Ana SayfaSağlıkGıdı Eritmek için Evde Yapabileceğiniz 8 Egzersiz

Gıdı Eritmek için Evde Yapabileceğiniz 8 Egzersiz

Bütün egzersizlerde olduğu gibi gıdı eritme hareketlerini uygularken de yüz kaslarınızı ısıtmanız gerekiyor. Yüz kaslarınızı ısıtmak için çenenizi öne, geriye ve yanlara doğru hareket ettirin. Bütün hareketleri kontrollü ve yavaşça uygulayın. Bu egzersizi 8-10 kez tekrarlayın.

 

Fazla kilolu olmasanız da gıdınız olabilir. Genel olarak kadınların dert ettiği gıdı problemini evde uygulayacağınız 8 basit hareketle çözebilirsiniz.

Ağzınızı açın ve dilinizi alt dişlerinizin üzerinde doğru yuvarlayın. Çenenizi kepçe pozisyonuna getirin ve su taşıdığınızı düşünün. Kepçe hareketiyle başınızı aşağıya doğru eğin ve tekrar kaldırırken ağzınızı kapatın. Bu egzersizi yaparken dilinizin kenarlarını serbest bırakın ve bu hareketi 5-7 kez tekrarlayın.
 

Gıdı, hiyoid kaslarınızın zayıf olmasından dolayı ortaya çıkar.  Gıdınızdan kurtulmak istiyorsanız hiyoid kaslarınızı güçlendirmeniz gerekir. Dilinizi çıkarabildiğiniz kadar dışarı çıkarın. Dilinizle burnunuza dokunmaya çalışın ve sonrasında dilinizi serbest bırakın. Bu hareketi de 5 kez tekrarlayın.
 

Kafanızı sola çevirin ve çenenizi öne itin. Boyun kaslarınızı gerin. Boynunuzun solundaki kasların gerildiğini hissetmelisiniz. Sonra kafanızı sağa çevirin ve aynı hareketleri sağ tarafınız için de tekrarlayın. Hareketi her iki taraf için de 5 defa uygulayın. Bu hareket gıdınızın çıktığı yerdeki kasları güçlendirecek ve yüzünüzü toparlayacaktır.
 

Kendinizden çok uzun birini öpmek için yükseliyormuşsunuz, boynunuzu yukarı doğru kaldırıyormuşsunuz gibi yapın. Başınızı yukarı kaldırın ve tavana bakın. Hafifçe çenenizi öne çıkarın ve birini öpecekmişsiniz gibi dudaklarınızı büzün. Egzersizi doğru yaptığınızda boynunuzdaki kasların iyice gerildiğini göreceksiniz. Hareketi 5-8 saniye arasında yapın ve 5 defa tekrar edin.
 

İki elinizi yumruk şekline sokup çenenizin altına koyun. Çenenizi yumruklarınıza doğru bastırın ve itmeye çalışın. İtme gücünüzü ve direnme gücünüzü artırın. Maksimum dayanma eşiğine geldiğinizde 3 saniye daha dayanın ve bırakın. Hareketi 5-7 defa tekrar edin.
 

Ağzınız kapalı bir şekilde dişlerinizi kilitleyin. Dudaklarınızı olabildiğince gererek açmaya çalışın. Dişlerinizi birbirinden ayırmamaya dikkat edin. Dilinizle vu esnada damağınızı itin ve itme gücünü yavaş yavaş arttırın. Çene kaslarınızda güçlü bir gerilim hissetmeniz, hareketi doğru yaptığınız anlamına gelir. Bu gerilimi 5 saniye sürdürdükten sonra 3 saniye ara verin ve ardından devam edin. Hareketi 5-8 kez tekrarlayın.
 

Ağzınızdan derin nefes alıp verin ve ağzınızı havayla doldurup kapatın. Tıpkı küçükken yaptığınız gibi yanaklarınızı şişirin. Şişik yanaklarınıza, ağzınızdan havayı kaçırmadan bastırmaya başlayın ve direnci hissedin. 3-5 saniye bekleyin ve bırakın. Ardından 5-6 defa bu şekilde tekrar edin.

Fotoğraf Kaynağı: Pinterest

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI