Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocuğunuzun iştahını nasıl açabilirsiniz?

Çocuğunuzun iştahını nasıl açabilirsiniz?

Yemek yedirmeye başlamadan önce çocuğunuzun uykusunu aldığına emin olun. Çünkü uykusunu almayan bir çocuğa yemek yedirmek çok zorlu olacaktır.

Yemeye oturmadan önce çocuğunuzun neşesinin yerinde olduğundan emin olun. Huysuz olduğu bir dönemde çocuklara yemek yedirmek her zaman olduğundan daha zor olur.

Yemek arasında çocuklara ödül olarak çikolata ve şeker benzeri yiyecekler vermeyin, bu yiyecekler çocuğunuzun iştahının tamamen kapanmasına neden olabilir.

Çocukların yemek arasında meyve suyu içmesine izin vermeyin, şekerli içeceklerin iştah üzerinde olumsuz etkileri olduğu biliniyor. 

 Çocuklarınıza yemek konusunda ısrar etmeyin, ceza veya ödüllendirme yöntemlerine başvurmayın. Bu davranışlar çocukların yeme alışkanlıları kazanmasında olumsuz etkilere sahiptir. 

Çocuğunuz yemek zamanında mama sandalyesine oturarak, sizle birlikte yemek yemesine özen gösterin. Yemek yemenin sosyal bir olay olduğunu çocukların küçük yaşlarda öğrenmesi gerekiyor. Büyük kardeşlerinin ve aile büyüklerinin sofraya oturmaması, yemek seçmesi ve yemekleri beğenmemeleri çocuğunuzun yeme alışkanlıkları üzerinde olumsuz etkiler yapacaktır.

Yemek yerken çocuğunuzun dikkatinin dağılmamasını sağlayın. Televizyon sanıldığının aksine yemek yemeyi kolaykaştırmaz, zorlaştırır. 

Çocuklar 18aydan sonra çatal kaşık kullanabilirler, bu yaştan sonra çocuğunuzun kendi yemeğini yemesini desteklemek için kaşık ve çatal kullanmasına izin verin. 

Porsiyonları ufak tutun ve yemeğin itici hale gelmesinin önüne geçin.

 Yemeklerin aşırı sıcak yada aşırı soğuk olmasının önüne geçin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI