Ana SayfaGüzellikPervin Dinçer`le yaza hazırlık

Pervin Dinçer`le yaza hazırlık

Paris Pure Skin Institute’de Beauty Therapy eğitimi aldıktan sonra Uzman Estetisyen olan Pervin Dinçer, sürekli yeni teknolojiler peşinde koşan bir uzman. Mesleğine duyduğu tutku ile dünyadaki bütün yenilikleri takip eden Dinçer, estetik konusundaki pek çok yeniliği Türkiye`ye getiren ilk isimlerden.

Acısız ve hızlı yöntemlerden biri olan ışık peeling`i ve ultra lift hakkında Trendus okuyucularına detaylı bilgi veren uzman estetisyen, yaz öncesinde selülitlere karşı alınabilecek önlemlerle birlikte beslenmenin cilt üzerindeki etkisini de anlattı.

Emel Acar`ın programında da sık sık karşımıza çıkan Pervin Dinçer`in detaylı bilgiler verdiği röportajı keyifle okuyabilir, fotogaleriye tıklayarak cilt tipinize göre evde uygulayabileceğiniz maskeleri öğrenebilirsiniz.

– Cilt bakımında pek çok yeniliği Türkiye`ye ilk getiren isimlerdensiniz.  Sizi biraz yakından tanıyabilir miyiz?

Özel yaşamım iş yaşamımın da ilham kaynağı olduğundan belirtmek isterim ki evliyim ve bir kız çocuk annesiyim. Eşimden aldığım manevi destekle ve çocuğumun verdiği güzel enerjiyle  ilerleyişimin daha da keyiflendiğini söylemeliyim. Mesleki kariyerime gelince;  yapmak istediğim mesleğe lisans eğitimimi farklı bir alanda tamamladıktan sonra karar verdim, estetisyen olmak istiyordum. Tamamen başka ama beni çok iyi tanımlayan bir unvandı estetisyenlik. Bu amaçla Paris Pure Skin Institute’de Beauty Therapy eğitimi aldım ve Uzman Estetisyen oldum.  Eğitimimin ardından ülkeme dönerek Lazerline Poliklinik’i kurdum. İşinin ehli bir ekiple kadınların ve tabi bakımlı erkeklerin hizmetindeyiz.  Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi dünya trendlerini ve teknolojilerini ülkemize taşıyarak sektörün gelişimine de katkıda bulunmaya gayret ediyorum.
 
– Son getirdiğiniz tekniklerden biri de Işık Peeling`i. Bu yöntem özellikle fazla makyaj yapmaktan hoşlanmayan ama cildinde sorunlar olan isimler için kurtarıcı bir özellik taşıyor. Özellikle hangi sorunlar için uygun?
Cildinizde renk bütünlüğü varsa, lekeler ve izler yoksa sizin de dediğiniz gibi bir rimel ve doğal bir allıkla son derece taze bir görünüm elde edebilirsiniz. Aslında pek çok insanın fazla makyaj yapmasının sebebi ciltteki sorunları gizleyecek bazlar oluşturmaları. Işık Peelingi’nde en bilinen vakamız 1994 Türkiye Güzeli Senem Candan’ın lekeli cildini lekelerinden arındırmaktı. Ve çözüm getirmeyen tedavilerden dolayı umutsuzluğa kapılmış olan Senem’i yeniden harekete geçiren de küçük oğlunun ‘annecim sen çok güzelsin, makyaj yapma’ demesiydi. Senem de su gibi bir yüzü olduğu halde cildindeki lekeleri gizlemek için ağır makyaj yapan bir kadındı. Neyse ki artık buna gereksinim duymuyor.

-Işık Peelingi uygulamasının detaylarını da merak edenler için anlatalım mı?
Elbette  cilt yüzeyindeki lekelerin türüne ve derecesine göre bir ilerleme planı çiziliyor. Fakat genel hatlarıyla söz etmek gerekirse; ciltteki lekeler inceleniyor ve kişiye uygun program çıkarılıyor.   Akabinde lazerle karbon peeling dediğimiz uygulamayla cilde, kabuklanma yaratmadan peeling yapılıyor.  Eğer kişinin lekelerinin dışında çilleri de söz konusu ise farklı lazerler de kullanabiliyor. Ve bu işlemler sonrasında uygulanan Işık Peelingiyle birlikte cildinin hassasiyetine uygun ince bir soyulmayla birlikte işlem yapılıyor.

Uygulamada iki farklı solüsyon kullanılıyor. Bunlar sırası ile cilde uygulanıyor ve  ardından ciltte hekimin kararına göre 6-9 saat boyunca  kalacak olan kalın bir tabaka mask krem uygulanıyor. Kişi daha sonra mask kremi yüzünden temizleyip ev kullanım ürünlerine geçiyor.

Burada önce cildi besliyoruz. En önemli özelliklerinden biri de bu peeling sisteminin ciltte incelme yaratmaması. Hatta cilt kalitesinde yükseliş gözleniyor. Anlaşılacağı gibi komplike bir bakım ve tedavi sistemi. Destekliyor ve etkisini sağlamlaştıracak sistemlerle entegre ediyoruz. Kişiden kişiye değişen bir çizelge uyguladığımızdan dolayı ezbere sürdürülmesi mümkün değil.

– Uygulama sonrası tahmini iyileşme süresi nedir?

Işık Peelingi seansları cildin problemine, lekelerin yoğunluk ve ölçeğine bağlı olarak belirlenmekle birlikte genelde tek seans uygulanıyor. Bazı leke problemlerinde 2.seans gerekebilir. İşlem sonrası sosyal hayattan 3-7 gün kadar uzak kalmak gerekebilir ve ciltte ince ince soyulmalar gözlemlenebilir. Tabi daha önce bahsettiğim gibi evde de verilen bakım ürünlerinin  kullanımına devam etmek gerekiyor. Kişi sonuçları 3.hafta dan itibaren görür ve  tek seansın yeterli olduğu kişiler,  1,5 ay içerisinde lekelerinden kurtulmuş olur.

– Çok güvendiğiniz yöntemlerden biri de Ultra Lift. Bu yöntem ne gibi sorunlara çare oluyor? Yüz dışında farklı bölgelerde yaşanılan sarkmaların da önüne geçilebiliniyor mu?

Öncelikle lokal anestezi kremi uygulanan cildin üst tabakası mikro iğnelerle uyarılıyor ve bu alt tabakaya etkilerin iletilmesine yardımcı oluyor. Cildin alt tabakasına fraksiyonel radyo frekans enerjisi ve etkisi verilerek kolajen dokusunun yenilenmesi sağlanıyor. Ultra Lift ile cildimiz problemlerden kurtulurken  yüzde uzun kızarıklık, ödem ve kabuklanma gibi işlem sonrası etkiler görülmüyor.

İşlem toplamda 20-25 dakika sürüyor ve 2-3 hafta arayla cildin sorununa bağlı olarak 3-4 defa uygulanması yeterli oluyor. İşlem sonrasında oluşan hafif kızarıklıklar da 4-5 saat içerisinde kayboluyor. Problemsiz ciltlerde de tek seans uygulama yapılarak cildin canlanması sağlanabiliyor.

Yüz dışındaki toparlanmaları sağlamak için, örneğin basen, popo bölgelerinde Reaction Radyofrekans denen bir yöntem tercih edilebilir. Cilt Ütüsü dediğimiz bu etkili  yöntem iki farklı başlığı olduğu için hem yüze hem bedenin diğer bölümlerine uygulanabiliyor.

– İki yöntem de cilt tiplerine göre farklılık gösteriyordur. Tahmini olarak farklı ciltler için yöntemler kaç seans uygulanıyor?
Seans sayıları açısından farklılık gösterebiliyor tabi. Bunu da sorunun yoğunluğu belirliyor. Genel hatlarıyla bahsettik ama her zaman en doğrusu bize gelerek danışmaları ve ilerleyişimizi ciltlerini görerek belirlememiz.

– Cilt bakımının en zor kısımlarından biri de düzenli olarak onları uygulamaktır. Işık Peeling`i ve Ultra Lift için böyle bir zorunluluk var mı ?
Her ikisi için ve hatta tüm uygulamalar içi önerilen ilerleyiş programının sonuna dek özenle takip etmeleri ve aksatmamaları önemli. Ama hayat boyu düzenli olarak yaptırmak zorunda oldukları ve bıraktıklarında sorunların devam ettiği uygulamalar değil bunlar.

– Yaz yaklaştı. Bu iki yöntem dışında hazırlık için hangi cilt bakımlarını uygulayabiliriz
?

Yaz demek selülit demek. SmoothShapes, lazer & vakumla çalışan ve ABD’de selülit tedavisinde FDA onayı almış ameliyatsız bir uygulama ve selülit tedavisinde etkili. Photomology adı verilen teknoloji nedeniyle sonuçları  uzun sürüyor. Bu iyileştirme uygulaması  4 ana prensipten oluşuyor. Diod lazer, infrared ışık enerjisi, vakum etkisi ve mekanik masaj.

Infrared ışık enerjisi ile formu bozulan, büyümüş ve genişlemiş yağ hücreleri geçirgen bir hale getiriliyor. Geçirgenleşen yağ hücrelerindeki fazla yağ diod lazer ile akışkan, sıvı hale getirilir ve yağ hücrelerinin sağlıklı formuna dönmesi sağlanıyor. Akışkan bir hale gelen fazla sıvı yağ, vakum ve mekanik masaj ile lenf kanallarına yönlendirilir ve bu yöntemle vücuttan atılması sağlanıyor. Böylece, uygulamanın yapıldığı bölgede sıvı dolaşımı sağlanıyor, kolajen üretimi hızlanıyor ve yağ hücreleri sağlıklı formlarına kavuşarak deri yüzeyindeki selülit görüntüsü iyileşiyor. Kolajen üretiminin hızlanması ile de deri yüzeyi daha pürüzsüz ve sıkı bir görünüm kazanıyor.

Bu uygulamadaki lazerin diğer lazerlerden farkı ise üzerindeki vakum aparatı. Uygulamayı işler kılan vakum, son derece yumuşak ve cildi rahatsız etmeyecek şekilde yapılabiliyor.

Bunun dışında güneşten korunmak için uygun ürünleri kullanmayı ihmal etmemek gerektiğini de hatırlatmış olayım. Çünkü güneş lekeleri hepimiz için can sıkıcı oluyor.

– Beslenmenin cilt üzerindeki etkisinden bize biraz bahsedebilir misiniz?

Beslenmemiz cilt sağlığımız üzerinde gerçekten etkili. Çünkü yağ da tuz da şeker de asit de,  aklınıza gelebilecek tüm besin maddeleri  vücudun tüm bölümlerinde depolanabildiği gibi cilt yüzeyine de ulaşabiliyor. Üstelik ciltte kilo almanın ve genişlemenin yanı sıra gözle görülür sorunlar, sivilceler, yağlanmalar ve benzeri sorunlar yaratabiliyor. Su tüketimimiz düşükse cildimiz ihtiyaç duyduğu minerallerden yoksun kalıyor. Ayrıca cildimiz alerjik reaksiyonların da gün yüzüne çıktığı alan. Dolayısıyla kötü beslenme,  görünümü bozmasının yanı sıra ağrılı, acılı süreçleri de beraberinde getirebiliyor. Dengeli beslenme ise cildin gereksinim duyduğu tüm maddeleri, ihtiyacı oranında alması demek. Cildimize gereken bu. Meyve, sebze ve su tüketimi ise asla ihmale gelmez. 
Güzelliklerde buluşmak benim için çok anlamlı. Eminim herkes için özellikle de kadınlar için de öyledir.

Fotogaleriye tıklayarak cilt tipinize göre evde uygulayabileceğiniz maskelerin hazırlanışını ve uygulamasını öğrenebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI