Ana SayfaSağlıkBel Fıtığına İyi Gelen Evde Yapabileceğiniz 3 Egzersiz

Bel Fıtığına İyi Gelen Evde Yapabileceğiniz 3 Egzersiz

Bel rahatsızlıkları, ağrıları, çoğu kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Bel omurlarının arasında bulunan sinirlerin sıkışmasıyla birlikte, kişinin ayak ve kalça bölgesinde ağrı, uyuşma ve karıncalanma hissi oluşabiliyor. Hayat kalitesini düşüren bel fıtığı; hareket etmeyi, oturup kalkmayı zorlaştırıyor. İşte bu üç hareket ile bel ağrılarınızı giderebilirsiniz.

Not: Hareketleri uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

Bel fıtığına iyi gelen spor hareketleri

Yarım kobra hareketi için, ayaklarınız hafif açın ve karnınızın üzerine uzanın. Avuç içleriniz yere baksın, dirseklerinizi omuzlar ile aynı hizada olacak şekilde yere yerleştirin. Kuyruk sokumunuzu esneterek göğsünüzü yavaşça ileri doğru atmaya başlayın. Dirsekleriniz bedeninize yakın ve eğik bir pozisyonda olmalı. Hafifçe yukarıya doğru bakın. Bu pozisyonda en az üç derin nefes almayı ihmal etmeyin.

Yarım kobra hareketini mümkün olduğunda düzgün ve kontrollü yapmaya özen gösterin. Bu egzersiz bel bölgenizi güçlendirecek ve omurganıza esneklik kazandıracak. Aynı zamanda boyun ağılarını da azaltacaktır.
 

Köprü hareketine başlamak için yere sırt üstü uzanın. Ayak tabanlarınız yerde olacak şekilde dizlerinizi kırarak konumlanın. Ayaklarınızı kalça hizasında açın, el ve kollarınızı ise yanlarınıza düz bir şekilde yerleştirin. Belinizi yavaşça yukarı kaldırıp bu pozisyonda bir kaç saniye kalın ve tekrar indirin. Köprü hareketini yaparken belinizi dikkatli ve kontrollü bir şekilde kaldırıp indirmeniz, ayak tabanlarınızı yerden kesinlikle kaldırmamanız gerekir. Ayrıca sırtınızın üst kısmını ve omuzlarınızı yerde tutmanız bu hareket için önemlidir.

Köprü egzersizi sırt ve bel ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır. Omurganızı ve belinizi de bu hareket güçlendirecektir. Ayrıca karın ve kalçanız da bu hareketle birlikte güçlenecektir.
 

Yere serdiğiniz matın üzerine yüz üstü bir şekilde uzanın. El ve kollarınız avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde düz olsun ve öne doğru uzatın. Karın kaslarınızı kontrollü ve yavaşça sıkın. Sağ kolunuzu ve sol bacağınızı aynı anda yerden kaldırmaya çalışın. Bu esnada popo bölgenizin sabit kalmasına dikkat edin. Ardından bacak ve kolunuzu yere doğru indirin, bu kez sol kol ve sağ bacağınızı havaya kaldırın. Sol kol ve bacağınızı da yere indirdikten sonra bu defa da aynı anda iki kol ve bacağınızı da kaldırın ve yüzer gibi kaldırıp indirerek hareket edin. Hareketi tamamladıktan sonra kol ve bacaklarınızı indirin.

Swimming egzersizi, sırt ve kalça bölgesini güçlendirecektir. Ayrıca bu egzersiz, omurganızı esnetir, sırt ağrılarınızı azaltır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI