Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 14 Şubat

Haftanın Filmleri 14 Şubat

Bi Küçük Eylül Meselesi
Her şeyin yolunda gittiği bir hayata sahip olan Eylül, talihsiz bir olay sonrasında yaşamının son bir ayını unutur. Çevresindeki herkes, tüm arkadaşları ve ailesi ona hiçbir sorun olmadığını söylemesine rağmen Eylül bir şeylerin yolunda gitmediğinden şüphelenir. Tamamen bilinçsizce, sadece içgüdülerini dinleyerek Bozcaada`ya gider ve orada tesadüf eseri hiç tanımadığı tuhaf bir adamla karşılaşır. Bu gizemli yabancı ise kendinden emin bir şekilde Eylül`e kendisini hatırlaması gerektiğini, aşık olduğu adam olduğunu söyler.
Yapımcılığını Ay Yapım`ın üstlendiği aşk filminin başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek paylaşırken, yönetmen ve senarist ise Kerem Deren.

Aşk(Her)
Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore`u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

Robocop
Uluslararası mega şirket OmniCorp, 2028 yılına gelindiğinde robot teknolojisinin önde gelen tedarikçilerinden biri olmuş ve dünya çapındaki yüksek satış rakamlarıyla bir hayli kar elde etmiştir. Aynı zaman diliminde yaşayan idealisy polis memuru Alex Murphy ise yaşadığı şehir Detroit`te suçu bitirmek için uğraşmaktadır. Yine zorlu görevlerinden birine çıktığında bu kez şansı yaver gitmez ve vahşi suçlular tarafından saldırıya uğrar. Ağır yaralı olarak bulunan Murphy`nin hayatta kalması neredeyse imkansızdır. OmniCorp`ta çalışan bilimadamlarından biri olan Dr. Dennett Norton, ajan Murphy`i robot teknolojisinin bir sonraki adımında kullanmaya karar verir. Yarı insan yarı robot formatında yeni bir polis prototipi yaratılacaktır ve Murphy bu türün ilk kobayı olacaktır. Böylelikle ortaya çıkan RoboCop`un durdurulması neredeyse imkansızdır ve durmaksızın suça karşı savaşması için programlanır.

 Ancak kendini yaratan insanların öngöremediği önemli bir gerçek vardır. Makinenin içinde yaşayan `insan` belli belirsiz de olsa geçmişinden bir şeyler taşımaktadır.

Vampir Akademisi
Dünyanın 35 ülkesinde çok satanlar listesinden inmeyen Vampir Akademisi roman serisinden uyarlanan ilk filmde, St. Vladimir Akademisi`nde korucu olarak yetiştirilen genç vampirlerinin yaşadıkları büyüme sürecine tanık olacağız. Yarı vampir yarı insan olan Rose Hataway bu okulda öğrenim gören ve iyi bir korucu olabilmek için var gücüyle çalışan öğrencilerden biridir. Dünyalarında ise iki çeşit vampir vardır: Moroi ırkı, insanlarla uyum içerisinde yaşayıp hava, su, toprak ve ateşten oluşan dört elementten birini kontrol edebilme yeteneğine sahipken; Strigoi`ler de Moroi`lerin kanıyla beslenen kötücül bir türdür. Acımasız Strigoi`leri durdurmakla ve kendi türü olan Moroi`leri korumakla görevli olan Rose ve diğer korucular, bu akademide gerekli eğitimi almaktadır. Yeni dönem başladığında Rose`un eğitmeni değişir ve akademinin en başarılı eğitmenlerinden biri olan Dimitri ile çalışmaya başlar. Bu değişiklik, hem zalim güçlere karşı verdikleri amansız bir savaşı hem de karşı koyamadıkları imkansız bir aşkı doğuracaktır.

Yepyeni bir fantastik serinin ilk filmi olan yapımın yönetmenliğini Mark Waters üstlenirken, genç oyuncu kadrosu Zoey Deutch, Lucy Fry ve Cameron Monaghan gibi isimlerden oluşuyor.

Sonsuz Aşk
David Axelrod ve Jade Butterfield sakin bir yaz akşamı tanışır ve başta aileleri olmak üzere tüm dünyaya meydan okuyacakları bir ilişkiye başlarlar. Zira Jade liseden henüz mezun olmuştur ve önünde parlak bir gelecek bulunmaktadır. David ise farklı sınıftan bir ailede büyümüş ve çeşitli zorluklarla bugünlere gelmiş gözüpek bir adamdır. Jade`in babası bu ilişkiye kesinkes karşıdır ve kolay kolay pes etmeye niyeti yoktur. Artık ilişkilerinin önünde oldukça zorlu engeller vardır, ancak bu engeller ilişkilerini sadece daha karışık, karanlık ve saptantılı bir hale getirmeye yarar.

Shana Feste`ın yönetmenliğini üstlendiği Sonsuz Aşk`ta iki gencin sınırları zorlayan aşk hikayesine tanık oluyoruz. Filmin başrollerini genç oyuncular Alex Pettyfer ve Gabriella Wilde paylaşıyor.

Balayı
Uğur, maddi açıdan hiçbir sorunu olmayan üst düzey bir işadamıdır. Yeni tanıştığı, oyunculuk yapan Gül`e kısa bir süre sonra evlenme teklif eder. Gül başta bu teklife anlam veremez ama daha sonra onunla evlenmeyi kabul eder. Çift birlikte içinde kimsenin yaşamadığı bir köye balayı için gider. Uğur, balayı için detaylı bir organizasyon yapmış ve köylü boşalttırmıştır. Uğur ve Gül, doğayla iç içe, sessiz sakin, terkedilmiş yerde baş başa vakit geçirmeye başlarlar. Bibirlerini çok da iyi tanımayan yeni evli çiftin arasındaki gerilim zamanla artar. Uğur, Gül`ün kendisinden bir şey sakladığından emindir ve bunu ortaya çıkarma konusunda oldukça kararlıdır. Birbirleriyle ilgili yüzleşecekleri gerçekler, ilişkilerini sorgulamalarına neden olacaktır.

Sadece Aşıklar Hayatta Kalır
Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit`te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas`ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Eve`ın, Adam`ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava`nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. O ana dek beladan başka bir getirisi olmayan Ava, bir kez daha işleri daha içerisinden çıkılması zor bir noktaya sürükler. İnsanlığın bilinçli olarak, kendi elleriyle belirlediği yazgısı Eve ve Adam`ın penceresinden her ne kadar karamsar bir tablo gibi görünse de her daim tutunabilecekleri bir umut ışığı bulurlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI