Ana SayfaGüzellikCildinizi güzelleştirecek 10 mucize besin

Cildinizi güzelleştirecek 10 mucize besin

Hindistan cevizi yağı

Esansiyel yağ asitleri bakımından zengin olan hindistan cevizi yağı içeriğinde bulunan E vitaminiyle cildinizi nemli tutmak için mükemmel bir kaynak. Laurik asit içeren Hindistan cevizi yağı aynı zamanda güçlü bir antibakteriyel. 

Bitter Çikolata

Antioksidan bakımından zengin bitter çikolata ciltteki pürüzleri azaltmaya yardımcı oluyor ve güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlıyor. Az yağ içeren bitter çikolatanın içerisindeki kakao cildi rahatlatarak kan dolaşımını hızlandırıyor. 

Kırmızı Biber

Günlük C vitamin ihtiyacımızı karşılayan kırmızı biberi çiğ ya da pişmiş olarak tüketebilirsiniz. B6 vitamini ve karotenoid açısından çok zengin olan bu sebze kırışıklıkların oluşumuna engel oluyor ve kan dolaşımını hızlandırarak daha genç bir görünüm kazandırıyor. Ciltteki akne oluşumunu da engellemeye yardımcı olan kırmızı biberi Pazar torbanızdan eksik etmeyin.

Papaya 

100 gramı sadece 39 kalori olan papaya aynı zamanda C ve E vitamini yönünden de zengin bir meyve. Kilo vermenize de yardımcı olacak bu besin cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyor.

Somon

D vitamini içeren somon balığı kalp, kemik ve sağlıklı bir beyin gelişiminin yanı sıra kırışıklıklar ve akne ile mücadele ediyor. Omega-3 açısından zengin olan bu balık cildi nemlendirerek saç derisine kadar etki ediyor.

Ispanak 

Ispanak içinde E Vitamini, magnezyum, A Vitamini, lif, bitkisel protein ve C Vitamini gibi saymakla bitiremediğimiz faydalar barındırıyor. Tüm bu vitaminlere antioksidanı da eklenince ıspanak cildiniz için olmazsa olmaz bir besin haline geliyor.

Kenevir tohumu, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği ve keten tohumu 

Cildinizin nem ve magnezyum ihtiyacını karşılayan tüm bu yararlı besinler vücuttaki stres seviyeni de düşürüyor. Protein ve Omega 3 yönünden zengin olan tüm bu atıştırmalıklar akne ve kırışıklık sorunlarınızda da yanınızda. En yakın aktardan temin edebileceğiniz bu tohumları yoğurtla karıştırarak lezzetli smoothieler hazırlayabilirsiniz. 

Havuç 

Gözlere çok iyi gelen havuç aynı zamanda cildinizi de koruyor. Derinin dış tabakasına iyi gelen turuncu güç ölü hücre ve gözeneklerinizi de onarıyor. 

Kereviz

Mükemmel cilt için tüketmeniz gereken bir diğer sebze kereviz.  K Vitamini içeren bu sağlık küpü kan dolaşımını hızlandırarak, yüksek kan basıncını azaltmaya yardımcı oluyor. Düşük kalorili kerevizi haftada üç gün tüketmekte fayda var. 

Yeşil Çay

Benzersiz bir amino asit kaynağı olan yeşil çay stresi azaltarak cildinizde oluşan kırışıklıkları engelliyor. Yüksek tansiyon riskini de azaltan bu mucize bitkiyi içmeye bugünden başlayın. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI