Ana SayfaGüzellikSık Sık Yapılan Makyaj Hataları

Sık Sık Yapılan Makyaj Hataları

Kaş kalemiyle çerçevelenip içinin doldurulduğu kaşlardan, ve kaşların yok sayıldığı makyajlardan uzak durun.

Yalnızca kaş kalemiyle çizilen bir kaş inanın doğallıktan en uzak görüntü. Makyajınızın tamamlanması için kaşlarınızın yalnızca boş kısımlarını doldurup fırçayla boyayı seyreltmelisiniz.

Makyajınızı temizlemeden uyumayın.

Cildimize zarar veren aslında hiçbir zaman makyaj olmaz. Günlük olarak temizlenmeyen ciltlerde zamana da bağlı olarak kusurlar ortaya çıkar.

Kirpiklerinizi maskaradan sonra kıvırmayın ve waterproof maskaraları günlük olarak kullanmayın.

Bu iki hata kısa sürede kirpiklerinizin azalmasına sebep olur. Suya dayanıklı maskaraları özellikle denize/havuza gireceğiniz günlerde ya da özel günlerinizde kullanın.

Göz şekline göre eyeliner stili uygulayın.

Yapılan en yaygın hatalardan biri olan yanlış eyeliner stili uygulamak makyajınızdan öte yüz hatlarınızda yanılsamaya sebep olur. Eyelinerınızı aşağı doğru çekerseniz gözlerinizin düşük görünmesi kaçınılmazdır.

Fondöteni denerken elinizi değil çene kemiğinizi ya da boynunuzu kullanın.

Bunun sebebi el ve yüz renklerimizin farklı olması. Fondötenimizi yüzümüz ile boynumuzun kesişim yeri olan çene kemiğinde deneyerek yanlış tonlu fondötenler edinmemiş olursunuz.

 Kullandığınız makyaj bazı ile fondöteninizin uyumlu çalışmasına özen gösterin.

Makyaj da aynı binalar gibi sağlam temeller üstünde ilerlediği sürece başarılı olur. Makyaj bazınızın özellikleri fondöteninizin özelliklerini taşımalı. Su bazlı fondöteninizin altına uyguladığınız silikon bazlı makyaj bazı istediğiniz sonucu vermez.

Kullandığınız ürünleri mevsim şartlarına göre değiştirin.

Yazın yarım saat içersinde akan makyajınızı hatırlayın ve sebeplerini birlikte düşünelim. Muhtemelen cildinizin nefes almasını engelleyen ağır fondöteninizi sürdünüz. Göz Kapağınıza da farınız çizgi halinde birikti çünkü krem farları tercih etmediniz. Ürünlerinizi mevsim şartlarını göz önünde tutarak seçmeye özen gösterin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI