Ana SayfaGüzellikSonbaharda Saç Dökülmesini Önlemenin 5 Yolu

Sonbaharda Saç Dökülmesini Önlemenin 5 Yolu

Bu dönemlerde güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız, diyet programınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekir. Avokado, hindistancevizi yağı, chia tohumu, badem ve somon gibi yiyecekler saçlarınızın sağlığını yeniden kazandırabilir.

Fotoğraf: @hoskelsa

Nem eksikliği, saç dökülmesinin en yaygın sebeplerindendir. Saçlarınıza yeterli bakımı yapmak eski gücünü yeniden kazanmasını sağlayacaktır. 

Fotoğraf: @jacquelynjablonski

7-8 saat uyku uyumak klişe gelebilir. Ama bu, bilimsel araştırmalar tarafından onaylanmış bir gerçekliktir. Uyku düzenlenmesine yardımcı olan melatonin hormonu, saçların uzamasını da sağlar. Bu nedenle düzensiz uykular saçlarınızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Fotoğraf: @karliekloss

Saç diplerinize yumuşak dairesel hareketlerle masaj yapmak, yağ bezlerini ve kan akışını düzenler. Bu masajı her gün birkaç dakika yaparak saç dökülmelerinizi önleyebilirsiniz. Kendinize bir bitki çayı koyun, en sevdiğiniz müziği açın ve masajınızı yaparak gevşeyin.

Fotoğraf: @giorgiatordini

Sık sık boyanan saçlar, çekilen fönler veya maşalar saç kırılmasına ve dökülmesine neden olur. Biraz mola verin ve saçlarınızı dinlendirmeye alın.

Fotoğraf: @cajsawessberg

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI