Ana SayfaYaşamMerkür gerilemesinin etkileri

Merkür gerilemesinin etkileri

Merkür gerilemesi yılda 3 kez birbirini takip eden burçlarda gerçekleşir. Yılın yarısını Merkür gerilemesinin etkisi altında geçiririz.  7 Haziran-1 Temmuz arasında Merkür geri gidecek. 1 Temmuz durağanlaştığı gün. En tehdit edici görünümüne sahip olacağı da diyebiliriz. Durağanlaştığında bir noktada takılı kalmışcasına anı dondurabilir. 

Merkür iletişim ve ilişkiler anlamında hızlı ve büyük söz sahibi bir gezegen. Merkür bizim zihinsel süreçlerimizden iletişimi ve ilişkide olma halinin sebeplerini simgeliyor. Konuşmayı, iletişimde olmayı, ilişki kurmayı, haberleşmeyi seviyor. İlgi alanları bu kadarla sınırlı değil. 

Gerilediği burcun işlevlerini yok ediyor. Yengeçdeki gerileme ev ve evle ilgili kişisel eşyaların, aletlerin bozulması, aile içi ilişkilerin çökmesi demek. Yengeç subjektif bir burç olduğu için süreç kötü ilerleyecek. Buraya kadar geleneksel ama yine de fena sayılacak bir durumla karşılaşmış gibiyiz. Fakat bu Haziran 2014’de evrenin başka bir planı var.

Merkür gerilemeseydi bu kez ne olurdu?
“Merkür gerilemeseydi bu kez ne olurdu” sorusunun cevabı sizlere gerilemenin avantajları hakkında bilgi verecektir diye düşündüm. Zira gökyüzünde uzun zamandır değişimi ve dönüşümü yıkıcı bir şekilde gerçekleştirme amacında olan, “bu kadar da olmaz” dedirten bir göksel hareket var. Plüton-Uranüs-Mars kavgası. 

Gezegen isimlerinin yazılı olduğu cümlelerin okunmadan hızla es geçildiğini bilen bir yazar olarak başka tanımlamaları öne çıkarıp durumu anlatma çabasındayım. Yine de olmazsa olmazlarımızdan biridir gezegenler. Sonuçta konunun ve olayın müsebbibi yani kaynağı.

Merkür gerilemeseydi, Plüton-Uranüs-Mars kavgasına müdahil olacaktı. Dünya’da yönetim şekillerini ve sınırları değiştiren, adalet için adaletsizlikler yaratan bu açıya Merkür eklenince küçük bir sözün, siber saldırının, talihsiz söylemlerin, sırların internet ve medya aracılığıyla deşifre edilmesinin, delinen anlaşmaların, bozulan ilişkilerin 3. dünya savaşı çıkması kaçınılmazdı. 

Merkür gerilemeseydi cep telefonunuzun çalışmasını sağlayan sistemler birbirine bağlı olarak çökecek ve dünya tarihi uzun süredir büyük bir haberleşme kesintisini yaşayacak böylece sistemlerin yenilenmesi gerektiğine hızla karar verilecekti. Merkür gerilemeseydi ağzından çıkanı kulağı duymayan bir lider, sağduyuyu yok edecek sözler sarf edecek ve kınanmakla kalmayacak savaş ilan edilmesine sebep olacaktı. Merkür gerilemeseydi iletişim hataları ve internet yasakları nedeniyle evlerde cinnetin, öldürülen çocukların sayısı artacaktı. Bilgisayar oyunu oynarken ölen çocuklara da rastlayacaktık. 

Merkür varsın gerilesin. Yengeç burcundaki kısa yolculuğunda dönüş yaparak yarım kalan işlerini halletme yoluna giderken, Uranüs yenilik için yıksın, acıtsın, depresif moda kıvrandırsın, Plüton derin duyguları sorgulasın ve yeniden küllerinizden doğmanız için uğraşsın, Mars adalet için savaş çığlıkları atsın. Üçünün arasında Merkür 4.tetikleyen gezegen olmasın. 

Merkür gerilemesinin mutlulukla karşılandığı bir ay olsun. 

SU KARAKUŞ
Uzman Astrolog

Su Karakuş`un önceki yazıları:

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI