Ana SayfaRöportajRöportaj: Monx Brand

Röportaj: Monx Brand

Öncelikle sizleri biraz tanıyabilir miyiz?

Sezin Gedik: Gizem’le üniversite yıllarından beri çok yakın arkadaşız. Bu sebeple Monx’un geçmişi, aslında birbirine hertürlü nazı geçen ve birbirini çok iyi tanıyan iki yakın arkadaşın oluşturduğu sağlam ve samimi temellere dayanıyor.

2011 yılında Koç Üniversitesi’nde Psikoloji lisans eğitimimi tamamladım. Üniversiteden sonra bir süre çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü psikolog olarak çalıştıktan sonra, tekstil sektöründe eğitmen olarak çalışmaya
devam ettim. Çocukluğumdan beri sanatla iç içe büyümüş olmam ve yaratma tutkum beni Gizem’le kendi markamızı yaratma sürecine kadar getirdi.

Gizem Taner Çiltaş: 2011’de Koç Üniversitesi’nde İşletme lisans eğitimi aldıktan sonra, Milano Domus Academy’de Moda Yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Mezun olduğumdan bu yana hep moda perakendesinde yer aldım diyebilirim. Çeşitli markalarda yöneticilik yaptıktan sonra bebeğimiz gibi gördüğümüz Monx doğdu. Şu sıralar Monx’un ikinci koleksiyonu “A NewRetro” nun heyecanı içerisindeyiz.

Monx Brand markasının çıkış noktası ve mottosu nedir?

Özellikle son bir kaç sezondur faux (imitasyon) kürk dünya çapında yükselen bir trend halinde. Gerek yurt dışı deneyimlerimiz, gerek yaptığımız gözlem ve araştırmalar; ve aslında en önemlisi gerçek kürk kullanımı yerine
faux (imitasyon) kürk kullanımının artması gerektiğine olan inancımızdan hareketle Monx Brand doğdu. Türkiye’de faux (imitasyon) kürk alanında uzmanlaşmış bir dış giyim tasarım markasının olmaması nedeniyle sanıyoruz Monx Brand’i Türkiye’de bu alanda ilk olarak tanımlayabiliriz. Kürkün sadece gece ve özel günlerde kullanılması yerine, günlük hayatın bir parçası haline getirerek kullanmak, gerçek kürk kullanımına olan bakış açısını değiştirecek diye düşünüyoruz. Bu sebeple biz de faux kürk alanında fark yaratmak için hem spor hem de şık kullanıma elverişli bir koleksiyon yaratarak, kumaşlarımızı yüksek kalitede seçmeye ve ürünlerimizi deneyimli Monx Brand ustalarına emanet ederek yüksek el işçiliğinde üretmeye özen gösteriyoruz. Her bir ürünümüzün kendine özgü karakterini “Cooler Than Anyone In Your Circle” mottosunda yaşatıyoruz. Aslında mottomuzun Türkçe karşılığında anlatmak istediğimiz şey, özenle ve kaliteli bir şekilde üretilmiş faux (imitasyon) kürkün özgün ve fark yaratan ruhlarla buluştuğunda gerçek kürkten çok daha iyi gözüktüğüne olan inancımız.

Monx Brand kimlere hitap ediyor?

Biz Monx Brand’i belli bir kalıba sokmayı sevmiyoruz. Belli bir yaş grubu yada belli bir kitleye hitap etmek gibi bir sınırlamamız yok, ve olmaması bize iyi geliyor. Farklılıkları seviyoruz; bu sebeple ne kadar farklı ve özgün ruh bir Monx edinip giyerse, o kadar amacımıza ulaşmış gibi hissediyoruz. İlk koleksiyonumuzda da gördüğümüz buydu. Herkesin favori parçası ve o parçayı kendine uyarlama şekli farklıydı. Bu sebeple yeni koleksiyonumuz “A New Retro”da da Monx Brand’in çeşitlilik ilkesine paralel bir şekilde birbirinden farklı model ve renk paletlerine yer vermeye özen gösterdik; rahat kesim midi ve maxi paltolar, kapüşonlu montlar, bomber ve düğmeli ceketler. Dış giyim koleksiyonumuzda yer alan birbirinden farklı ürünler balıkçı bir kazak ve jeanle kombinlenebileceği gibi ipek bir elbiseyle de tamamlanarak şık bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bunu tamamen kişinin zevkine ve yaratıcılığına bırakıyoruz.

Markayı ileride nerede konumlandırıyorsunuz?

İlk iki sezonda Türkiye’deki satış noktalarımızı genişletmeyi ve bizi takip eden müşterilerimize daha kolay ulaşmayı hedefledik. Önümüzdeki sezondan itibaren ise yurt dışı pazarında da bazı ülkelerde operasyon yürütmek planlarımız arasında yer alıyor.

Müşteriler Monx Brand’e nereden ulaşabilir?

Monx Brand’le tanışmak isteyen herkesi tüm Bilstore mağazalarına ve Akmerkez Building Designer Store’a bekliyoruz. Online olarak alışveriş yapmak isteyenler ise www.monxbrand.com adresinden ürünlerimize ulaşabilir ve online olarak satın alabilirler. Gönderilerimizde yurt içi ve yurt dışı seçeneklerimiz mevcut. Ayrıca
Hipicon.com ve Lidyana.com diğer online satış noktalarımız arasında yer alıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI