Ana SayfaGüzellikDyson’la Saçınız Yazın da Işıldasın

Dyson’la Saçınız Yazın da Işıldasın

Saç hasarı en basit şekliyle, saçımızın kalbi korteks bölgesinin kalkanı olan kütikül tabakasının zarar görmesi anlamına geliyor. Bu tabaka hasar gördüğünde saçlar dökülmeye, cansız görünmeye ve elektriklenmeye başlıyor.
 
Dyson mühendisleri ve uzmanları; yaklaşık 3500 km uzunluğundaki düz, dalgalı ve kıvırcık saç üzerinde yaptıkları çalışmalardan sonra saça en çok zarar veren 5 temel faktörü: Yüksek ısı, perma veya saçın rengini açtırmak gibi kimyasal işlemler, saçı havluyla kurutmak veya taramak gibi mekanik işlemler, güneş ve UV ışınları, deniz ve havuz suyu olarak belirledi.
 
Saçın gördüğü hasarı ve sene içinde zayıflamasını göz önünde bulundurduğumuzda, saçlarımızın uzaması 2’den 6 yıla kadar sürüyor. Bu nedenle saçlarımıza mümkün olduğunca özen göstermek, zarar veren faktörlerden kaçınmak önemli.
 
Dyson mühendislerinin ve uzmanlarının yaza özel paylaştığı ipuçlarıyla saçınızın sağlığını koruyarak doğal parlaklığını ortaya çıkarmanız oldukça kolay.  
 
Saç sağlığını önemseyen ve saç bilimi üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda ürünlerini tasarlayan Dyson;  Dyson Airwrap™ saç şekillendirici ve Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesiyle doğal ve sağlıklı bir yaz görünümüne kavuşmanızı sağlıyor.
 
Dyson Saç Kategorisi Uluslararası Marka Elçisi Jane Atkin, “Uzun zamandır hepimiz evlerdeydik ve saçlarımıza hak ettiği molayı bu dönemde verdik. Özellikle saçını her gün yüksek ısıyla şekillendirenler bu dönemde saçlarını eskisi kadar şekillendirmedikleri için yaşadıkları sağlıklı değişimin farkında. Yazın gelişiyle evlerimizden çıktığımız yeni dönemle birlikte, herkes bu sağlıklı saç görünümünü koruma arzusunda. Yaz aylarında saç sağlığını koruyup doğal ve çekici saç stilini daha az ısı kullanarak sürdürmek mümkün. Dyson Airwrap™ saç şekillendirici ve Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi,  “Akıllı Isı Kontrolü” teknolojisiyle bu konudaki en büyük yardımcınız olacak. Ürünlerin tasarımındaki eşsiz mühendislik, saçınızı yüksek ısı hasarından koruyor, farklı ayarlarıyla kendi saç tipinize göre ısıyı ayarlayarak dilediğiniz saç stiline kavuşmanızı sağlıyor.” diyerek saçınızın sağlığından ödün vermeden şekillendirebilmenize yönelik tüyolar paylaşıyor. 
 
Dyson mühendislerinin yaz aylarına özel saç sağlığınızı korumak için verdiği ipuçları…
 

  1. Saç derinizi koruyun: Saçlarınız, saç derinizi ultraviyole radyasyondan belli bir oranda korur. Korteksin içinde bulunan melanin, UV ışınlarının saç derisine ulaşmasını ve güneş yanığı gibi bir hasara neden olmasını engellemek için güneşten gelen bu ışınları emse de, saçınızın ayrım bölgesi gibi güneşe maruz kalan saç deriniz bu korumadan yararlanamaz. Saç derinizi UV ışınlarından ve etkilerinden korumak için bu bölgelere güneş kremi sürmeniz sağlıklı olacaktır.

 

  1. Daha açık saç rengi: Melanin, saçınıza rengini verir ve UV hasarına karşı korur. Bununla birlikte UV radyasyonunun emilmesi, korteksin içindeki melanini parçalayabilir. Bu, özellikle yaz aylarında saç renginin daha fazla açılmasına (photobleaching) neden olur. Doğal renginizin yoğunluğunun korunmasına yardımcı olmak için saçlar için özel formüle edilmiş bir güneş koruyucu uygulayabilirsiniz.

 

  1. Güçsüz saç: UV ışığı saç içindeki proteinlere zarar verdiğinden, saçlar zayıflar ve dolayısıyla kırılmaya daha yatkın hale gelir. Güneşte ne kadar çok zaman geçirirseniz, saçınıza verdiğiniz zarar da o kadar artar. Saç için özel formüle edilmiş bir güneş koruyucu veya şapka bu hasarı en aza indirgemeniz için yardımcı olabilir. 

 

  1. Düzenli saç kesimi: Saçlarınızı düzenli olarak kestirmek saçınızın sağlıklı ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur. Kırık saç uçlarınızı düzenli kestirip saçlarınızı daha canlı göstererek kabarma riskini de azaltmış olursunuz. 

 

  1. Klor: Klor saç kütikülleriyle reaksiyona girerek saçınızın yüzeyini pürüzlü hale getirir. Bazı yüzme havuzları, yosunlara karşı korunmak için bakır yosun önleyiciler kullanır. Bu işlem de sarı ve açılmış saçları yeşil renge çevirebilir. Havuza girdikten sonra hasar riskini minimuma indirmek için en kısa sürede yumuşak bir şampuanla saçınızı yıkamanızı öneririz.

 

  1. Nemde şekillendirme: Yaz aylarındaki nemli hava, saçın kabarmasına neden olur. Havadaki yüksek su seviyeleri saçın şekillendirme aşamasında oluşturulan bağları sıfırladığı için şeklin kalıcılığını azaltır. Kabarmayı azaltarak saçı daha esnek hale getirmek için hafif bir saç yağı kullanmayı deneyin. Şeklin kalıcılığını artırmak içinse güçlü bir saç spreyi uygulayın.  

 

  1. Deniz ve Kum: Denizden gelen tuz, saçta önemli kimyasal hasara neden olmaz, ancak kurumasına yol açarak tarama ve fırçalama sırasında sürtünmeyi artırabilir. Kum ise kütikül tabakalarını aşabilecek aşındırıcı bir maddedir. Bu etkileri önlemek için, saçınızdaki tuzu nazikçe yıkayın ve en kısa sürede saçınızdaki kumu temizleyin. 

 
Sağlıklı saç şekillendirme ve kurutma
 
Dyson mühendisleri, 150 derecenin üzerindeki aşırı ısının saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yarattığını, saçın güçsüzleşerek kırıldığını, sağlıksız ve mat görünmesine neden olduğunu keşfetti. Dyson Airwrap™ saç şekillendirici ve Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi saçı bu yüksek ısı zararından koruyor.

Dyson Airwrap™ saç şekillendirici; kuaföre gitmeye gerek kalmadan ve saça yüksek ısı uygulamadan hacimli bukleler ve doğal dalgalar yaratmanıza olanak sunuyor. Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi saçları hızlı bir şekilde kuruturken; yüksek ısı koruması teknolojisi sayesinde saçın doğal parlaklığını ortaya çıkarıyor.
 
Dyson Airwrap™ saç şekillendirici, Coanda etkisi adı verilen bir aerodinamik olguyu kullanarak havayı ısıyla birleştiriyor ve saçlarınızı yüksek ısı zararından koruyarak şekillendirme imkânı sağlıyor. Standart saç kurutma makineleri çok ısınabiliyorken, Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi yüksek ısı korumasıyla bu ısı zararını önlüyor. Saçın doğal parlaklığını koruyor ve elektriklenmesini engeliyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI