Ana SayfaDüğünDüğünde Oturma Düzeni

Düğünde Oturma Düzeni

Planlayın
Oturma planını çıkarmanın en iyi yolu büyükçe bir kartona düğün mekanınızı temsil eden bir plan çizmek bunun üzerinden çalışmaktır.
Düğün mekanınızdan oturma planını isteyin ve bu plana sadık kalarak kartona masaları belli eden yuvarlaklar çizin. Her bir konuğunuzun adını bir yapışkanlı not kağıdına yazın. Aşağıda bahsi geçen yöntemlerle davetlilerinizi gruplayın. Doğru düzeni sağlayana kadar yapıkanlı kağıtlarda adı geçen misafirlerinizi kaldırıp başka masaya oturtabilirsiniz.

Sınıflandırın
Önce misafirlerinizi ‘çocukluk arkadaşlarınız, üniversite arkadaşlarınız, kuzenler, amca & hala & teyzeler, iş arkadaşları ve tanıdık aileler’ şeklinde gruplandırın. Bu kategorileri masa büyüklüklerine göre mümkün olduğunca az sayıda masaya bölerek birbirlerine yakın yerlerde oturtmaya çalışın.
Eşleştirin
Bu grupların dışında kalan kişileri yaş grupları ve ilgi alanlarına göre uygun olacağını düşündüğünüz kişilerin yanlarına oturtun. Masa büyüküklerine bağlı olarak gelin, damat ve ebeveynleri aynı masayı paylaşabilir; ya da ebeveynler bir masada gelin ve damat ayrı bir masada oturabilirler. 
Bekar ve aynı yaşlarda olan arkadaşlarınızdan bir masa oluşturmak da eğlenceli olabilir. Kim bilir, belki davetli olacağınız bir sonraki düğün onlarınki olur.
Yerleştirin
Kişilerin aile yapılarına ve kişisel tercihlerine göre değişiklik gösterebilse de genelde ortalama bir oturma planı şöyle yapılır: Gelin ve damadın masası dans pistini ortalayan kenara konur. Aile ve en yakın arkadaşlar da  en yakınlarına oturtulur. Geri kalan konuklar ise bu merkez çemberden dağılacak şekilde karışık düzende  onumlandırılır.
Hoperlörlere en yakın masaları gençlere bırakmak ve yaşlıları müzikten olabildiğince uzağa yerleştirmek iyi fikir. Fakat aile büyüklerinizi en arkalara oturtmak saygısızlık olacaktır. Mekanın düzenine göre müzik sesinin en az hissedileceği orta önler için mekan sahiplerinizden ve organizasyon firmanızdan yardım isteyebilirsiniz.
İşte bu kadar kolay!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI