Ana SayfaDüğünDüğün Günü ve Gecesi İçin Tavsiyeler

Düğün Günü ve Gecesi İçin Tavsiyeler

Rahat bir düğün geçirmek için Düğün.com ekibinin sizin için hazırladığı önerilere kulak verin.

Mükemmele Hayır!
Düğünden bir kaç gün önce yapılacak işleri bitirmiş olun. Bazı şeyler yetişmemiş olabilir, olsun. Hiç bir şey mükemmel olmak zorunda değil! Düğün bir sınav değil, yakınlarla biraraya gelip eğlenmek ve tanışmak için düzenlenen bir eğlence. Kimse kimseye not vermeyecek. Son anda aksilikler de olabilir -ki genelde olur-. Onlara fazla takılmadan yolunuza devam edin.
Güzel Uyku
Düğün sabahı bakım ve kuaför randevularınızı erken saatlere almayın. Bu büyük ve uzun güne telaşla başlamak yerine güzelce uykunuzu alın ve keyifli bir kahvaltı edin. Gelinlerin hazırlığı genellikle damatlarınkinden daha uzun sürer. Bu yüzden sizin hazırlığınız sürerken yakınlarınıza damatla da ilgilenmelerini kibarca hatırlatın.
Fotoğraf Eğlencesi
Hazırlanmış olan gelin ve damadı genellikle fotoğrafçı macerası bekler. Fotoğraf sizin seçiminize göre stüdyoda, beğendiğiniz bir mekanda ya da düğünün yapılacağı yerde çekilebilir. Son yıllarda çiftler doğal ışığın olduğu açık hava mekanlarında fotoğraflanmayı tercih ediyorlar. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederiz.
Öğün Atlamayın
Düğün saati yaklaştığında gelin ve damat hafif bir yemek yerse iyi olur, çünkü düğün sırasında heyecandan ve gördükleri ilgiden dolayı yemek yiyemeyebilirler.
Tadını Çıkarın
Bütün hazırlıklar tamamsa ve davet saati de yaklaştıysa geriye olayın tadını çıkarmaktan başka bir şey kalmıyor. Aile büyükleri kapıda davetlileri karşılarken gelinle damat için heyecan dolu son dakikaları geçiştirmenin en güzel yolu artık olayı ciddiye almayı bırakıp herşeyle biraz dalga geçmek olabilir. Bütün gözler sizin üzerinize çevirilmeden önce biraz şakalaşıp gülün!
İyi Davet Sahibi Olun
Davetlilerle ilk karşılaşma anı ve varsa nikahın kıyılması atlatıldıktan sonra düğünün geri kalanı genellikle daha rahat ve eğlenceli geçer. Gelin ve damat tebrikleri ve hediyeleri kabul eder.
Eğer davetliler masalarda oturma düzenindeyseler, gelin ve damadın onların yanlarına gitmeleri daha uygundur. Böylece düzenli bir biçimde tüm davetlilerle ilgilenme ve kimseyi unutmama şansını yakalarlar.
Bazen de gelin ve damat sabit bir noktada durup davetlilerin kendilerini tebriğe gelmelerini beklerler.
Bu aşamada iki noktayı hatırlamak önemli: Birincisi, davetlilere karşı gelin ve damadın tavrının çok önemli olduğu. Gelin ve damadın düğünü sahiplenmeleri ve davetlilerin memnuniyetiyle ilgilenmeleri çok hoş bir davranış, özellikle de o kadar insanın belki de başka şehir ve ülkelerden sırf bunun için geldikleri düşünülürse.
Hediyeleri Kollayın
Size hediye edilen takılar büyük ihtimalle gelin çantanıza sığmayacak. Bu durumda dolan takı çantasını güvenli bir yere aktarmakla görevli güvenilir bir arkadaşa ihtiyaç var. Tabii hediyelerin toplandığı yerde de birinin görev yapması gerekiyor. Düğünlere dışarıdan giren hırsızların hikayelerini zaman zaman duyarız.
Sonuç olarak düğününüzde doyasıya eğlenin, aksilikleri asla kafanıza takmayın ve misafirlerinizi mutlu etmeye çalışın!
Küçük bir not: Düğünden bir sonraki günde düğünde gelen hediyelerin kimlerden geldiklerini not ettikten sonra bu kişileri teker teker arayıp teşekkür etmek çok hoş olur. Bu sayede hediye sahipleri de hediyelerinin yerini bulduğundan ve sizi mutlu ettiğinden emin olabilirler.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI