Ana SayfaGüzellikKozmetik Markalarının Anlamları

Kozmetik Markalarının Anlamları

En sevilen oje markalarından Essie, kurulduğu 1981 yılından beri her sezon koleksiyonuna eklediği yeni renkleriyle tanınan markanın kurucusunun adı Essie Weingarten. 

NYX markasının adı tahmin edildiği gibi New York’tan gelmiyor.

Niks diye okunan marka, güzel ve güçlü olan Antik Yunan`daki geceyi simgeleyen Niks`ten alıyor. 

Kozmetik markaları arasında, ismi en beklenmedik yerden gelen Lancôme. Adını Fransa’da artık kalıntıya dönüşmüş kale olan Château de Lancôme’dan alan marka’nın logosundaki sarı çiçek de yine buradan geliyor. Markanın kurucusu Armand Petitjean’ın bu kaleyi ziyaretinde gördüğü çiçekler, Lancôme’un sembolü olarak kalmış.

Makyaj seven herkesin yolunun düştüğü ve mağazalarındaki makyaj artistlerinden sayısız öneri alabildiğiniz MAC’in adının açılımı aslında Makeup Art Cosmetics (makyaj sanatı kozmetikleri). Markanın hem kendi hem de sanatçılarla yaptığı makyaj koleksiyonlarının her birinde sanat olmasının nedeni de bu isimde saklı.

Kömür ve Vaseline’i karıştırıp kirpiklerine süren bu sayede de daha koyu renkli ve dolgun kirpikler elde eden Mabel Williams hem maskaranın hem de Maybelline’in temellerini atmış. Kimyager olan abisi Tom Lyle William da bu karışımı laboratuvar ortamında düzenlemiş ve maskaranın adını da kardeşinin adı Mabel’den yola çıkarak Maybell koymuş. Maskaranın ismi zamanla değişmiş içerisinde olan Vaseline ve Maybell’in karışımı olarak Maybelline ortaya çıkmış.

Çoğu güzellik markasında olduğu gibi Nars’ın adı da kurucusundan geliyor. 1996 yılında kurulan Nars’ın kurucusunun adı François Nars.

OPI’ın isminin tırnak ya da manikürler uzaktan yakından alakası yok. Önceki bilinen adıyla Odontorium Products Inc. Olan OPI, ortodontik ürünler üreterek işe başlamış. Zamanla hem sektör değiştiren hem de adını kısaltan marka, bugün binlerce tonda oje üretenlerden biri oldu. 

Farklı markaları ve güzellik ürünlerini bir araya getiren Sephora’nın adı da Antik Yunan’dan geliyor. Yunanca’da güzel anlamına gelen Sephos ve Tevrat’ta adı geçen Musa’nın eşi Sippora’nın ismini birleşmesinden ortaya çıkmış.

Japon kökenli markanın adı Çince şans anlamına gelen Yi Jing kitabından alınma. Kelime anlamı olaraksa Shiseido yeryüzünün verdiklerine övgüyle yaklaşan, yeni hayat besleyen demek. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI