Ana SayfaGüzellikGüzel saçlara sahip olmanızı sağlayacak 10 öneri

Güzel saçlara sahip olmanızı sağlayacak 10 öneri

Saça uygulanan işlemler, UV ışınları saç sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Saç boyaları, fön, röfle zamanla saçlarda kırılma, kopma ve yıpranmalara sebep olabiliyor. İyi bakım yapılmayan saçlar sağlığını yitirerek mat, kuru ve canlılığını yitirmiş bir görünüm alıyor. Bu noktada saçları kurtarmanın tek yolu ise saç bakımı yapmak. 

İşte sağlıklı saçlara sahip olmanın 10 kısa yolu

1. Saçlarınızı sert hava koşullarına karşı koruyun
Her zaman hava koşullarına karşı saçlarımızı savunmasız bıraktığımızı unuturuz. Güneşin saç köklerini kuruttuğunu biliyoruz ancak rüzgar ve yağmur da saçlarımızın nemsiz kalmasına neden olur. Böylece saçlar kolayca elektriklenmeye başlar. Bu durumda saçlarımızı koruyabilmemiz için nemlendirici kremler, besleyici serumlar kullanabiliriz. 

2. Su sıcaklığına dikkat
Duş alırken suyun çok sıcak olması yine hem saç köklerine hem de saç uçlarına zarar verir. Ilık suyla saçlara masaj yaparak yıkamanın saç kopmalarını ve kırıkları engellediği bilinmektedir.

3. Saçları doğru taramak
Saçlarınızın fırçanın kıllarına takılmaması için, kalın lastik bir fırça veya yuvarlak yastıklı bir fırça ile tarayın. Eğer saçlarınız karışmışsa, saçın dibinden başlayarak taramayı denemeyin. Özellikle karışmış kısma odaklanın ve orayı tarayın diğer şekilde saçlarınız daha çok karışacaktır. Islakken kesinlikle fırçalamayın.

4. Protein içerikli beslenmeye dikkat edin 
Yeşil ve kırmızıya giden tonları barındıran sebze ve yeşilliklerin yanı sıra kolajen gibi protein içerikli gıda takviyeleri saçlarınızın daha güçlü ve canlı olmasına yardımcı olur. Beslenmenizin her zaman dış görünüşünüzü de etkilediğini unutmayın. Sebze, kolajen ve bakliyatlardan elde edeceğiniz protein saçlarınızın içten dışa sağlıklı olmasının altın kuralıdır. 

5. Saçınızı doğal kurutun
Saçlarımıza şekil vermek için kullandığımız saç kurutma makinası ve saç şekillendiricileri yüksek ısıda saçlarımızla temas ettiği için kopma, kırılma ve yanmalara neden olabilir. Yıkandıktan sonra evde oturacaksanız saçlarınızı organik, ince bir havluyla, fazla hırpalamadan kurutun ve öylece bırakın. Saç kurutma makinesi kullanacaksanız en azından soğuk ayarında kullanın. Fön çekerken ısıyı uzak mesafeden dağıtın. Saç şekillendiricileri kullanmadan önce, mutlaka önceden saçlarınızı koruma altına alacak bakım serumu ya da yağlardan sürün. Böylece saçlarınızın kuruyup kırılmasını önlersiniz.

6. Saç bakım yağı kullanın
Kuru, enerjisini yitirmiş ve yıpranmış saçlarınız varsa, banyodan sonra uygulayacağınız ekstra bakım yağlarıyla saçlarınızı şımartabilirsiniz. Saç bakımının en kestirme yolu olan durulanmayan yağlardır. Bu yağlar, saç tellerine parlaklık ve yumuşaklık katar. 

7. Hep aynı saç modelini kullanmayın
Eğer saçlarınızı sürekli aynı modelde kullanıyorsanız zamanla kırılmalar meydana gelebilir. Saç modelinizi değiştirmek, hatta saçlarınızı açık bırakıp hava almasını sağlamak, saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

8. Canlılığını yitirmiş saçlar için maske tarifleri
3 ya da 4 sarımsağı ezin ve bir bardak zeytinyağına karıştırın, karışımdan 1-2 yemek kaşığı alıp dipten uca saçınıza uygulayın. Bir başka tarifte; yumurta ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Maskeyi saçınıza kökten uca sürerek bir bone veya streç filme saçınızı sarın. 1 saat bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı durulayın.

9. Saçlarda Havlu Kullanımı
Duştan sonra saçlarınızın nemini çekmesi için havluyla sararak geriye attığınız havlu saçlarınızın kopmasına ve elektriklenmesine yol açar. Saçları kurutmada kullandığınız kalın havluların yerine organik ince pamuklu saç havluları kullanabilirsiniz. Saçlarınızı havluya sarmak yerine masaj yaparak saçların nemini çekebilirsiniz.
 
10. Saçlarınızı her gün yıkamayın
Saçlarınızı her gün yıkamanız yapısal özelliğini bozarak mat ve sağlıksız görünmesine yol açabilir. Ayrıca saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız saçlar buna alışır ve çabuk kirlenerek yağlanır. Saçın yağlanması demek saçın kendisini koruması için salgıladığı sebumu artırması demektir. Çok yıkanan saçlar daha çok yağlanır ve saç dökülmeleri görülür.

Day2Day The Collagen Beauty; bileşimindeki kolajen ve vitamin, mineral içeriği ile ihtiyaç duyulan desteği sağlar. Day2Day The Collagen Beauty bileşiminde; kolajenin yanı sıra, glutatyon ve R formda alfa lipoik asit ve koenzim Q10 gibi cilt için önemli olan birçok bileşen içeren bir gıda takviyesidir. Ürün içerisinde ayrıca bulunan hyaluronik asit, C vitamini, biotin, selenyum ve B vitaminleri ile cildin, saçların ve tırnakların normal fonksiyonuna katkıda bulunur. 

Day2Day The Collagen Beauty; uluslararası kalite standartlarında, premium tip I kolajen peptit içerir.

Vişne, çilek ve mango aromalarıyla, likit, şase ve tablet formlarından size en uygun olanını kullanmak için mutlaka doktorunuza danışınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI