Ana SayfaYaşamContemporary İstanbul Kapanış

Contemporary İstanbul Kapanış

Türkiye’nin uluslararası tek çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul 6. Yılını kutlarken sanatseverlerin, koleksiyonerlerin, yerli ve yabancı basının akınına uğradı. 23 Kasım günü açılan fuarı 5 günde 62.000 sanatsever, 2.100 koleksiyoner ziyaret etti. Bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nin de dahil edilmesiyle fuar alanı iki katına çıkarken ziyaretçi sayısında da geçen seneye göre artış oldu. Sergilenen 80 milyon TL değerinde eserin % 75’i sahiplerini buldu. 

Yabancı galeriler arasında Mario Mauroner, Krampf, Edge Of Arabia öne çıkarken, Kore çağdaş sanatı ve “New Horizons – Yeni Ufuklar” bölümünde konuk edilen Körfez Bölgesi sanatçıları büyük bir ilginin odağı oldu. Rampa, Galerist, Nev, Pilot, Artist, Mana, Elipsis, Dirimart, x-ist ilgi ise öne çıkan Türk galerileri arasındaydı.

Komet’in 70. Yaşı şerefine düzenlenen “O Değilse Başkasıdır- Esrarengiz” sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Fuarın getirdikleri

Contemporary İstanbul, İstanbul’un son dönemde yaşamakta olduğu kültürel ve sanatsal değişim sürecinin sahnesi olması yanında belgesi oldu.

İstanbul Bienali; İstanbul’u dünyada bir estetik merkezi yaparken Contemporary İstanbul estetik yatırım öncelikli sermayenin odaklandığı bir İstanbul’u dünyada konumlandırıyor.

Contemporary İstanbul’u Şangay, Hong Kong, Dubai, Abu Dhabi ve Beyrut Sanat Fuarları yönetici ve direktörleri izledi. Dubai, Abu Dhabi ve Beyrut fuarları direktörleri birbirlerinin yaklaşımlarında habersiz olarak Contemporary İstanbul ile işbirliği yapmayı teklif ederken Contemporary İstanbul’un bölgede merkez olma yanında “lokomotif” olduğunu belirttiler.

Uluslararası katılımcılar fuarın zamanlamasını özellikle önemli ve yararlı bulduklarını belirttiler.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI