Ana SayfaSağlıkKahve Tüketmek Karaciğer Kanseri Riskini Azaltıyor

Kahve Tüketmek Karaciğer Kanseri Riskini Azaltıyor

İngiltere’deki  Belfast Kraliçe Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kahve içen kişilerin, en sık karşılaşılan karaciğer kanseri türü olan hepatoselüler karsinom riskini daha az taşıdıklarını ortaya çıkardı. Sonuçlar Ulusal Kanser Araştırma Enstitüsü konferansında da sunuldu.
 
Kahve çeşitleri özellikle son yıllarda ülkemizde de fazlasıyla rağbet görüyor. Neredeyse çay ile karşılaştırabileceğimiz derecede önem kazanan kahvenin kansere de etkisi olabileceği belirlendi.
 

7.5 yıl boyunca İngiltere’de gerçekleştirilen çalışmada dünyanın pek çok yerinden orta yaşlı 471.779 katılımcının kahve içme alışkanlıkları gözlemlendi. Araştırma ekibinin genel sonuçlarına göre, kahve içenlerde, kahve içmeyenlere kıyasla, en yaygın karaciğer kanseri türü olan hepatoselüler karsinom riskinin daha az olduğu ortaya çıktı. Kahvede bulunan antioksidanların ve kafeinin bunu sağladığı düşünülüyor.

 
Elbette kahve içmenin; sigarayı bırakmak, alkol tüketmemek ya da kilo vermek kadar karaciğer kanserinde koruyucu görev görmediğini bilmek oldukça önemli.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI