Ana SayfaGündemİyi niyet elçisi Tuba Büyüküstün

İyi niyet elçisi Tuba Büyüküstün

UNICEF, geçen yıl ’İyi Niyet Elçisi’ seçtiği Tuba Büyüküstün`ün Zaatari Kampı’ndaki görüntülerini ve video mesajını sosyal medyada yayınladı.

Büyüküstün, Suriyeli çocukların eğitildiği okulu ziyaret ettiğini, onlarla sohbet ettiğini, anlattı.

Tuba Büyüküstün, sözlerinin İngilizce altyazılı olarak da yer aldığı mesajında Suriyeli çocukların durumuna ilişkin şunları söyledi:

"Eğitim imkanına ulaşan Suriyeli çocukların sayısında her ne kadar her gün artış olsa da bu konudaki ihtiyaçlarımız hala çok büyük.

Eğitim bu çocuklar için en önemli ve en öncelikli konu. Bir gün savaş bitecek ve ülkelerine geri dönecekler. Ülkelerine döndükleri zaman hepsinin hayalleri, umutları, yarına dair planları var.

Bu planlara bu şartlar altında bile sahip olmaları çok inanılmaz geliyor bana. O kadar değerli ki muhteşemler."

"Savaş maalesef uzun sürdü ve daha ne kadar süreceğini bilmiyoruz. O çocuklar, Dünya üzerindeki milyarlarca bir çocuktan bir kısmı.

Ülkelerinde rahat, normal şartlarda haklarıyla yaşayan çocuklarla aynı haklara sahipler. Bizim bunu tüm dünyada sağlamamız, oluşturmamız, bunun için uygun ortamı yaratmamız gerekiyor."

UNICEF, kitleleri etkileme gücüne sahip tanınmış isimlerle iş birliği yaparak çocukları korumada insanları etkilemeyi amaçlıyor.

Bunlar arasında Shakira, Katy Perry, David Beckham, Lionel Messi, Serena Williams, Orlando Bloom, Angelina Jolie gibi birçok ünlü isim dünya genelinde çocuk haklarının savunuculuğunu yapıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI