Ana SayfaDüğünSmokin seçmede zorlananlar için..

Smokin seçmede zorlananlar için..

Pierre Cardin, erkeklerin damatlık ve smokin seçerken yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla satış elemanlarına özel bir eğitim hazırlattı. Eğitim, smokinin tarihçesinden renk, malzeme ve model alternatiflerine, gömlek türlerinden papyon ve ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken kurallara, gidilecek mekana ve eşlik edecek kadının giyim tarzı ve zevkine kadar tüm bilinmesi gerekenleri içeriyor. 
 

Smokin giyiminin altın kuralları:

–    Siyah, smokinin vazgeçilmez rengidir. 1930’larda gece yarısı mavisi de kullanıldı. Pierce Brosnan, James Bond filminde gece yarısı mavisi smokin giymişti.
–    Devrik yaka (Ata yaka) gömlek, smokinin tamamlayıcı aksesuarı olan gömlekte ilk tercih edilen modeldir. Bu, papyonun en iyi uyum gösterdiği yakadır.
–    Klasik yaka gömlek de son zamanlarda tercih edilen yaka modelidir. Ancak yapılan en büyük hata, bu gömleğin kravatla kullanılmasıdır. Smokin asla kravatla giyilmez. Papyon, smokinin temel taşıdır.
–    Smokinlerde cep içleri kullanılmaz, bunlar sadece süs amaçlı yapılır.
–    Smokinin resmi ayakkabısı rugandır. Özellikle bağcıklı olması gerekir.
–    Rugan ayakkabı içine, dize kadar uzanan ipek çorap giyilmelidir. Çorap, bilek ve baldırları iyice sarmalı ve çorabın kayarak kat oluşturmasını engellemelidir.
–    Özellikle düğün öncesinde ilk kez giyilecek ayakkabının kaymaması için altı çizilmelidir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI