Ana SayfaModaDKNY, LVMH Grubundan Çıktı

DKNY, LVMH Grubundan Çıktı

Geçtiğimiz gün Fransız lüks tüketim malları üreten LVMH grubu (Moët Hennessy. Louis Vuitton S.A.)​, yaptığı resmi açıklama ile Donna Karan International‘ın (DKNY) satışını gerçekleştirdiğini basına duyurdu. 650 milyon dolarlık satış, New Yorklu tekstil grubu G-III ile gerçekleşti.

Markanın yaratıcısı ve geçtiğimiz yıla kadar tasarımcısı olan Donna Karan‘in ayrılmasından 1 sene sonra gerçekleşen satış, LVMH grubu için de tarihi bir önem taşıdı. Marka 30 yıllık tarihinde sadece 2. kez böyle bir satış gerçekleştirdi.

G-III grubuna bakacak olursak; Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Vilebrequin gibi markaları içinde bulunduran grup, Donna Karan ile birlikte portfolyolarını daha da büyüteceğini ve Donna Karan’i yeniden konumlandırarak doğru kişilere ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi. 

Bu satışa rağmen kreatif direktörler Maxwell Osborne ve Dao-Yi Chow‘un (aynı zamanda kendi markaları olan Public School‘un da tasarımcıları) markada kalacağını duyuran CEO Caroline Brown, bu gibi stratejik hareketlerin, markanın desteklenmesi için ortam hazırladığını belirtti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI