Ana SayfaGüzellikSaçlarınız İçin Bitkisel Yağlar

Saçlarınız İçin Bitkisel Yağlar

Saç bakımı için artık kozmetik ürünlerden çok, bitkisel yağlar ve doğal yöntemler uygulanıyor. İşte saçlarınıza parlaklık ve sağlık kazandıracak birbirinden faklı yağlar.
En bilinen olanla başlayalım: Argan Yağı! Raflardaki şampuanlarda bile kendini gösteren Argan yağının kökeni, Fas`taki Argan bitkisinden gelmektedir. İçerisinde bulundurduğu B ve E vitamini sayesinde saçınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.Banyodan önce saça uygulamak için; yağı biraz ısıtın ve saçlarınıza masaj yaparak yedirin. Daha sonrasında streç film ile kafanızı sarın ve 1 saat kadar bekletin.

Saç dökülmesine karşı: Biberiye Yağı!

Biberiye yağı içerisinde bulundurduğu kafeik ve rosemarik asitler sayesinde saçlara hacim kazandırır ve güçlendirir. Saç dökülmelerinin ve saç kırılmalarının önlenmesinde oldukça etkilidir. Bir pamuğa dökerek saç diplerinize uygulayabilirsiniz.

Derinlemesine temizlik için: Ardıç Yağı!

Saçlarınızı derinlemesine temizlemek için; 10 damla ardıç yağını ve 5-6 damla biberiye yağını 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile karıştırıp saç derinize sürün. Başınızı bir havluya sarıp 2 saat kadar bekleyin ve yıkayın.

Kepeğe karşı: Çam Terebentin Yağı!

Saçları besleyip kepeği önlemesinin yanı sıra, saç diplerinde oluşan mikroorganizmaların oluşumunu da engeller. 250 ml`lik şampuan içerisine 10-15 damla damlatarak kullanabilirsiniz.

Saç uzaması için: Sarımsak Yağı!

İçerisindeki doğal antibiyotik oranı ve yararlı enzimler sayesinde saç uzamasına en büyük etkisi olan yağdır.

Parlama için: Kekik Yağı!
Kekik yağı saç derisine uygulandığında kan dolaşımını hızlandırarak, saçlarınızın parlaklığını ve hacmini arttırmaya yardımcı oluyor.

Eskilerden gelen doğal bakım: Hint Yağı!

Boya ve işlem görmüş saçların tekrar canlanmasında kullanılan yağ aynı zamanda saç dökülmesi sorunun da önüne geçer. Şampuanınıza damlatarak ya da banyodan önce saçlarınıza uygulayarak kullanabilirsiniz.

Vitamin için: Avokado Yağı!

Saçlarınızın parlamasını ve sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, banyodan önce saçlarınıza 15-30 dk kadar uygulayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI