Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 20 Aralık

Haftanın Filmleri 20 Aralık

Dinazorlarla Yürümek

İki kardeş, babalarının izinden ve mirasından devam ederek Arctic North`a doğru varmanın planlarını yapmaktadırlar. Burada kendilerini çok büyük bir sürpriz ve görkemli bir macera beklemektedir.

Kedi Özledi

Film, birbirlerini çok seven ancak ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir çiftin, bir kedi aracılığıyla ilişkilerini onarmaya çalışma sürecini anlatıyor. Otuzlu yaşlarında olan Kıymet ve Kadir, üniversite bittikten sonra tanışmış ve o andan sonra da hiç ayrılmamıştır. Ne var ki çevrelerindekiler için `örnek ilişki` timsali olan bu birliktelik, Kadir`in arkadaşlarının sınırları zorlayan çapkınları nedeniyle sorunlarla karşılaşmaya başlar. Geldikleri son aşama ise iki tarafın da aklına gelmeyecek türden karmaşıktır.
 

Erkekler

Adem Yunus kariyeri başarılarla dolu olan ünlü bir avukattır. Mutlu bir evliliği varken yaptığı bir hata her şeyi mahveder. İlişkisinde hiçbir sorun yokken karısını aldatan Adem, bu hareketi karşısında herkes kadar şaşkındır. Bunun sonrasında erkeklerin doğasını incelemeye başlar ve erkeklerin neden kadınları aldattığını çözmeye kararlıdır. Ünlü ve başarılı bir psikiyatr olan Nazım`la yolları da böylece kesişmiş olur. Adem diğer erkeklerden pek de farklı olmayan sıradan hikayesini anlatmaya başladıkça, evliliğinde ve aile ilişkilerinde sorunlar yaşayan Nazım`ın da bu sorunlarla yüzleşmesini sağlar.

Özür Dilerim

Selim, kırklı yaşlara adımını atmış zihinsel engelleri olan bir adamdır. Annesi Neriman`ın büyük bir özveriyle yetiştirdiği Selim, her daim annesinin ve ailesinin üzerine titrediği şey olmuştur. Şimdilerde erkek kardeşi Zafer evlenmek üzeredir ve bu durum ilginin Zafer`e geçmesi demektir. Zafer kendisine çaresizlikle bağlı olan sevgilisi Hale ile evlilik adımları atarken ailenin odaklandığı tek durum bu olur. Ne var ki düğün günü gerçekleşen bir hadise her şeyi altüst edecektir. Selim sessizce ortadan kaybolarak, aile fertlerini daha önce farkında olmadıkları gerçekleri keşfedecekleri hüzünlü bir kadere sürükler.

Yarım Kalan Mucize

Yönetmenliğini Biket İlhan’ın üstlendiği film, 1940’lı yıllarda geçiyor ve resmi olarak 2. Dünya Savaşı`na girmese bile dolaylı olarak derinden etkilenen Anadolu’nun insanlarına odaklanıyor. Hikaye, Anadolu`nun çeşitli yerlerinde kurulan ve cehaletten kurtulmuş bir nesil yetiştirmeyi amaç edinen köy enstitülerinden birinde geçiyor ve bu yıllarda küçük bir köyde yaşayan genç bir kızın, tüm zorluklara rağmen eğitimine devam etme azmine tanık oluyoruz. Ancak okumaya çalışan bir grup öğrenci ve kendilerini eğitime adayan öğretmenlerinin bu hedefi, çevre halkının şiddete kadar varan itirazlarına neden olacaktır.

Bir Hurdacının Hayatı

Olağanüstü bir cesaret ve umut öyküsü anlatan, Danis Tanovic´in bu son dramının kahramanları, kendilerini oynayan amatör oyuncular. Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç bela kazanmaktadır. Eşi düşük yaptığında hastane, bebeğin alınması için gereken ameliyat için o kadar yüksek bir meblağ talep eder ki sigortaları olmadığı için ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar. Belli ki Nazif on gün boyunca daha çok çalışarak eşinin hayatını kurtarmak için daha fazla hurda demir toplayacaktır. Nazif ve eşi Senada, on gün boyunca çağdaş dünyanın her türlü baskısına ve umursamazlığına maruz kalacaklardır.

Arkadaşlar Arasında

Temmuz Ayhan’ın doğumgünüdür. Arkadaşları Barış, Cenk ve Deniz ona Akdeniz kıyılarında ıssız bir koyda bir sofra hazırlar. Ayhan o gün 30 yaşına girecektir. Uzun bir süredir savrulmakta ve kendini sorgulamaktadır. Babasını kaybetmiş olan Barış annesinin ve kızkardeşinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Askere gitmek üzeredir. Döndüğünde evlenecek ve sorumluluklarına bir yenisini daha ekleyecektir. Hayattaki tek hayaline, bir türkü barda bağlama çalıp türkü söylemeye de elveda demek üzeredir. Deniz’in de elveda demesi gereken biri vardır: Baskıcı babasından gizlediği sevgilisi Nilay. Babası evleneceği kızı seçmiş, yakında onu istemeyi planlamaktadır. Daha da kötüsü, Deniz’in babasına hayır diyecek cesareti yoktur. Cenk hayatını düzene koymuş, evlenmiş ve baba olmayı beklemektedir. Aralarında e n dertsizi o gibi görünse de aslında onun da herkesten gizlediği bir sıkıntısı vardır. Baba olmayı son aşama olarak görmektedir. Bir daha hiçbir zaman çocuk olamayacağına inandığı için baba olmaktan deli gibi korkmaktadır.Dört arkadaş Ayhan’ın doğumgününü kutlamak için bir masaya otururlar. Başlangıçta sadece komik hikayeler anlatıp birbirleriyle uğraşarak güler ve rahatlarlar. Daha sonra rakının da etkisiyle gittikçe kendi içlerine kapanıp melankolikleşirler.

Sürgün

İstanbul`da Büyükadalı Rum zengin bir ailenin kızı olan Eleni ile faytoncunun oğlu Sedat`ın arasında çocukluk yıllarında başlayan imkansız aşk hikayesi ve onların gözğnden, 16 Mart 1964 tarihli "sürgün" kararıyla yaşanan trajedi

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI