Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 13 Haziran

Haftanın Filmleri 13 Haziran

Karışık Aile
Orta yaşlardaki Lauren ve Jim eşlerinden ayrılmış, çocuklarıyla yaşayan yalnız ebeveynlerdir. Yolları bir nevi görücü usulü buluştuklarında kesişir ve bu kötü geçen buluşma sonrasında bir daha asla görüşmemeye yemin ederler. Ancak kader ikisi için de ağlarını çoktan örmüştür. İkisi de birbirinden habersiz çocuklarıyla yapacakları tatili planlamış ve Afrika`da bir safari tatil köyünde karşı karşıya gelmişlerdir. Daha da ilginç olanıysa bu tatil, birlikte aynı süit odayı paylaşmak durumunda kalacakları bir haftalık bir maceraya dönüşecektir!
Yönetmenliğini Frank Coraci’nin senaristliğini ise Ivan Menchell ve Clare Sera’nın beraber üstlendiği filmin başrollerinde romantik komedi türünün iki ünlü yüzü Adam Sandler ve Drew Barrymore yer alıyor.

Kış Uykusu
Aydın emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Kapadokya`da kendi halinde butik otel işleterek günlerini geçirir. Hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal ve boşanmış olan kız kardeşi Necla… Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın`ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder… 

Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan`ın Bir Zamanlar Anadolu`da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes`da büyük ödül Altın Palmiye`ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu`nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Mustafa Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor. 

Locke
Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda kendini, hayatını ve sahip olduğu her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberin ağırlığıyla mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketi oldukça zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışır. Ama yalın ve basit çözümler ve hiç kaybetmediği süküneti karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar. Öte yandan da tek başına çıktığı yolculukta kendi geçmişiyle de bir hesaplaşma içine girer.

Tom Hardy`nin başrolünde yer aldığı film tek mekanda, Ivan Locke karakterinin arabasında geçiyor. Bu iddialı yapımın yönetmen koltuğu ise Hummingbird filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren senarist Steven Knight bulunuyor.

Muppets Aranıyor
Muppetlar ikinci devam filminde bu kez Avrupa`ya açılıyor; Berlin, Madrid, Dublin ve Londra gibi Avrupa başkentlerinde, büyük sinemalarda kapalı gişe sahne alan tüm Muppets üyeleri dünya turuna çıkıyor. Lakin Kermit`in başına gelen büyük bela, bu turneyi bir hayli olaylı bir maceraya dönüştürüyor. Kermit`e ikizi gibi benzeyen, dünyanın en azılı hırsızlarından Constantine ve onun sağ kolu Dominic, Muppets üyelerini özellikle de Kermit’i uluslararası bir suç eylemine sürüklüyor. Constantin, masum Kermit`in yerine geçerek planlarını uygulamaya koyarken, Kermit de tıkıldığı hapishanede suçsuzluğunu ispatlamaya çalışıyor… 

Filmin kadrosunda sevilen Muppetlar Kurbağa Kermit, Miss Piggy, Ayı Fozzie ve Gonzo`nun yanı sıra Ricky Gervais, Ty Burrell ve Tina Fey de yer alıyor. Yönetmenliğini James Bobin`in üstlendiği filmin yapımcıları David Hoberman ve Todd Lieberman.

Tutturamayanlar
Kara mizah türündeki film, O-Land isimli hayali bir ülkede geçiyor ve birlikte yaşayan dört yakın arkadaşın öyküsünü ele alıyor. Modern dünyanın, bireylerin üzerindeki çeşitli etkilerini irdeleyen film, kapitalizmle kurulan dünya düzeni ve insanların bu düzendeki konumuna da odaklanıyor. 

Ülkemizdeki ilk uzun metrajlı öğrenci filmi olma özelliğine sahip olan Tutturamayanlar`ın senaryosunda Ali Onat Tamergil, Emir Orhan Kılıç, Tanla Söylemez ve Devrim Doğuş Akbaş`ın imzası var. Yönetmen koltuğunda ise Emir Orhan Kılıç bulunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI