Ana SayfaGüzellikMakyaj Fırçanızın Bakımı Nasıl Yapılır?

Makyaj Fırçanızın Bakımı Nasıl Yapılır?

Makyaj fırçanızın fiyatı ya da markası ne olursa olsun düzenli aralıklarla temizlemezseniz yapısı kolayca bozulur. Bakterilerin çok kolay çoğalabildiği makyaj fırçalarının bakımına gelin birlikte mercek tutalım.

Temizleyici Kullanımı
Profesyonel temizleyicileri satın alabilmek için bütçe ayırmak istemiyorsanız, sabun ve saç kremi kullanabilirsiniz. Sabun, makyaj fırçanızı kirden arındırırken; saç kremi fırçanızın tüylerini ilk günkü gibi yumuşak yapar.

Ilık Su Kullanımı
Fırçanızın tüylerini kaybetmemesi ve sertleşmemesi için en iyi çözüm ılık suda yıkamak. Siz başka işlerinizi hallederken su soğursa da suyu tazelemenizi öneririz.

Fırçanızı Nasıl Yıkamalısınız?
Fırçanızı yıkarken dikkat etmeniz gereken belki de en önemli şey fırçanızın sadece tüylerini yıkamak. Fırçanızın tutacağı mutlaka suyun dışarısında ve kuru kalmalı. Eğer fırçanızı sapıyla birlikte yıkarsanız aşırı nem nedeniyle deforme olabilir veya parçalanabilir. Fırçalarınız tüylerini, aynı zamanda tabanını da iyice temizleyin. Bu noktada unutmamanız gereken şey ise fırçayı tüm sabundan arındırana kadar durulamak.

Avucunuzun içine az miktarda sabun sürün, fırçayı ıslatın ve avucunuzda uygulayacağınız dairesel şekillerle sabunu köpürtün. Fırçanızın temizlendiğinden emin olduktan sonra durulayabilirsiniz.

                  

Fırçalar Nasıl Kurumalıdır?
Tüylerin yüzeye temas etmemesi için fırçaları yatay olarak kurutmak son derece önemlidir. Fırçanızı 1 ya da 2 gece kurumaya bırakabilirsiniz. Saç kurutma makinesi gibi dış etkenlerle fırçanızı temas ettirmemeli, doğal haliyle kurumaya bırakmanızı öneririz.

Fırçanızı Ne Sıklıkla Yıkamalısınız?
Kuru karıştırma fırçalarınızı haftada bir, sıvı ürünler için kullandığınız fırçalar veya sügerleri her kullanımdan sonra antibakteriyel mendille veya profesyonel temizleyiciler ile temizlemenizi öneiririz.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI