Ana SayfaYemekSevgililer Günü'nde Defne Tokay Çikolataları İle Zamanda Yolculuk

Sevgililer Günü’nde Defne Tokay Çikolataları İle Zamanda Yolculuk

Defne Tokay Çikolataları, 45 yıllık bir hayatın damıtılmış hali, özütü diyebiliriz.

Upuzun bir eğitim, ardından farklı mevkilerdeki iş hayatı ve sonunda ‘Bu sefer ben, benim tutkum, benim yolum, benim yöntemim’ diyerek girişilen bir macera…

Defne’nin ‘Adımla çıkacağım; rezil ise rezil, vezir ise vezir olurum sonunda’ deyip çikolatanın peşine düşmesinin hikayesi.

Bunca yıl, bunca seyahat, bunca restoran, farklı kültürlerde yaşam, lezzet mimarları, gurme dünyasının ileri gelenleri; üretici ziyaretleri, viski, şarap, kahve tadımları derken, hepsinin harmanlandığı, lezzetlerin birbirine karıştığı, kefir liminin aronyayla, vanilyanın kakuleyle, karamelin espresso’yla dengelendiği bir mekan;  baharatların dans ettiği minik bir laboratuvar.

Defne Tokay çikolata dükkanında yapılan, deneysel, leziz ve en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, aşk, itina ve hevesle hazırlanan reçeteler ve paketler çıkarmak.

Neden derseniz, ‘Çünkü en basit tarifiyle, Defne Tokay çikolatalarını yiyenlerin, o bir anlık gözlerini kapayıp, oturdukları yerde arkalarına yaslanıp ‘Hımmm’ derkenki gülümselerini görmek istiyoruz. Her gün aşkı yudumlamamı mümkün kıldıkları, bu aşkı size yansıtmanın yolunu açtıkları için çikolatalarıma minnettarım.” diyen Defne’nin bu aşkla ve itinayla hazırladığı Sevgililer Günü çikolata kutuları da enfes tatlarla hazır.

Defne Tokay Sevgililer Günü çikolata kutusunun içinde tamamı siyah dudaktan oluşan üç kat çikolata yer alıyor; sadece bir tanesi sevgiyi temsilen kıpkırmızı. Bu çikolata kartlarından biri, sadece bu özel gün için çalışılmış bir tarif; İncirli ve Cevizli…

Bir de yanında özel bir kart bulacaksınız, bu kartın üzerinde, bir çizgi roman karesinin yeniden metinleştirilmiş hali yer alıyor; Faruk Geç’in Kenan ve Nalan’ı bugün yaşıyor olsalardı nasıl konuşurlardı. Kartlar da iki çeşit; biri kadınlar diğeri erkekler için yanlarında çizgi roman kitaplarıyla beraber…

Hürriyet Gazetesi’nde 30 yıl gibi upuzun zaman diliminde yayınlanan çizgi romanlarıyla hayatımıza eşlik etmiş olan merhum Faruk Geç’in elinden çıkma aşk dolu, tutku dolu hikayeler.

Paketi elinize alıp açtığınız andan ağzınızda eriyip giden son lokmanın arkasında bıraktığı rahiyaya kadar geçen her an size keyif yaşatıyor.

 

İnsan ne ister, Sevgili’yle baş başa aşk dolu bir çizgi roman okuyup çikolata yemekten başka?

 

Gayrettepe’deki imalathane-dükkanından ve www.defnetokaychocolate.com websitesinden birbirinden lezzetli çikolatalara ulaşabilir, sevgililer gününde sevdiklerinizi şımartabilir, yüzlerinde bir tebessüm yaratabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI