Ana SayfaGüzellikSosyal İzolasyonda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Sosyal İzolasyonda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Sosyal izolasyonda olduğumuz bu dönemde evin içerisinde olmamız cildimizin korunduğu anlamına gelmiyor. UV ışınları ve kirlilik gibi birçok olağan saldırıdan uzak dursakta, sosyal izolasyon giderek cildimizi olumsuz etkiliyor. İlkbaharın başlarında bile hala ihtiyaç duyduğumuz ısıtma sistemlerimizden gelen kuru havanın cildimize zararlı etkileri ile karşı karşıya.
 

Şu anda cilt üzerindeki en büyük etki, karantinada olmanın stresi olduğu gözlemleniyor. Bu stres, JAXA (Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı) ve Shiseido tarafından 2018 yılında yapılan araştırmada, 15 gün boyunca karantinaya alınan 23 kişi üzerinde ölçüldü. Bu deney sırasında stres ve kaygı normalden daha yüksek seviyede olduğu gözlemlendi. Bunun, bariyer fonksiyonunun azalması, sebum üretiminin ve inflamasyon (yangı) faktörünün artışı da dahil olmak üzere cilt üzerinde belirgin etkileri oldu. Sonuç olarak cilt nemi tutmakta zorlandı ve cilt kuruluğu arttı. Cilt daha da hassaslaştı, artan sebum oxide olmaya sebep olarak, cilt ekstra duyarlı hale geldi. Ek olarak, yüz kasları giderek gerginleştikçe, yüz ifadeleri, özellikle gülümseme asimetrik hale geldi.

 

Evde kalınan bunca zaman ne yapacağını bilmeyenler için cilt bakımı zaman geçirmenin keyifli bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Evde iş ve aile yaşantısını bir arada götürmeye çalışanlar için cilt bakım ritüeli biraz daha zor olabiliyor. Ancak bu zor zamanlarda, hepimiz için cilt bakımı kesinlikle harika bir mutluluk, dinginlik ve neşe kaynağı oluyor. Shiseido’dan cilt bakım ürünleri ile cildinize ihtiyacı olan bakımı vermeye ne dersiniz?

 

Clarifying Cleansing Foam

Sabahları, Shiseido’nun Clarifying Cleansing Foam gibi bir temizleme köpüğü ile cildin gece ürettiği sebumu temizleyerek güne başlayabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için formüle edilmiş ve ‘InternalPowerResist’ teknolojisine sahip olan bu temizleyici, cildi yumuşatırken ve güçlendirirken kirliliğin giderilmesine yardımcı oluyor.

Waso Beauty Smart Water

Onarıcı besinler ile dolu Beauty Smart Water, cildi doğal olarak güzel tutma özelliği ile biliniyor. Cildinizin yapısı daha kuruysa sadece bir adımda temizleyen, nemlendiren ve makyaja hazırlayan WASO 3-in-1 (3’ü bir arada) Beauty Smart Water gibi bir temizleme suyu deneyebilirsiniz.

 

Perfect Cleansing Oil

Shiseido’nun doğrudan ve etkili hızlı makyaj temizleme teknolojisini içeren bu yumuşak ve hafif yağ, suya dayanıklı makyajı bile temizliyor. Makyajı temizlemek için Perfect Cleansing Oil gibi bir durulama yağı ile başlayın, ardından ciltte kir birikimini engellemek için bir temizleme köpüğüyle devam edebilirsiniz.

 

WASO Soft + Cushy Polisher

Bu dönemde cilt yüzeyindeki ölü deri hücreyitemizlemek ve stresin etkisiyle yavaşlayacak olan hücresel yenilenmeyi artırmak için gündelik cilt bakım rutininize hassas bir peeling eklenmeli. WASO Soft + Cushy Polisher, çevre dostu bir formülle kirleri temizleyen nazikçe cildi yeniliyor.

 

Ultimune Power Infusing Concentrate

Bu günlerde yaşadığımız stresin güçlü bir etkisi ile karşı karşıyayız. Stresin, cildin bariyer fonksiyonunun iyileşmesini yavaşlatarak, cildi daha reaktif hale getiriyor bu da keratinosit üretiminde düşüşe neden oluyor. Bu etkenler cildin yenilenmesini yavaşlatır ve cildin savunma sistemine büyük zarar veriyor. Kısacası, stresli cildi rahatlatmak ve sakinleştirmek gerekiyor. Shiseido’nun Ultimune serumu cildin savunma sistemini güçlendiriyor ve strese karşı daha dirençli olmasına yardımcı oluyor. ImuGeneraion Technology cildin mevcut kendin durumunu koruma ve ileride karşılaşabileceği endişelere karşı kendini savunma yeteneğini teşvik etmek için güçlü ve doğal özler içeriyor. Cildiniz içten gelen bir enerjiyle pürüzsüz, esnek ve ışıltılı görünüyor.

 

Essential Energy Moisturizing Cream

Cildin bariyer fonksiyonundaki değişikliklerin neden olduğu nem kaybını gidermek için Essential Energy gibi hyalüronik asit bakımından zengin nemlendirici bir kremle devam edin. Cilt bakımının cildinize etki etmesi için duyuları uyarıyor. ReNeura teknolojisi koku hissi, zihin ve cilt arasındaki bağlantıya odaklanan Shiseido’nun orijinal aromakoloji teknolojisi ile tamamlanıyor.

WASO Beauty Sleeping Mask

Akşamları cilde yeniden nem kazandırmak için saatlerce etki eden WASO Beauty Sleeping Mask maskesini, geceleri uyumadan önce cildinize uyguladığınızda siz uyurken sabaha kadar cildinize nüfuz ediyor. Ertesi güne canlı, nemli, iyi dinlenmiş ve ışıldayan bir ciltle başlamanızı sağlıyor. Ayrıca bu maske, aromakolojik faydaları sayesinde daha iyi bir uyku sağlıyor.

 

Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream

Bu sıkıntılı dönemde göz bölgesi normal şartlarda olduğundan daha gergin. Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream (göz çevresi çizgi bakım kremi), stres kaynaklı kırışıklıkları gidermek için mükemmel bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle sadece olgun ciltler için tavsiye edilen bu ürün stresli durumlarda 25 yaşın üzerindeki herkes için gerekli hale geliyor.

 

Benefiance Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask

Cildi anında pürüzsüzleştirmek, özellikle video konferansa hazır hale getirmek için Benefiance Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask (Pürüzsüzleştirici Göz Maskesi) gibi göz maskeleri uygulayın. 3 farklı kırışıklığı hedef alarak formüle edilmiş, anında kırışıklıkları pürüzsüzleştiriyor. Yoğun hayatın göz çevresinde yarattığı, yorgun ve donuk görünümü minimize etmeyi hedef alıyor.

Synchro Skin Bronzer Cushion Compact

Görüntülü konuşmalarda iş arkadaşlarınıza ve ailenize iyi görünmek ya da sabahları daha iyi hissetmek istiyorsanız, birkaç sağlıklı parlatıcı ürün uygulayabilirsiniz. Synchro Skin Bronzer Cushion Compact gibi yarı saydam bir bronzlaştırıcı, cilde hoş bir bronzluk ve sağlıklı bir görünüm veren puf kompakt bronzer’dır. Cildinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarıyor. Cildin doğal kontürünü arttırırken, cilde canlılık veren yumuşak bir güneş öpücüğü gibidir adeta. Senkronize teknolojiyi kullanarak cildinize anında uyum ve yağ kontrolü sağlıyor. Bu sayede yağlı ciltler de kullanabiliyor. Gözenekler ve ince çizgiler üzerinde flulaştırma etkisi bulunuypr. 4 saate kadar cildinizi nemli tutuyor.
 

Synchro Skin Illuminator

Cildin kendi doğal rengine bürünerek canlı ve sağlıklı görünmenizi sağlıyor. 8 saat süren kalıcılığa sahiptir. %75 su bazlı jel formülü sayesinde eşsiz hafif dokusu yüzü eşit ve kolay şekilde sarıyor. Günün her saati özgürce, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Fondötenden önce/sonra veya tek başına uygulanabiliyor. Işıltılı bir görünüm için köprücük kemiklerinize de uygulayabilirsiniz. Dudakta ve gözlerde de kullanılabiliyor.
 

Synchro Skin Correcting GelStick Concealer

24 saat etkili jel-krem yapıda doğal bitişli stik göz altı kapatıcısı Synchro Skin Correcting GelStick Concealer hava kirliliği gibi faktörlerin cilde zarar vermesini önleyen 4-Fold Teknolojisi ile formüle edilmiştir. Shiseido’nun ActiveForce Technology ile güçlendirilmiştir. Bu formül sayesinde ciltle senkronize olup tüm gün süren taze ve doğal görünüm için ısıya, neme, yağlanmaya ve harekete karşı direnç gösteriyor. Böylece dağılmaz ve ciltte parçalanmıyor. İnce çizgilere ve kırışıklara dolmuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI