Ana SayfaGüzellikDünyaca Ünlü Cilt Doktoru F. Brandt`ten Güneşten Korunmanın Yeni Kuralları

Dünyaca Ünlü Cilt Doktoru F. Brandt`ten Güneşten Korunmanın Yeni Kuralları

Eski kural:  Güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce UVA/UVB ışınların karşı geniş koruma sağlayan krem sürün.
Yeni kural: Sunscreen alone is not enough: Wear an SPF 15 (at least), plus an antioxidant-enriched moisturizer. Tek başına güneş süzücü kremler asla yeterli olmaz. diyen Brandt`e göre güneş cildi yaşlandıran serbest radikalleri harekete geçirdiği için mutlaka güneş kreminin altına C ve E vitamini içeren bir serum kullanmak gerek. Veya güneş kreminiz mutlaka antioksidan içermeli.
 

Eski kural: Kıyafetler güneş ışınlarını geçirmediği için sadece açık kalan yerlerinize krem sürmek yeterli
Yeni kural: Eğer özel güneş süzücü kıyafetleriniz yoksa, sadece koyu renkli ve sık dokunmuş kıyafetlerin sizi güneş ışınlarından koruduğunu mutlaka bilmelisiniz. Güneşin altında çok kalmayı planlıyorsanız, örneğin plajdaysanız güneş kremini bütün vücudunuza uygulamanız gerekli.

Eski kural: Güneşin azı karar, çoğu zarar. Haftada üç gün, 20 dakika güneş görmek, vücuttaki D vitamini dengesini sağlar.
Yeni kural: Asla korunmadan güneşe maruz kalmayın. D vitamini ihtiyacınızı güneşten değil, gıdalardan alın diyen Brandt, güneşe sadece dakikalarla ölçen kısa bir zaman diliminde bile maruz kalmanın kanser ve yaşlanma gibi olumsuz etkileri tetikleyeceğini söylüyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI