Ana SayfaGüzellikMakyaj Malzemelerini Onarma Yolları

Makyaj Malzemelerini Onarma Yolları

Kırılan Pudra, Allık, Far

Toz ürünler yere düştükçe en sık kırılma ihtimali olan ürünler arasında. Kırılan ürünlerinizin makyaj çantanızda ya da masanızda dağılmasını önlemek için onarmalısınız. Öncelikle ürününüzü iyice toz haline getirin ve içerisine eczanelerden bulabileceğiniz alkolden damlatarak tekrar sıkıştırılmış olarak saklayabilirsiniz.

Kırılan Göz Kalemi

Göz kaleminiz zarara uğramadan önlem almanız gereken bir makyaj malzemesi. Sıcakta kalarak genleşen ve yumuşayan kaleminiz, açarken sürekli kırılabilir. Bunu önlemek için kaleminizi açmadan önce kısa bir süre buzdolabında tutabilirsiniz.

Kuruyan Oje

Kuşkusuz en yaygın ojelerimizi onarıyoruz. Yapısı sertleşen ojelerinize 4 damla aseton damlatarak çözmeniz mümkün. Ayrıca kapağını açamadığınız ojelerinizi ılık suda ters bir şekilde bekleterek kısa sürede açabilirsiniz.

Kuruyan Eyeliner

Eyelinerınızı kullanırken kavanozu ters çevirmez ya da kapağını kapatmazsanız eyelinerınız kısa sürede kuruyarak renk vermemeye başlayacaktır. Sorun değil, küçük ve pratik bir yöntemle eyelinerınıza kavuşabilirsiniz. Yalnızca içine bir damla zeytinyağı dökerek bir süre kürdan yardımıyla karıştırın ve eyelinerınızı kullanmaya devam edin.

Kırılan Ruj

Kırılan rujunuzu ısı kullanarak iki farklı şekilde onarabilirsiniz. İlk olarak kırılan parçaları bir kaşığa koyarak 5 cm mesefe bırakarak eritin. Sıvılaşan rujunuzu kolaylıkla temin edebileceğiniz balm kutularına dökerek buzdolabına koyun. Diğer seçenek ise rujun kırılan iki yüzeyinin ısıtılarak birbirine tekrar tutturulması. Bu yöntemi tercih edecekseniz, mumu ya da çakmağı yalnızca ısıtmak için kullanmalısınız. ruja gereğinden fazla yaklaştırırsanız rujunuz yanar.

Kuruyan Maskara

Maskaralar kapağı tam kapatılmayınca ya da içinde hava kaldıkça kısa sürede kurur ve dilediğiniz dolgun görünüme ulaşamazsınız. Yapmanız gereken tek şey maskaranızın içine bir iki damla lens solüsyonu ya da göz damlası dökerek beklemek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI