Ana SayfaDüğünMutlu Gelin Olma Sanatı

Mutlu Gelin Olma Sanatı

Geniş Olun
Evlenmeye mi karar verdiniz,  herşeyden önce ruh halinizi ve olaylara bakış açınızı gözden geçirin. Gereken yerlerde kişiliğinizi yeniden düzenlemeye hazır olun. Herşeyden önce geniş olun. Geniş olmak demek sınırlarınızı esnetmek demektir. Sabrınızın, hoşgörünüzün, kabullenişinizin sınırları genişlemeli. Bunun yanında beklentilerinizin, isteklerinizin, olmazsa olmazlarınızın çıtası alçalmalı. 

Sınırları Bilin
Düğününüzle ilgili sizi sınırlandıran unsurların bilincinde olun. İsteseniz de değiştiremeyeceğiniz bazı şeyler vardır; bütçe, mevsim ve ailelerin yaşam tarzları bunların başında gelir. Kır düğünü hayranı olabilirsiniz ancak düğün tarihi olarak aralığı seçtiyseniz bu hayalinizi gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır. Bütçeniz belki en sevdiğiniz otelin değil de bir başkasının balo salonunda yapılacak bir düğüne yetecektir. Bu gibi durumlar mutlaka olacaktır. Sınırları kabullenin ve değiştiremeyecek olduklarınızla ilgili olarak boşuna canınızı sıkmayın. 
Öncelikleri Belirleyin
Evlenme kararının alındığı andan düğün gününe uzanan süreçte düğününüzü, yeni evinizi ve eşinizle başlayacağınız yepyeni bir hayatı organize edeceksiniz. Kaynakların sınırlı ve seçeneklerin sonsuz olduğu bu süreçte isteklerinizi kontrol altına almayı öğrenmelisiniz. İşe önceliklerinizi belirleyerek başlayın. Düğününüzde alçakgönüllü davranıp evinize yatırım yapabilirsiniz. Gelinlik aksesuarlarınız yerine rüya gibi bir balayını tercih edebilirsiniz.
Geleneklere Yenilmeyin
Geleneklere çok bağlı bir toplumun üyesi olarak evlilik sürecinde neyi nasıl yapacağınız konusunda şaşkına dönebilirsiniz. Her yörenin, her şehrin hatta neredeyse her ailenin kendine özgü, ayrı ayrı gelenekleri vardır. Hatta kimi zaman bu gelenekler birbirleriyle çelişebilir. Bu süreçte her gün yeni bir gelenek duyabilir hangi birine uyacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu durumda yapılacak en iyi şey size uyanları benimsemek, uymayanları gözardı etmek olacaktır. Unutmayın, gelenekler mutlaka uyulması gereken kurallar değiller.   
Yakın Arkadaşlar Edinin
Dostlara en çok ihtiyaç duyacağınız zamanlar bunlar. Bazen herşeyin dışında olan birisiyle konuşmak istersiniz, bazen biraz kafa dağıtmak. Dostunuz yanınızda olacaktır. Ayrıca kimseden isteyemeyeceğiniz bazı yardımları da sizden esirgemeyecek olan yine yakın dostlarınız olacaktır. Hiçbir profesyonel yardımcı, seçimlerinizde sizi cesaretlendiren, fikirlerini açıkça söyleyen ve zevkleriyle size esin verecek dostlarınızın yerini tutamaz. 
Toplumu Boşver
İşte toplumsal değer yargılarını en az önemseyeceğiniz zaman geldi. “Kim ne der” düşüncesini kafanızdan bir süreliğine çıkarıp evinizin gizli bir köşesinde saklayabilirsiniz, düğünden sonra tekrar kullanmak üzere. Elbette toplumsal düzeni bozacak aykırı hareketlere başvurmayın. Ancak diğer insanların ne diyeceğini düşünerek hareket etmekten kaçının.
Yardım İsteyin
Bu sizin gününüz evet, ama bütün yükü tek başınıza taşımak zorunda değilsiniz. Yardım istemekten çekinmeyin. Aileniz, nişanlınız ve yakın arkadaşlarınıza yardım talebinizi iletin ve istekli olanlara onları sıkmayacak boyuttaki sorumlulukları paylaştırın.
Herkesi Mutlu Edemezsiniz
Bu gerçeği kabullenin ve çırpınmaktan vazgeçin. Evliliğe hazırlık süreci birbiriyle henüz tanışmış pek çok insanın biraraya gelip tek bir hedefe odaklandığı bir dönemdir. İki tarafın aileleri, yakınları, arkadaşları bu dönemde birbirleriyle tanışır ve bu kalabalığın içerisinde bazı sürtüşmeler yaşanabilir. Organizasyon sırasında bazı kişilerin istekleri yerine gelmeyabilir. Bunların hepsini olağan durumlar olarak kabul edin, problemelere yapıcı çözümler üretmeye çalışmakla birlikte herkesi mutlak olarak mutlu etmek için çırpınmayın. Düğünün birinci dereceden sahipleri olan kişilerin sonuçtan tatmin olması yeterli.
Denge Ustası Olun
Planlamanız gereken çok şey var, vaktiniz kısıtlı ve siz herşeyin mükemmel olmasını istiyorsunuz. Mükemmel bir düğün ve eksiksiz bir ev için gösterdiğiniz çaba takdire değer. Ancak bu uğurda kendinizi tüketmeniz doğru olmaz. Enerjinizin bir kısmını da düğün sonrasında başlayacak yeni hayatınıza ayırmalısınız. Bu dengeyi tutturmak uzun vadede sizin kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır. Özetle, planlamanızda titiz ve dikkatli olun ama mükemmeliyetçiliği bırakın. Çözemediğiniz sorunlar karşısında serinkanlılığınızı koruyun ve mükemmelliğin şekille değil duygularla ilgili olduğunu kendinize hatırlatın.
Gerçeklikten Kopmayın
Bir taraftan hayalgücünüzün dalgalı sularında yüzerken diğer taraftan ayaklarınızı yere sımsıkı basın. Ayrıntılar önemli, tarihler sıkışık, programlar karmaşık olabilir. Bir taraftan masa düzeninizi seçerken diğer yandan nişanlınıza hediye almaya koşabilir; bir yanda kayınpederinizin doğumgününü unutmamaya çalışırken diğer yandan kuafor provanıza gitmek zorunda kalabilirsiniz. Yine de bunları hafife almayı bilin. Aklınızın bir köşesinde bütün bunların bir oyun olduğunu her zaman bulundurun. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI