Ana SayfaDüğünDüğün Hazırlıklarında Öncelik Sıralaması

Düğün Hazırlıklarında Öncelik Sıralaması

Düğün hazırlıklarına başladığınızda düğün tedarikçilerinizi belli bir sıralamaya koymanız gerektiğini farkedeceksiniz. Mekan, gelinlik, çiçekçi, fotoğrafçı, müzik, pasta derken pek çok kalemle ilgilenmeniz gerekecek. Eğer doğru bir sıralama yaparsanız işler su gibi akıp gidecek.

Düğün Asistanı
Öncelikle bir düğün asistanıyla çalışıp çalışmayacağınıza karar verin. Eğer çalışacaksanız, size mekanlar ve diğer düğün yardımcılarıyla ilgili pek çok konuda yardımcı olacaktır.

Düğün Mekanı
Düğün mekanları rezervasyonlarını bir sene öncesinden almaya başlarlar. Çok beğendiğiniz bir mekanın sizin istediğiniz tarihte dolu olması ihtimaline karşı elinizi çabuk tutun ve ilk iş olarak düğün mekanınızın rezervasyonunu yaptırın.
 
Organizasyon ve Yemek Firmaları
Organizasyon firmaları bir hafta içinde kısıtlı sayıda müşteriye hizmet verebildikleri ve verdikleri hizmet uzun hazırlık süreci gerektirdiği için bu firmaların seçimine öncelik vermeniz  uygun olacaktır.
Alyans ve Takı
Ömür boyu taşıyacağınız bağlılık simgenizi seçmek sizi biraz zorlayabilir. Sadece bir gün için değil, bir ömür kullanmak için alacağınız bir aksesuarın seçiminde titiz davranmanız çok doğal. Siz vaktiniz oldukça internetten ve dergilerden alyans modellerine bakmaya başlayın ve beğendiklerinizi bir kenara ayırmayı unutmayın.
Gelinlik
Gelinlik bakmaya başladığınızda o kadar çeşitli ve cazip modeller göreceksiniz ki, kanınız kaynamaya başlayacak. Hem en zevkinize hem de bütçenize uyan gelinliği bulabilmek için kendinize yeteri kadar süre tanımalısınız. En az 6 ay önceden  gelinlik arayışınıza başlayın ve indirim kampanyalarını sormayı unutmayın.
Davetiye/Nikah Şekeri
Çoğu davetiye firması 2 aylık bir sürenin yeterli olduğunu söylüyor. Kişiye özel bir tasarım yaptıracaksanız 4 ay önceden görüşmelerinize başlamanız yerinde olur.
 
Fotoğraf ve Video
Düğün fotoğrafçıları bir günü tek bir kişiye reserve ettikleri için günlerinin dolu olma ihtimali yüksektir. Eğer düğün hikayenizin sabahtan başlamasını istiyorsanız biraz daha erken davranmanız gerekecek.
Müzik
Müzisyenlerin programları çok dolu olur ve müzik listenizi hazırlamak ve bu repertuara hazırlanmak için zamana ihtiyaçları olacaktır.
Çiçekçi
Büyük bir çiçekçiyle çalışacaksınız onlardan randevu almak daha kolay olacaktır fakat daha küçük çapta bir çiçekçiyle anlaşmayı düşünüyorsanız üç ay öncesinden çiçekçinizle randevulaşın. Çiçekçinizle görüşürken düğün konseptinizi belirlemiş olmalısınız çünkü el buketinizin ve süslemede kullanılacak çiçeklerin düğün temanızla uyumlu olmasını isteyeceksiniz.
 
Pastacı
Eğer özel yapım bir pasta istiyor ve en iyi pastacılarla çalışmayı düşünüyorsanız randevunuzu çok sonraya bırakmayın. En iyi pastacılar bir hafta içinde yapacakları pasta sayısına bir limit koyarlar ve o limiti aşmazlar. O yüzden sıralamalarına girmek için geç kalmayın.
Damatlık
Erkeklerin çoğu damatlığı için bir mağazaya girip iki dakikada bir takım elbise alıp çıkar. Ama artık yavaş yavaş herkes öğreniyor ki, damatlık smokin demektir ve üzerinize en iyi oturacak smokini de işinin ehli bir terzi yapabilir. O yüzden düğünden 1-2 ay önce bir terziyle randevulaşmanızı tavsiye ederiz.
Saç ve Makyaj
Düğün gününüzde saç ve makyajınızı riske atmak istemeyeceğiniz için  profesyonellerle çalışmayı isteyeceksiniz. Bilin ki onlardan da randevu almak o kadar kolay değil. Sadece sizin değil aynı zamanda annenizin, kayınvalidenizin ve en yakın arkadaşlarınızın saçlarını da yapacaklarından bir güne ancak bir gelin randevusu alabilirler.
Ulaşım
Özellikle limuzin veya eski tarz bir araba istiyorsanız çok sonlara bırakmadan arabanızın reserve edilmesini sağlayın ki, siz bir Cadillac veya Dodge isterken, son anda istediğiniz araçların kiralanmış olduğunu görmeyin.
Balayı
Turizm firmalarının hepsi belli dönemlerde inanılmaz fiyatlara harika balayı paketleri hazırlar. İnternet sitelerinde de paketlerinin içerikleri hakkında detaylı bilgiler verirler. Eğer kafanızda net olarak karar verdiğiniz bir yer varsa firmalarla görüşüp yakın dönemde o yer için düzenleyecekleri kampanyaların olup olmadığını sorabilirsiniz. Fakat nereye gideceğinize karar veremiyorsanız araştırmalarınızı biraz daha öne çekin ve partnerinizle nasıl bir balayı hayal ettiğinizin üzerine sohbet etmeye başlayın.
Düğününüzü planlarken izlemeniz gereken sıralama yaklaşık olarak bu şekilde. Eğer Düğün.com’dan haberdar olan şanslı insanlardansanız en iyi firma listelemeleri, geniş galeri seçenekleri ve bilgilendirici makalelerle, yerinizden kalkmadan elemelerinizi yapmaya başlayabileceksiniz. Ayrıca Düğün.com’da düğün sitenizi oluşturabilir, ajandam, bütçem, favorilerim gibi pek çok araçtan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI