Ana SayfaYaşamSustainability Talks İstanbul Konferansı 25 Kasım’da Zorlu PSM’de

Sustainability Talks İstanbul Konferansı 25 Kasım’da Zorlu PSM’de

Tekstil sektörünün, iyileştirmeler yapılması halinde döngüsellikte global anlamda olumlu fark yaratacak en büyük sektörlerden olduğunu düşündüğümüzde özellikle bu alanda sürdürülebilirlik konusu çok büyük önem taşıyor. Sustainability Talks İstanbul Konferansı, tekstil endüstrisinde sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak ve sektör liderlerini çözüm odaklı adımlar atmak amacıyla her yıl Kasım ayında organize ediliyor.  Orbit Consulting ve Kipaş Tekstil işbirliği ile organize edilen Sustainability Talks İstanbul Konferansı, Türkiye tekstil sektöründe sürdürülebilirliğin kapsamlı olarak konuşulduğu ilk etkinlik olma özelliği taşıyor.

Yerelde markaların, üreticilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilirlik markalaşmasına destek olmayı, globalde ise Türkiye’nin küresel moda ve tekstil endüstrisinin döngüsel üretim üssü olmasını hedefliyor. Dijitalleşme, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji, geri dönüştürme teknolojileri ve hammadde alanındaki inovasyonlarını iş modellerine entegre ederek sorumlu üretim yapan global tekstil endüstrisi aktörlerinin deneyimlerini paylaşacağı Sustainability Talks İstanbul Konferansı, 25 Kasım’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek İzleyiciler etkinliği ücretsiz bir şekilde Zorlu PSM’de izleyebilecekleri gibi, konferansa online platformdan da erişim sağlayabilecekler.

“Sürdürülebilirlik bir tercih değil, zorunluluk…”
 
Orbit Consultant kurucu ortağı Emir Öztürk “Orbit Danışmanlık olarak tekstil tedarik zincirinin her aşamasında sürdürülebilirlik dönüşümleri ve gelişimlerinde kendilerine eşlik ediyoruz. Bunları temsil eden organizasyonların yanı sıra sektörel ve kitlesel bazda fark yaratıp katkı sağlayacağımız projeler yürütmekteyiz.
 
ABD Eski Devlet Başkanı Barack Obama’nın 2014 yılı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi’nde içinde bulunduğumuz durumla ilgili “İklim değişikliğinin etkilerini hisseden ilk; aynı zamanda bu konuda bir şeyler yapabilecek son nesiliz. Harekete geçmeliyiz; hep birlikte!” saptaması olmuştu. Özellikle son 2 yıldır küresel ölçekte yaşadığımız olumsuz etkileri artık sürdürülebilirlik başlığının bir tercih değil sorumluluk ve zorunluluk olduğunu bizlere gösteriyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen STI Konferansı’nda, tekstil endüstrisinde “Az veya sıfır su, yenilenebilir enerji- sıfır zararlı kimyasal, dönüştürülebilir malzeme ile üret-kullan-sürekli dönüştür” anlayışı vurgulanıyor. Lineer üretimden döngüsel üretim modeline geçişin gerekliliği odağa alınıyor. Konferansta aynı zamanda İstanbul’un Avrupa’nın Döngüsel Tekstil Merkezi olması mesajı da verilecek.” sözleriyle düşüncelerini aktarıyor.
 
“Atık konusundaki en büyük sorumluluk tasarımcılar ve üreticiler üzerinde.”
 
Orbit Consultant İcra Kurulu Üyesi Bikem Kanık “Sürdürülebilir moda bir trend mi yoksa üreticilerin ve tüketicilerin devamlı takip edeceği, talebin artacağı bir konu mu? Bu soru tarafımızdan ya da trend belirleyici markalar tarafından da sorgulanıyor. Şu bir gerçek; iklim olayları ve küresel ısınma şirketleri ülkelerin stratejilerinde en önemli unsurlardan biri oldu. Özetle sürdürülebilir olmayan, bu sürdürülebilirliği şeffaf ve izlenebilir bir şekilde beyan etmeyen firmalar ne yazık ki tedarik zincirinde yer bulamayacak. Burada Avrupa’nın öncü kıta olma ilkesinden hareketle Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sonrasında gelen regülasyonları takip edersek aslında bu konuyu cevaplamış olacağız. En çok üstüne konuşulan karbon emisyonları, döngüsellik, enerji verimli prosesler, suyu az kullanan teknolojiler, atık su oluşturmayan, kimyasal atık çıktısı olmayan prosesler olarak karşımıza çıkıyor. Atık olan yerde sürdürülebilirlikten bahsedemeyiz. Bu konudaki en büyük sorumluluk tasarımcılar ve üreticiler üzerinde. Temiz enerji kullanımı, minimum hammadde kullanımı, mümkünse ürünleri doğada çözünebilir biyobozunur dediğimiz doğal materyallerden yapma, ürünün sadece üretim aşamasını değil kullanım sırasında ve atık olacağı zamanı da göz önünde bulundurarak tasarlamak gerekir. Bir tekstil ürününün yaşam döngüsünü tarladan başlayarak üretim, lojistik, mağazada satış, tüketici kullanımı, geri dönüşüm, atık aşamalarında değerlendirip çevresel etkisinin en az olmasını sektör sağlamalıdır.” sözleriyle döngüsellik ve sürdürülebilirliği vurguluyor.
 
“Gerçek değişim için net ve cesur hedefler koymamız gerekiyor.”
 
Kipaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Halit Gümüşer “İklim değişikliği, doğal kaynaklar ve insan hakları üzerinde önemli etkisi olan bir endüstrinin parçasıyız. Dolayısıyla çözümün bir parçası olma fırsatına sahibiz. Sektör olarak, operasyonlarımızı sürekli optimize ediyor, tüm değer zincirinde yenilikçi çözümler ve işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Gerçek değişim için net ve cesur hedefler koymamız gerektiğine inanıyoruz. Biz Kipaş ailesi olarak, gezegenimize, doğamıza ve içinde yaşayan insanlara saygı duymanın bilinciyle hareket ediyoruz. Amacımız, tüm üretim süreçlerimizin yüzde 100’ünün etik ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesi. Bu amaç doğrultusunda, sürdürülebilir hammadde üreticilerini desteklerken temel üründe ve tüm bileşenlerinde sürdürülebilir alternatifleri seçiyoruz. Beraberinde yenileyici tarım uygulamalarını destekliyoruz. Her gün kendimize meydan okuyarak yüksek standartlar belirliyoruz. Bu nedenle, etki yaratmanın yeni ve daha iyi yollarını keşfettiğimiz Sustainability Talks Istanbul’un, tekstil sektörünün tüm paydaşlarına bir yol haritası, sürdürülebilirliğe yeni adım atanlara da bir başlangıç noktası olacağını düşünüyoruz.” diyerek sektördeki farkındalığın artması gerektiğine vurgu yapıyor.
 
Sustainabillity Talks, 25 Kasım’da!
 
Döngüsellik, Sürdürülebilir Hammaddeler, Tedarik Zinciri Şeffaflığı ve İzlenebilirliği, Yenilenebilir Enerji ve Su, STI Konferansı’nda bu yıl öne çıkan konu başlıklarından. Ellen MacArthur Foundation – Chiara Catgiu, Textile Exchange – Liesl Truscott, Transformers Foundation (Miguel Sanchez) ve Sustainable Angle gibi kurumlar konu başlıklarını irdeleyecek. Kingpins Show kurucusu Andrew Olah, TSKB Genel Müdürü Ece Börü, İpeker Yönetim Kurulu üyesi İhsan İpeker de konferansta öne çıkan isimler arasında. Markalardan ise IKEA (Calvin Woolley) ve PVH Corporation (Nicholas Prophte) yer alıyor.
 
 
KATILIMCI LİSTESİ 
Sektör Paydaşları
İmalatçılar – Tedarikçiler – Markalar – Perakendeciler – Tasarımcılar – Boya ve Kimyasal Üreticileri – İhracatçılar – İthalatçılar – Lojistik hizmet sağlayıcıları – Akreditasyon kurumları – Standardizasyon kuruluşları – Laboratuvarlar – Sertifikasyon şirketleri
Kamu ve STK’lar
Ticaret Bakanlığı – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı – TİM ve İhracatçı Birlikleri – KOSGEB – Ticaret ve Sanayi Odaları – Tekstil, Hazır giyim, Moda ve Tasarım – Meslek Örgütleri, Oda ve Dernekleri – Sendika ve Konfederasyonlar – Çevre ve Sürdürülebilirlik alanında çalışan STK’lar
 
Akademi
Üniversite öğrencileri – Öğretim görevlileri – Moda akademileri – Araştırmacılar – Tekstil, moda ve tasarım kulüpleri – Sürdürülebilirlik komiteleri – Çevre kulüpleri
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI