Ana SayfaDekorasyonSahip Olduğunuz Eşyaları Azaltmak İçin 5 Kural

Sahip Olduğunuz Eşyaları Azaltmak İçin 5 Kural

Sahip olduğunuz eşyaları azaltırken acımasız olmalısınız. Bu aşamada %80 kuralına uymanızı öneriyoruz. Örneğin; mutfakta yemek pişirirken en sık kullandığınız malzemeleri bir kenara ayırın ve geri kalanları atın. Buna dolabın arkalarına itilmiş, üzeri desenli kupalarınız ve senede bir kere kullandığınız ekmek makinesi de dahil.

Depolama üniteleri her ne kadar kullanışlı olsalar da kullanmadığınız şeyleri istiflemeniz için de birer mağara görevi görürler. Siz siz olun evinizde depolama ünitesi var diye içini hiç kullanmadığınız eşyalarla doldurmayın.

Dekorla dağınıklık arasında ince bir çizgi var. Eğer duvarınızdaki rafları dekor amaçlı tıka basa dolduruyorsanız, bu işte bir yanlışlık var demektir. Zira bir raf görsel açıdan çok kalabalık bir seviyeye geldiğinde dekoratif özelliğini de yitirecektir.

Eşyalarınızı ayırırken satılabilecek durumda olanları da değerlendirmeye almayı ihmal etmeyin. İçi imzalı ve fakat bir daha okumayacağınız bir kitabı veya türünün tek örneği olan sınırlı sayıda üretilmiş bir parçayı pekala satabilirsiniz.

KonMari size ışıltılı bir neşe veren parçaları saklamanız gerektiğini söyler. Emlak uzmanı Jacquie Denny ise bunu bir üst seviyeye taşıyor ve, “Benim bir numaralı kuralım sevdiğiniz şeyleri tutmanız yönünde. Kötü olan bir şey varsa o da sıradan şeyleri etrafınızda tutmanız,” diyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI