Ana SayfaTeknolojiFacebook'a 360 Derece Desteği

Facebook’a 360 Derece Desteği

Bildiğiniz gibi akıllı telefonların henüz 360 derece açıya sahip kameraları bulunmuyor. Bu sebeple geniş açılı fotoğraflar çekebilmek için telefonların panaroma özelliğinden yararlanmak gerekiyor. Bu özelliği kullanarak başarılı fotoğraflar elde etmek için ise oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Öte yandan her akıllı telefonun panaroma özelliği de bulunmuyor. Facebook bu probleme mobil uygulama içine 360 derece fotoğraf çekme özelliği ekleyerek çözüm sunuyor.
 
Facebook’un bu yeni özelliğini kullanmak için “Ne düşünüyorsunuz?” özelliğini kullanıp durum güncellemeyi yapmak gerekiyor. Durum güncellemeye bastıktan sonra “360 derece fotoğraf çek” diyorsunuz. Facebook’un mobil uygulaması içinde yeni bir kamera açılıyor ve panaromik çekim yapmaya başlıyorsunuz. Başarılı bir sonuç elde etmek için ise Facebook’un çekim yönlendirmelerini takip etmek yeterli oluyor. Ardından 360 derece fotoğrafın başlangıç noktasını seçip, paylaşabiliyorsunuz.


 
Son olarak delirtmekte yarar var, Facebook normalde 360 derece video paylaşımını destekliyor. Fakat bu tarz bir video çekmek için Facebook’un yeni özelliği yeterli olmuyor. Bunun için Samsung Gear 360, Insta360 ve Nikon KeyMission 360 gibi bir aksesuar kullanmak gerekiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI