Ana SayfaSağlıkSağlıklı yeşilin 7 tonu

Sağlıklı yeşilin 7 tonu

Ispanak

Temel Reis`in güç kaynağı Ispanak vitamin, mineral ve lif açısından çok zengin yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alıyor. Sadece 7 kalori olan bu sebzeyi haftada en az bir gün tüketmeliyiz.

Avokado

Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici bir rol oynayan Avokado dengeli ve sağlıklı bir beslenme reçetesinin ilk sırasında yer alıyor. Kalp ve damar hastalıkları için de önerilen bu meyve vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getiriyor.

Kara Lahana

İsminin `Kara` olmasına aldanmayın, o yeşil yapraklı sebzelerin başında geliyor. Tam bir demir deposu olan kara lahananın içerisinde ayrıca A, C, Bs vitaminleri ve bolca kalsiyum bulunuyor. Antioksidan kaynağı kara lahanayı farlı tariflerle zenginleştirebilirsiniz. Yemeğini yapabileceğiniz gibi salata ya da çorba olarak da tüketmekte fayda var.

Brokoli

K, C, A ve Bs vitaminleri içeren Brokoli ayrıca zengin bir lif ve potasyum kaynağı. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketebileceğiniz bu sebze vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruyor. Sadece 1 brokoli yiyerek günlük C vitamini ihtiyacınızın neredeyse yarısını karşıladığını biliyor muydunuz?

Yeşil Soya Fasulyesi `Edamame`

Tam olgunlaşmadan toplanıp hafifçe haşlanarak tüketilen yeşil soya fasulyesinin Japon mutfağındaki ismi Edamame. Vitamin, mineral, lif, esansiyel yağ asitleri ve protein açısından zengin olan bu sebzeyi marketlerden dondurulmuş olarak satın alabilirsiniz.

Yeşil Çay

Harika bir antioksidan olarak kabul edilen yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Kan akışına yardımcı olan, kalp sağlığını koruyan, kolesterole iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren yeşil çay hücrelerin zarar görmesini önlüyor. Doktorların her gün içmemizi önerdiği bu sağlık kapsülünü alışkanlık haline getirmekte fayda var.

Kivi

Doku onarımına yardımcı olan ve iltihaplanmaya karşı savaşan bu küçük meyve A, C ve E vitaminleriyle dolu. Diğer meyvelere göre daha fazla sodyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi birçok minerali yüksek oranda içeriğinde bulunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI