Ana SayfaGüzellikModa Haftası Uzmanlarına Göre Saçlarınıza Detoks Yapmanın 5 Göz Alıcı Yolu

Moda Haftası Uzmanlarına Göre Saçlarınıza Detoks Yapmanın 5 Göz Alıcı Yolu

Dünyanın hemen her yerindeki kadınların -özellikle New York Moda Haftası’na katılan modellerin- saçları, maruz kaldıkları ürünler ve sıcak makinalar yüzünden zarar görüyor. Podyumda yürürken alımla ve ihtişamla taşıdıkları saçları, sıklıkla tekrarlanan hazırlanma işlemi sebebiyle canlılığını ve gücünü yitiriyor.

Eğer siz de çok fazla işlem gördüğü için yıpranan saçlarınıza detoks uygulamak istiyorsanız işin uzmanlarına kulak verin. Tıklayın moda haftası uzmanlarının saç detoksu önerilerine göz atın.

Takviye Ürünleri Deneyin
Creatures of the Wind’in baş saç tasarımcısı Holli Smith, saç maskelerinin ve derinlemesine bakımın bir gereklilik olduğunu söylüyor. “Bütün modellerin saçlarına uyguladığı ve üzerinde konuşma gereği bile duymadığı tek konu bu; saçları güçlendiren ve daha sağlıklı yapan saç maskeleri.”

Saç Kreminize Avokado Yağı Karıştırın
Jason Wu defilesinin saç tasarımcısı açıklıyor: “Saçlarıma ekstra nem ve ışıltı kazandırmak için saç kremime avokado yağı karıştırıyorum ve bunu her gün uyguluyorum. Bazı Pinterest kullanıcılarının avokado yağını makyaj temizleyicisi olarak kullandığı da bir gerçek.”

Bulaşık Sabunu Işıltısı Kazandırın
Evet, kulağa biraz çılgınca geliyor olabilir ve özellikle işlem görmüş saçlara sahipseniz uygulamadan önce birkaç kez düşünmenizi öneririz; ama Tommy Hilfiger’in saç tasarımcısı bu ipucu konusunda ısrarcı. “Bazı modellerin saçları, kullandığımız ürünler sebebiyle moda haftalarından sonra çok yağlanıyor. Bunun için 30 saniyelik bir bulaşık deterjanı kürü uygulanıyor. Bu saçlarınıza sahip olduğu doğal yağları geri kazandırıyor,” diye açıklıyor. Eğer bu öneriyi saçlarınızda uygulayacaksanız ardından kendi şampuanınızla iyice durulamanızı öneririz.

Sadece Duşta Açın
TRESemmé’nin saç tasarımcısı Jeanie Syfu, her modelin saçlarını ekstra özen göstererek açması gerektiğini söylüyor. “Saçınızdaki tüm lastikleri ve tel tokaları çıkarın ve duşa öyle girin. Saçlarınızı ıslatın, derinlemesine bakım yapın ve saçlarınız yeteri kadar yumuşadığında parmaklarınızla tarayın. Daha sonra saçınızı şampuanlayın ve iyice durulayın.”

Elma Sirkesi İle Temizleyin
New York Moda Haftası’nda yer alan saç tasarımcılarının çoğu, hasarlı saçların yeniden nemlendirilmesi konusunda hemfikir. Özellikle Nicole Miller’ın saç tasarımcısının işaret ettiği bir konu var; “Her defileden önce modellerin saçlarına tonla ürün uyguluyoruz. Ben tüm bu koşturma bittikten sonra onlara saçlarını elma sirkesi ile durulamalarını öneriyorum. Bu sayede saçları doğal pH seviyesine geri dönüyor.” İlgilisine bir not; elma sirkesiki aknelerinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI