google’ı daha güncel ve güvenilir hale getirirken, Twitter’ın da reklam oranında artış yaratmıştı.

Çoğu analist Google’ın Facebook tehtidine karşı çıkabilmesi için Twitter’ı satın alması gerektiğini savunurken, bazıları da bunun için geç kalındığını ve bu yatırımın Google için gereksiz zorlayıcı olduğunu iddia ediyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI