Ana SayfaGüzellikTom Ford Black Orchid

Tom Ford Black Orchid

Lalique siyah şişesi, altın etiketiyle Tom Ford`un kokusu Black Orchid, içeriğinde siyah orkidenin kullanıldığı, kullanan kişinin arkasında izini bıraktığı lüks bir parfüm. Parfümün yaratıcısı Tom Ford bakın Black Orchid`i nasıl anlatıyor…

Siyah bir orkideden esinlenmişsiniz… Nedir buradaki cazibe?

TF: Orkideleri seviyorum. Benim için, mükemmel çiçek bu…lüks, şık, katıksız, sofistike. Var olan en siyah orkideyi istemiştim; tek sorun, var olmaması oldu. Yüzyıllar boyu orkide uzmanları siyah bir orkide aradılar fakat şu anda tek hakiki siyah orkide olarak bilinen şık bir melez bitkinin yaratılması için Kaliforniya’lı bir yetiştiricinin çıkması gerekti. Elde edilir edilmez, Tom Ford Black Orchid olarak yeniden adlandırıldı. Onu gördüğüm anda, kendi tasarımım olan ilk kadın kokusu için gereken ilhamın ve benim imzamı taşıyacak kokunun o olacağını biliyordum.
Geçmişin büyük koku evlerinden birini çağrıştıran simgesel bir koku yaratmak istediğinizi söylediniz.Bunu biraz açabilir misiniz?
TF: Simgesel bir koku; kalıcılık, uzun ömürlülük, ebedilik anlamına gelir…Ben, lüks bir şişe içerisinde unutulmaz bir esansa ve modern duyarlılığa sahip bir koku istiyordum. Ve herşeyin de “en iyi” olmasını istiyordum… en nadir bileşenlerden, şişenin elde tutulduğunda insanın duyularına hitap eden hissine kadar. Pek çok tanınmış koku şişesini yaratmış olan Fransız camcı Lalique’in el yapımı olan şişe, klasik ve aynı zamanda da modern bir Art Deco hissini veriyor. Lalique mükemmellikten azına razı olmaz.. ben de olmam.
Bugünün koku dünyasında eksik olan nedir?
TF: İki kelimeyle, gerçek lüks. Ben parfüm sanatına lüksü geri getirmek istiyorum. Gerek ünlülerin destekleri gerekse mevcut markaların yeni ürünleri, yan ürünler, sezonluk ürünler ve yardımcı nitelikteki eklentiler, kokunun bir zamanlar sahip olduğu eşsiz konumu aşındırdı. Tüketiciler, kaliteye ve lükse aç. Kokunun bütünlüğünü, karmaşıklığını ve sofistikeliğini geri getirmek benim için önemliydi.
Tom Ford Black Orchid’i nasıl tarif edersiniz?
TF: Koku çok kişiseldir ve herkesin esans algılaması farklıdır. Algıyı etkileyen kelimeler kullanmaya tereddüt ediyorum ve açıkçası ne önemi var ki? Ya hoşunuza gider ya da gitmez. Karmaşık, unutulmaz ve zengin olduğunu söyleyebilirim.
Bir kadının Black Orchid sürdüğünde kendisini nasıl hissetmesini istiyorsunuz?
TF: Arzulanan. Şehvet Uyandırıcı. Sofistike.
Ambalaj konusundaki ilham neydi?Neden siyah ve altın?
TF: Dış ambalajın kokuya uyması benim için önemliydi. Bu, genel deneyime o kadar çok şey katıyor ki. Siyah ve altını seviyorum. Art Deco dönemi, ebedi modernliği yüzünden benim hep ilgimi çekmiştir. Ayrıca, kokunun bir “ısmarlama koku hissi”ne sahip olmasını da istiyordum. Bu da elle bağlanan kuşağın özel ayrıntılarının ve 23 ayar altından oyma yazılı isim plakasının ortaya çıkmasını teşvik etti.
Şişeyi yaratmak üzere neden Lalique’i seçtiniz?
TF: Benim için, Lalique tek tercihti. Lalique mirası, geleneği, işçiliği ve simgesel koku şişeleri, bunu benim için kolay bir karar haline getirdi. Onların usta camcılarıyla, koleksiyonun ana parçasını yaratmak için çalıştım:  sınırlı sayıda üretilen bir katıksız siyah kristal şişeyi. Her bir şişe imzalı, numaralı ve bir hakikilik belgesiyle birlikte sunuluyor.
Cezbetmek istediğiniz kadın kim ve yaratmak istediğiniz ruh hali hangisi?
TF: Tom Ford Black Orchid süren kadını, lüks, sofistikelik ve cinsellik çekiyor.
Tom Ford Black Orchid ve Tom Ford Beauty için ufukta neler var?
TF: Yakın dönemde, Mart 2007 içerisinde, piyasadaki ürünlerimize 28 gramlık Eau de Parfum Spray ve 4 adet yardımcı nitelikte ürün ekleyeceğiz. Bu yardımcı ürünlerden biri; lüks, eşsiz ve koku sürmenin çok modern bir yolu olan bir saç parfümü. Yine Mart 2007’de, Tom Ford Private Blend adında, erkekler ve kadınlar için 12 adet ısmarlama kokudan oluşan bir koleksiyonunun lansmanını gerçekleştireceğiz. 2007 sonbaharında ise, hem bir Tom Ford Black Orchid Eau de Toilette ve sınırlı sayıda üretilen bir Tom Ford Black Orchid Eau de Parfum, hem de yeni yardımcı ürünler eklenecek. Aynı zamanda, bir erkek kokusunun lansmanı gerçekleştirilecek ve Tom Ford Private Blend koleksiyonu genişletilecek. 2007 sonbaharında bir makyaj ürünleri grubunun piyasa sürülmesi planlandı.
Güzellik ürünleri grubunuza neden koku ile start verdiniz?
TF: Bu koku, ardından gelecek herşeyin tarzını ve tonunu belirliyor.
Şu anda sizin için modern olan nedir?
TF: “Yeni” veya “şimdi”, beni baştan çıkarmıyor. Beni baştan çıkaran; kalıcılığı olmayan toplumumuzda bulunması zor nitelikler olan tarz, lüks, ebedilik ve göz kamaştırıcılık. Ben ağır kozmetik kutulardan ve mimarisi olan şişelerden, üstün işçilikten ve güzel tasarımdan hoşlanıyorum. Benim modernden anladığım, bu klasik unsurları alıp sofistike bir kadın için yeniden yaratmak.
Sizce bugün kadınlar ne istiyor?
TF: Kendilerini özel hissetmek ve sağlam, lüks, sadece kendilerine özgü ve tarzı olan özel şeylere sahip olmak istiyorlar.
Tom Ford Black Orchid modeli olarak neden Julia Restoin’i seçtiniz?
TF: Julia’yı çocukluğundan beri tanıyorum. Annesi Carine Roitfeld, Fransız VOGUE dergisinin genel yayın yönetmenidir ve benim de en sevdiğim arkadaşlarımdan biridir. Julia mükemmel bir tercih gibi göründü çünkü Black Orchid kadınının öz niteliği olan doğal cinselliğe ve sessiz gizeme sahip.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI