Ana SayfaYaşamProfesyonel Fotoğrafçı Thomas Stewart İsyan Etti

Profesyonel Fotoğrafçı Thomas Stewart İsyan Etti

Düğün fotoğrafçısı Thomas Stewart en son gittiği düğünde çektiği kare ile isyanının nedenini belgeledi. Arkada, gelini görmek için çaba sarfeden damadı ve damadın önünde duran, ellerinde cep telefonları ile gelini çekmek için sıraya dizilmiş kadınları gösteren fotoğrafı görüp de fotoğrafçıya hak vermemek elde değil gerçekten… 

İşte Thomas Stewart`ın paylaştığı fotoğraf ve altına yazdığı yazı:

Pekala, yetti artık. Size düğünlerde cep telefonu veya kameraları ile fotoğraf çekmeye çalışan konuklardan bahsetmek istiyorum. Size rica ediyorum ve bunu çok açık bir şekilde söylüyorum: gelin ve damatlar, lütfen cep telefonlarını düğünlerinizde yasaklayın.

Şu fotoğrafa bakın. Damat gelini görebilmek için çaba sarfediyor. Neden? Çünkü konuklar cep telefonları ile gelinin fotoğrafını çekmeye çalışıyor. 

Bu berbat. Spesifik olarak buradaki konukları suçlamıyorum, daha genel bir davranıştan bahsediyorum. Geçmişte, müşterilerimde anlaşırken konukların fotoğraf çekmemesi hakkında daha spesifik olmalıydım. Şu andan itibaren onlarla bu konuda bir anlaşma yapacağım.

Eğer bir düğün planlıyorsanız, lütfen şu noktalara dikkat edin:

1- Kamera, telefon ve iPad ile çekim yapmak isteyen davetliler, fotoğrafçının hemen önünde dikiliverirler. İşimizi yapmamıza nasıl engel oldukları konusunda hiçbir fikirleri yoktur ve genelde bir çok muhteşem kareyi mahvederler. Fotoğraflar daha kötü hale gelir. Düğün fotoğrafçısına ciddi bir para ödersiniz ve bunun karşılığında iyi fotoğraflar beklersiniz. İnsanlar önümüze geçip durursa, işimizi iyi şekilde yapamayız.

2- Aynı davetliler SİZİN de önünüze dikilir. Kendi düğününüzün en güzel anlarını kaçırırsınız, çünkü önünüzde hep bir iPad durur. Koridorda beliren eşinizin yüzünü bile zorla görürsünüz.

3- Davetlilerin çektikleri fotoğraflar berbat olur. Üzgünüm ama bu bir gerçek. Kapkaranlık kilisede koridora doğru eğilerek hareket eden insanların iyi bir karesini alabilmek, basit bir telefonla yapabileceğiniz bir şey değil. Biz profesyoneller bile bununla zor başa çıkıyoruz.

4- Düşünün, düğününüzün ortasındasınız. İnanılmaz bir mutluluk içerisindesiniz. Çevrenizdekiler de sizinle aynı mutluluğu paylaşıyor mu diye görmek için etrafınıza bakıyorsunuz ama o da ne? ETRAFINIZDA YÜZÜNÜ GÖREBİLDİĞİNİZ BİR TANE BİLE İNSAN YOK, ÇÜNKÜ HEPSİNİN SURATI TELEFONLARIN VE KAMERALARIN ARKASINDA KALIYOR! Düğününüzü bu şekilde hatırlamak istediğinizi hiç sanmıyorum.

Ve sevgili konuklar, bu düğüne bu iki insanın sevgisini ve hissettiklerini kutlamak ve paylaşmak için davet edildiniz. Sizi bu düğüne, muhtemelen objektife bile bakmadıkları bir fotoğraf çekmeniz için çağırmadılar. Onlarla birlikte burada olup kalbinizle, ruhunuzla ve hatta gözünüzde biriken gözyaşları ile bu törenin bir parçası olmanızı istediler. Evliliklerine çok istekli olduğunuzu, hayırlı dileklerinizi ve gözlerinizle onları izlemenizi istediler, telefonlarınızla değil.

Ve sevgili konuklar lütfen, benim ve evlenecek olan o 2 insanın hatrı için, cep telefonlarınızı/kameralarınızı evinizde bırakın! 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI