Ana SayfaModaÖzel Tasarım Eldivenler

Özel Tasarım Eldivenler

Günümüzde artık herşeyin tasarımı, kişiye özel olanı var. Peki eldivenin niye olmasın?Eskiden kalan ve sadece ellerimiz üşümesin diye giyilen eldivenlerin modası geçeli çok oldu. Artık her daim şık olan kadının aksesuarları ön planda! Bunlardan biri de eldivenler. Özellikle kışın ellerimiz üşüse de üşümese de stilimizin tamamlayıcısı olarak tercih ettiğimiz deri eldivenler bu yıl giderek de küçülüyor. İşlevinden çok görselliği ön plana çıkıyor ama yine de hazır giyim mağazalarındaki eldivenler birbirinin neredeyse aynısı oluyor.

Biz eldivenlerimizde bu tek düzelikten uzaklaşmak isterken Türkiye`nin ilk eldiven tasarımcısı Seza Batıoğlu`nun özel tasarım eldivenleriyle tanıştık ve tek kelimeyle bayıldık. Sizin de hemen bu tasarımlarıyla tanışmanızı istedik. Deri eldivenlerde dekolte, dantel, aksesuar… Ne ararsanız var. Hem de en güzel tasarımlarıyla. Özellikle balkonlu modelleri şimdi çok moda. Sadece parmakları kaplayanı da. Fotogaleride Batıoğlu`nun tasarımlarını yakından incelerken, merak ettiklerimizi sorduğumuz genç tasarımcıyla yaptığımız röportaja da mutlaka göz atın:    

Türkiye’de bir ilksiniz. Bu süreç sizin için nasıl başladı?
Kışın eldivensiz dışarı çıkmam. Her gittiğim yerden de eldiven satın alırdım. Eldiven koleksiyonum olmuştu. Koleksiyonuma baktım ve hepsinin birbirinden farklı olduğunu gördüm. “Tasarım eldiven neden yok?” diye sordum kendime ve üniversite son sınıftayken eldiven çizmeye başladım.

Koleksiyonunuzda nelerden ilham alıyorsunuz? Özellikle kullanmayı sevdiğiniz kumaşlar var mı?
Eldivemlerimde en çok deri kullanıyorum. Özellikle kışın… kullandığım deriler Güney Afrika kuzu zik olark tanımlanan derilerden. Çok ince ve dokusu çok yumuşak. Üstelik yırtılma asla olmuyor. Üzerinde lazer kesim ya da baskı uygulama kullanıyorum.Onun haricinde likralı olan bütün kumaşlar eldiven yapmaya uygun kumaşlar olduğu için likralı tüm kumaşları tercihediyorum. Başta kumaşlar olmak üzere, etrafta gördüğüm herşeyden ilham alıyorum.

Sizce eldivenleri stil tamamlayıcı olarak mı görmeliyiz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Stili tamamlayıcı,bütünlük verici olarak gözükse de aslında sadece eldivenle stil oluşur. Kıyafete göre eldiven değil, tasarladığım eldivenlere göre kıyafet seçilebilir diyebilirim.

Sanırım ne kadar kısa o kadar iyi gibi bir durum söz konusu eldivenlerinizde. Bunun özel bir sebebi var mı?
Şimdiye kadar gördüğümüz eldivenlerin hepsinin boyu aynı. Sanki standart o olmalıymış gibi. Bilekteki eldivenlere doyduğumuzu düşünüyorum. Eldivenleri daha da kısa yaparak farklılığı ortaya koymak ve kısa modellerin aslında daha hoş durduğunu göstermek istedim. Uzunlar da var ama farklılığı göstermek ve daha şık bir görüntü verebilmek için daha çok kısa eldiven tasarlamayı tercih ediyorum.

Sadece deri eldiven yapıyorsunuz, öyle değil mi?
Deri eldiven tasarlamayı çok seviyorum. Ama yazın deri eldiven takılmaz eli terletir. Yaz geldiğinde yazlık eldivenleri göreceksiniz zaten. Türkiye`deki eldiven kültürünü yükseltmeyi hedef alarak, renkli desenli kumaşlardan yazın elleri terletmeyecek, terletse bile takılmak istenecek modeller hazırlıyorum.

Dekolteli eldivenleriniz özellikle çok şık duruyorlar fakat acaba danteli yırtılır mı? Tokası çıkar mı? Diye de bir düşündürüyor insanı.. Bu konuda her hangi bir sorun yaşadınız mı şu ana kadar?
Kullandığımız malzeme en iyi kaliteden derisi,danteli,taşı… hepsi ithal ürünler. Şu ana kadar hiçbir problemle karşılaşmadım. Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için ve markamı daha da büyütmem için herşeyin en sağlamını, kalitelisini kullanıyoruz.

Peki kafamızda bir model var ama profesyonel bir elden fikir alarak çıksın istiyoruz desek. Aynı kişiye özel tasarım gibi. Böyle bir şansımız var mı? Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz?
Evet yapıyorum. eldiven yaptırmak zor bir iştir. El giysisi… Yapılışı ince işçilik ister. Tek bir model yaptırmak zordur. Biz bu imkanı müşterilerimize sunuyoruz.

Peki bu süreç nasıl ilerliyor? Müşterilerinizle birebir mi iletişime geçiyorsunuz?
Müşteriyi atölyeme çağırıyorum ve el ölçüsünü alıyorum. Kendisi için bir çalışma yapıp beğenisine sunuyorum. Müşteri onayı verdikten sonra,eğer zor bir model değise 1 hafta gibi kısa bir sürede de eldiven tamamlanıyor.

Ünlülerden özellikle eldivenlerinizi takmasını istediğiniz biri var mı?
Yaptığım eldivenler sıradışı stil sahibi ünlülerin takmasını isterim. Ama şöyle bir durum da var, benim tasarladığım bir ürünü kim takarsa taksın bu beni çok mutlu ediyor. Bu yolda yürüyen herhangi biri de olabilir, Madonna da… Aslında benim istediğim yolda yürürken birçok kadının elinde tasarımlarımı görmek…

Koleksiyonunuza hangi mağazalardan ulaşabiliriz? Ayrıca online satın alma şansımız var mı?
Cassette Butik ve Kumpanya 62 mağazalarında bulabilirsiniz. Cassette Butik’in online mağazası da mevcut.

Peki ürünlerinizin fiyat aralığı nedir?
Yazlıklar ve kışlıkların toplam fiyat aralığı 80-250 tl

Bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz? Eldiven koleksiyonlarınızın devamı gelecek mi, ufukta başka planlar da var mı?
Eldiven tasarlamak artık hayatımın bir parçası. Kurduğum eldiven markasının haricinde freelance iç mimarlık da yapıyorum. Gelecekteki planım sadece eldiven satılan butikler açmak ve zamanla dünyanın her yerine ulaşmak.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI