Ana SayfaSağlık6 Kolay Seçimle Akdeniz Diyeti

6 Kolay Seçimle Akdeniz Diyeti

Amerika`da yapılan bir araştırmaya için, diyabet hastası ve aşırı kilolu kişiler iki gruba ayrıldı. Birinci grup düşük yağ oranlı bir rejim takip ederken, ikinci grup daha yüksek yağ oranı olan Akdeniz diyetini uyguladı.  Akdeniz diyeti bol bol zeytin yağı, sebzeler, tahıllar, balık ve tavuk etinden oluşur.

4 yılın sonunda iki grup da aynı kiloya düşmüş ancak düşük yağ oranlı diyeti uygulayanların %70`inin diabet ilaçları kullanması gerekirken, Akdeniz diyetini uygulayanların sadece %40`ı bu ilaçları kullanmak zorunda kaldığı gözlemlendi.

Harvard Tıp Fakületisi`nde asistan profesör olan Dariush Mozaffarian`a göre Akdeniz diyetinin diğer diyetlere oranla insan metabolizmasına daha yararlı olmasının nedeni tamamen sağlıklı besinlerden oluşması ve bu besinlerde yağı alınmış besinlerde olduğu gibi refine karbonidratlar bulundurmamasıdır.

1. Et Seçimi:

Kuzu ve sığır eti yemekten kaçının. Bunların yerine daha çok balık, tavuk eti ve fasülye tüketin.

2. Yağ Seçimi:

Daha az tereyağı, margarin vb. tercih ederken sofranızdan zeytinyağı ve soya fasülyesi yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağları eksik etmeyin.

3. Atıştırmalık Seçimi:

Yağ oranı düşük cips ve krakerler yerine çerez olarak fındık, fıstık ve zeytin yiyin.

4. Ara Öğün Seçimi:

Yaptığınız yağ oranı azaltılmış kurabiyeler yerine daklından kopartılmış ya da olabildiğince organik meyveleri ara öğünler için tercih edin. 

5. Süt Ürünleri Seçimi:

Yağsız yoğurt ve yağ oranı azaltılmış peynirler yerine tam yağlı süt ve peynir tüketin. 

6. Son olarak:

Ekmek, pilav ve haşlanmış patatesten uzak durun. Bunlar yerine sebzeleri fırında kızartın ya da sote edin ve çeşitli otlar ve zeytinyağıyla çok daha lezzetli bir hale getirin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI